MAN TGX
EfficientLine 2

Efficientie ontmoet transparantie.6,57% minder brandstofverbruik.

Door de consequente doorontwikkeling van het MAN EfficientLine concept hebben we een zeer efficiente truck gerealiseerd. Zuiniger en milieuvriendelijker dan ooit. Profiteer van een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding, breng de Total Cost of Ownership (TCO) omlaag en maximaliseer uw winst.

mouse Scroll en maak kennis met de TGX EfficientLine 2

MAN TGX EfficientLine 2 – pure efficiëntie

Brandstofbesparende technologieën en maatregelen samengevoegd.

Nieuwe motorrange

X

De MAN TGX EfficientLine 2 verbruikt dankzij een consequente optimalisatie van de gehele aandrijflijn nog minder brandstof dan zijn voorganger. De nieuwe motorrange is afgestemd op laagtoerig en daarmee bijzonder brandstofbesparend rijgedrag en overtuigt tevens door de verminderde CO2-emissie. De efficiëntie van de aandrijflijn wordt door het hogere koppel van de TopTorque-functie ondersteund.

  • Elektronische koppelverhoging TopTorque voor meer rijcomfort en een lager brandstofverbruik.
  • De Powertrain-Manager stelt in de elfde en twaalfde versnelling 200 Nm meer koppel ter beschikking.

MAN TipMatic® 2

X

In de MAN TGX Efficientline 2 zorgt de nieuwe geautomatiseerde versnellingsbak MAN TipMatic® 2 met de efficiënte functies Idle Speed Driving en Speed Shifting voor een lager brandstofverbruik en een hogere transportsnelheid.

  • Idle Speed Driving maakt comfortabel rijden en zeer nauwkeurig rangeren bij een stationair toerental mogelijk.
  • Speed Shifting verkort de trekkrachtonderbrekingen bij op- of terugschakelen in de hoogste versnellingen

MAN EfficientCruise®

X

De MAN TGX EfficientLine 2 beschikt over de MAN EfficientCruise® technologie voor een nog efficiënter rijgedrag op lange afstanden. Hiervoor berekent de door satellieten aangestuurde assistent aan de hand van 3D-kaartgegevens en de actuele GPS-positie van het voertuig de topografie van het af te leggen traject en bepaalt de benodigde brandstofinspuiting – en dat meerdere kilometers van tevoren.

  • Zelfstandige en vooruitziende snelheidsregeling voor en tijdens stijgingen en dalingen
  • Op vier in de praktijk geteste niveaus selecteerbare snelheidsbereiken voor optimale verbruikswaarden
  • Eenvoudige bediening voor een maximaal rijcomfort

MAN EfficientRoll

X

MAN TGX EfficientLine 2 is voorzien van de transmissiefunctie EfficientRoll die bij langdurig licht dalende wegtrajecten de automatische transmissie in neutraal zet om nog meer brandstof te besparen:

  • Efficiënt doorrollen met minimale weerstand
  • Meenemen van het "schwung" effect bij de volgende stijging
  • Automatisch inschakelen van MAN TipMatic® 2 zodra de vooraf ingestelde of toegestane snelheid overschreden wordt

Efficiënt. Vanaf het begin.

Meer ervaring. Minder verbruik.

De MAN TGX EfficientLine 2 overtuigt door zijn optimale rendement. En dat is geen toeval, want de gerichte verdere ontwikkeling en consequente toepassing van nieuwe brandstofbesparende technologieën is traditie bij MAN. Onze mijlpalen – op weg naar een maximale efficiëntie.

Klik hier

1932

De stamvader van de MAN EfficientLine.

In 1932 bracht een tocht van 60 dagen de drieasser MAN S1H6 6500 km dwars door Duitsland. Met deze unieke reclame- en testrit moesten de hoge efficiëntie en rendabiliteit evenals het aanzienlijk lagere brandstofverbruik van de destijds krachtigste dieselmotor ter wereld (140 pk) vergeleken met een benzinemotor aangetoond worden.

