De nieuwe MAN TGX op de bouwwerf - overzicht

De nieuwe MAN TGX - de grote oplossing voor het tractieverkeer

De nieuwe MAN TGX - de grote oplossing voor het tractieverkeer

Noviteiten op de IAA 2016: onder de motorkap van de MAN TGX bevindt zich nu de nieuwe generatie van de D26- en D38-motor. Dat betekent: 20 pk vermogen en 200 Nm koppel extra, meer rijdynamiek en verbeterde brandstofefficiëntie. Het tanken met gehydreerde plantaardige oliën (hydrotreated vegetable oils, HVO) is voor het eerst mogelijk. Voor de cabine is het multimediacenter MAN Media Truck (MMT) Advanced met 7" kleurentouchscreen, Bluetooth, AUX-ingang en professionele navigatie verkrijgbaar.

Hoogste draagkracht, doortrekkracht en terreinvaardigheid: de nieuwe MAN TGX biedt precies het juiste aandrijfconcept voor het tractieverkeer. Hetzij als 4x4-hydrodrive-variant of als 6x4 / 8x4 – op deze krachtpatser kunt u altijd vertrouwen. Met motorvermogens van maar liefst 471 kW (640 pk) biedt de TGX onovertroffen prestaties bij de beste verbruikswaarden. Zo bezit de voor een maximaal totaalgewicht van 41 ton ontworpen heavy-duty-truck een enorme draagkracht. Dankzij het brede spectrum aan opbouwmogelijkheden is de MAN TGX echter sowieso het vermoedelijk meest efficiënte grote alternatief voor gebruik op de bouwwerf.

Ook op moeilijk terrein weet de nieuwe TGX-serie te overtuigen. Want waar de weg ophoudt, levert de inschakelbare hydrostatische voorwielaandrijving MAN HydroDrive® of de dubbele achterwielaandrijving een zeer goede tractie. Zo kan de MAN TGX tractiekritische rijsituaties soeverein aan en komt hij verder waar vrachtwagens met alleen achterwielaandrijving niet meer verder komen. Daarnaast zorgt een groot aantal innovatieve technologieën voor de nodige veiligheid.

De beste techniek heeft echter weinig nut als de bestuurder niet uitgerust en geconcentreerd is. De comfortabele cabines van MAN dragen ertoe bij dat de bestuurder alle uitdagingen ontspannen kan aangaan.

Ontdek ook de robuuste offroad-eigenschappen van de nieuwe MAN TGX en maak van hem het werkpaard op uw bouwwerf.

Alles weergevenAlles verbergen