De stamvader van de MAN EfficientLine.

1955

Efficiëntiekampioenen op weg naar het Oosten.

Als mijlpaal bij de ontwikkeling van de EfficientLine van MAN geldt de testrit van twee MAN-trucks van de 400-serie evenals het busmodel 420, die op 23 oktober 1955 vanuit de MAN-fabriek in het Duitse Nürnberg startte. In vergelijking met hun voorgangers waren de drie nieuwe voertuigen van MAN qua gewicht geoptimaliseerd en waren twee van hen voorzien van de nieuwe M-dieselmotor. De rit ging tot Bagdad en weer terug, waarbij in totaal meer dan 16 000 km werd afgelegd. Het doel van de reis was het testen van de nieuwe 400-serie op lange afstanden en met name op wegen in het buitenland. Na terugkeer werden de meegenomen reserveonderdelen in de oorspronkelijke verpakking afgeleverd waarna de serieproductie van start kon gaan.

1960

Betrouwbaarheid zelfs onder extreme omstandigheden.

In 1960 ging een MAN 745 L1 voor het eerst testrijden door de Sahara. De truck reed vanaf Tripolis dwars door de Libische woestijn. In 166 rij-uren werden zo’n 2400 km afgelegd om de belasting bij extreme hitte te testen. Het resultaat: een geslaagde test zelfs bij de hoogste temperaturen.
In tegenstelling daarmee hebben in het voorjaar van 1961 een MAN 635 en een L1 truck uit de 770-serie een 6 000 km lange testrit door Scandinavië gemaakt. Vanuit Helsinki ging de colonne door Lapland tot aan de poolcirkel, waar buitentemperaturen tot -25 °C heersten. Ook hier leverden de trucks van MAN goede prestaties en bewezen ze zowel betrouwbaar als ook krachtig te zijn op de lange afstanden.

1964

Brandstofbesparend en efficiënt tot aan de top.

Om van de nieuwe bedrijfsvoertuigen ook de prestaties in de bergen te testen, vertrokken een MAN 535 HO-R9 touringcar, een MAN 10.212 Hauber-kipper en een 1580 DHK-truck op een 1000 km lange rit de Stelviopas op. Dat was geen probleem voor de efficiënte voertuigen: met in totaal 22 personen en ca. 450 kg bagage verbruikte de MAN-bus gemiddeld slechts 22,1 l/ 100 km. Ook de drieasser (MAN 1580) beklom ondanks het totaal gewicht van 18 ton zelfs de steilste bochten en hellingen van 8 tot 12% bij een verbruik van slechts 41,6 l/ 100 km. Nog efficiënter (32,3 l/ 100 km) bracht de tweeasser zijn 14 ton naar boven. Beide trucks waren uitgerust met de nieuwe watergekoelde 6-cilinder HM-motortechnologie.

1973

Langeafstandswinnaars op de snelweg.

In 1973 vertrok een MAN-Büssing truck 22.320 UNL op een rit, waarbij de 38 ton zware combinatie non-stop van Hamburg naar München reed. Het in totaal zo’n 750 km lange traject werd door de truck in 10,5 uur en hoofdzakelijk ’s nachts afgelegd. De MAN-combinatie en diens 320 pk sterke ondervloermotor U12 DA verbruikten daarbij net 35 liter diesel per 100 kilometer. Alleen al op het gebied van rendabiliteit en efficiëntie een sterke prestatie die door de Duitse Verkehrszeitung direct werd erkend met de titel “Truck van het jaar 1972”.

1985

Overtuigend ook in wedstrijden met zichzelf.

Het was de Belgische journalist Leo Nuyens die in 1985 de aanleiding gaf om twee MAN combinaties in een unieke wedstrijd tegen elkaar te laten strijden. Met beide 38 ton treingewicht startten een MAN 19.291 en een 19.331 FLS op een driedaagse vergelijkingsrit van Antwerpen naar Marseille en terug.
Bij een gemiddelde snelheid van zo’n 77 km/h viel het brandstofverbruik van de beide MAN-trucks bijna gelijk uit. Hoe efficiënt de turbomotoren met 6 cilinders werkten, bewees het gemiddelde brandstofverbruik van bijna 32 liter op 100 km, waarbij ook de inzet van front- en dakspoilers hun bijdrage geleverd hebben.

1988

Topprestaties op Europese lange trajecten.

Meerdere Europese vaktijdschriften onderwierpen de MAN F90 met zijn 10-cilindermotor van 460 pk aan een uitgebreide test. Qua brandstofverbruik en efficiëntie bereikte de truck een topprestatie in de klasse 40 tons opleggercombinaties. Het oordeel van de journalisten: “Een supertruck die power, comfort en veiligheid optimaal combineert.”

1995

MAN op recordjacht bij het brandstofverbruik.

Bij de MAN Eco-Challenge Tour vanaf het Schotse Edinburgh tot het Zuid-Italiaanse Bari zorgde MAN met een wereldrecord voor sensatie. De met een aerodynamische aankleding zoals zijskirts en achtervleugels uitgeruste opleggers en door professionals bestuurde MAN F2000 trekker verbruikte slechts 25,2 l/ 100 km diesel – een ongekend record voor een 40 ton's combinatie.

MAN op recordjacht bij het brandstofverbruik.

2000

1000 mijl met maximale efficiëntie.

Bij de “Mille Miglia” konden internationale journalisten zichzelf laten overtuigen door de efficiënte MAN-trucks. Voor de 1000 mijl lange testrit dwars door Italië werden zes MAN-trucks van het type TGA met 360, 410 of 460 pk ter beschikking gesteld. Het resultaat: een gemiddeld verbruik van 34,74 l/100 km bij 68,6 km/h.

1000 mijl met maximale efficiëntie.

2010

De wereldpremière van de MAN TGX EfficientLine op de IAA 2010.

Met de TGX EfficientLine presenteerde MAN op de IAA 2010 een truck die door de gerichte doorontwikkeling van de aandrijvingstechniek en een consequent op brandstofbesparing gerichte uitvoering bewijst dat in het moderne langeafstandsverkeer nog lang niet alle mogelijkheden op het gebied van efficiëntie en rendabiliteit zijn benut. MAN sloeg met deze truck een nieuwe weg in – tot dan toe had geen enkele voertuigfabrikant de bekende fysieke verbanden zo consequent omgezet in een truck dan MAN.
MAN voerde de krachtige truck uit met veel extra’s en een uitgebreid pakket aan efficiënte functies die hem ook wat betreft de CO2-balans boven de rest deed uitsteken. De truck verbruikte per 100 km drie liter diesel minder, wat op jaarbasis tot 12 ton minder CO2-emissie per voertuig mogelijk maakt.

2011

Start van de MAN Consistently Efficient Tour.

Drie MAN TGX-opleggercombinaties, waaronder twee MAN TGX EfficientLines, bewijzen bij de unieke testrit dwars door Europa dat het brandstofverbruik bij het langeafstandsverkeer tot drie liter per 100 kilometer is verminderd.

Start van de MAN Consistently Efficient Tour.

MAN TGX EfficientLine wordt “Green Truck” van het jaar.

Van in totaal 14 uniform geteste voertuigen van verschillende merken werd de MAN TGX EfficientLine tot “Green Truck” van het jaar uitgeroepen. Doorslaggevend voor het succes was het hoge rendement, het laagste brandstofverbruik en de laagste CO2-uitstoot. Met deze onderscheiding bewees MAN opnieuw hoe door de consequente ontwikkeling van de eigen producten en diensten de weg naar meer efficiëntie bij het langeafstandsverkeer met succes kan worden betreden. De cijfers spreken voor zich: bij een kilometrage van rond 150 000 km en een gebruiksduur van vier jaar betekent een afname van het brandstofverbruik van drie liter op de honderd kilometer een besparing van 18 000 liter diesel en 47 ton minder CO2-uitstoot.

De MAN TGX EfficientLine wordt een verkoopsucces.

De speciaal voor meer efficiëntie ontworpen truck is in zeer goede aarde gevallen. Reeds 1 000 exemplaren van de EfficientLine waren in 2011 op de wegen van Europa onderweg. Maar wat maakt deze zware truck nu tot zo’n absolute efficiëntiekampioen? De consequente uitvoering met een verder verbeterde aandrijvingstechniek, een geoptimaliseerde aerodynamica en een verminderde rolweerstand, maar ook een gewichtsgeoptimaliseerde constructie, de op 85 km/u ingestelde topsnelheid en het verhoogde laadvermogen. Een prestatie, die ook op het gebied van rendement gunstig uitpakt Een 3 liter minder diesel op de 100 km betekend toch een lucratieve besparing en aantrekkelijke concurrentievoordeel.

2012

De 10 000ste MAN EfficientLine vrachtwagen rolt van de band.

Slechts twee jaar na de marktintroductie verlaat het 10 000ste exemplaar van de MAN TGX EfficientLine de productiehallen. Een duidelijk bewijs dat de voortdurende verdere ontwikkeling van innovatieve technologieën ter vermindering van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot geslaagd is.

De 10 000ste MAN EfficientLine vrachtwagen rolt van de band.

Schoon en efficiënt in het langeafstandsverkeer van Zuid-Korea.

Ook in het voortdurend groeiende langeafstandsverkeer in Korea overtuigt de MAN TGX EfficientLine door zijn hoge rendement, lage brandstofverbruik en verlaagde emissiewaarden. Onderweg op de drukke snelweg tussen Seoul en Gwangyang heeft de efficiëntiekampioen slechts één doel voor ogen: de transport-boom economischer en schoner maken.

2013

Expediteurs kiezen het rijdende brandstofbesparingswonder.

In het kader van een grote praktijktest plaatste de Duitse expediteur JURA de MAN TGX EfficientLine op zijn praktijk testbank. Het efficiëntiewonder overtuigde de wagenparkbeheerders door minder brandstofverbruik bij een hoger laadvermogen.

Expediteurs kiezen het rijdende brandstofbesparingswonder.

2014

Vergelijkingstest: MAN TGX EfficientLine vs. MAN TGX EfficientLine 2.

Kort voordat MAN de nieuwe TGX EfficientLine 2 op de IAA 2014 presenteerde, werden de truck en zijn voorganger op een 5 217 km lange en topografisch zware vergelijkingsrit dwars door Europa gezonden. De achtdaagse rondrit waarbij meer dan 31 000 meter in hoogteverschillen moest worden overwonnen, maakt het duidelijk: de nieuwe MAN TGX EfficientLine 2 verbruikt minder brandstof en rijdt milieuvriendelijker dan ooit .

Vergelijkingstest: MAN TGX EfficientLine vs. MAN TGX EfficientLine 2.

De weg naar efficiëntie: De MAN TGX EfficientLine 2.

Vier jaar na de introductie van de TGX EfficientLine presenteert MAN de opvolger TGX EfficientLine 2 op de IAA in Hannover. Uitgerust met de nieuwste technologieën voor brandstofvermindering zoals de geoptimaliseerde D26-motor met koppelverhoging TopTorque, de door GPS bestuurde cruise control MAN EfficientCruise® en de MAN TipMatic® 2 met nieuwe brandstofbesparende transmissiefuncties, zet de TGX EfficientLine 2 nieuwe standaarden in het transport.

Rendement op hoog niveau

Vergelijk de TGX EfficientLine 2 met de TGX EfficientLine en de TGX Euro 5.

De maximale waarde ligt bij 250.000 km/jaar

jaar(jaren)
km

Vergelijken met:


 

minder

Verbruik
TGX EfficientLine

Verbruik
TGX Euro 5

Verbruik
TGX EfficientLine 2

Mogelijke besparing in €

Brandstofprijs € 1,10/l

De MAN TGX EfficientLine 2-vergelijkingsrit

De TÜV bevestigt een brandstofbesparing van 6,57 %.

De MAN TGX EfficientLine 2-vergelijkingsrit

We hebben voor u getest:

In september 2014 vertrokken twee MAN TGX 18.480 trekkers op een lange en topografisch zware vergelijkingsrit van 5 217 km.

Het MAN TGX EfficientLine-model in Euro 6 ging de strijd aan met de nieuwe MAN TGX EfficientLine 2. Resultaat van de vergelijkingsrit: de MAN TGX EfficientLine 2 bespaart ten opzichte van het vorige model 6,57% diesel, gecontroleerd en gecertificeerd door de TÜV.

Innovatieve technologieën voor een optimale milieubalans

Meer efficiëntie voor de TGX en TGS met onze EfficientLine-pakketten. Ook beschikbaar voor het topmodel TGX D38.

Naar TGS Naar TGX
Kostenkiller
Brandstofbespaarder
Efficiëntiekampioen
Nieuwe motorrange

Nieuwe motorrange

De nieuwe motorrange is afgestemd op een bijzonder laagtoerig en brandstofbesparend rijgedrag en overtuigt tevens door een lager brandstofverbruik en de verminderde CO2-emissie.
MAN TipMatic® 2

MAN TipMatic® 2

De geautomatiseerde versnellingsbak combineert brandstofbesparende maatregelen en technologieën zoals Idle Speed Driving (rijden bij stationair toerental) of Speed Shifting (snel wisselen van versnelling) om nog efficiënter te rijden.

Kom meer te weten over MAN TipMatic®
Energy-banden

Energy-banden

Het speciale materiaalmengsel en de unieke constructie van de Energy-banden met aluminium wielen voorkomen het vervormen van de wielen op effectieve wijze. Daardoor worden de rolweerstand en het brandstofverbruik verminderd.
Gewichtsgereduceerde uitrustingen

Gewichtsgereduceerde uitrustingen

Het voertuiggewicht wordt door de inbouw van lichte voertuigcomponenten aanzienlijk verminderd waarbij het laadvermogen tot 500 kg is toegenomen.
120 A dynamo

120 A dynamo

Met 120 A is de stroomsterkte van de nieuwe dynamo met 10 A verhoogd, waardoor de energie-efficiëntie met 4% kon worden verhoogd. Dat draagt weer bij tot een afname van het brandstofverbruik en zorgt bovendien voor een langere levensduur.
GPS-gestuurde cruise control

GPS-gestuurde cruise control

De satellietgestuurde rij-assistent MAN EfficientCruise® analyseert met behulp van 3D-kaartgegevens en de actuele GPS-positie van het voertuig de topografie van het traject en bepaalt de daarvoor optimaal benodigde brandstofinspuiting.

Kom meer te weten over de door GPS gestuurde cruise control.
MAN TeleMatics®-waardebon

MAN TeleMatics®-waardebon

Het voertuiggebruik wordt door MAN TeleMatics® geoptimaliseerd en komt ook een economische rijstijl ten goede.

Kom meer te weten over de MAN TeleMatics®
Snelheids­begrenzing tot 85 km/h

Snelheids­begrenzing tot 85 km/h

Doordat de snelheidsbegrenzer is ingesteld op 85 km/h in plaats van 89 km/h wordt de rijweerstand met ca. 10 procent verminderd.
Dagrijlicht

Dagrijlicht

Het energiebesparende MAN-dagrijlicht heeft maar ongeveer een vierde van het vermogen van een halogeendimlicht nodig.
Deurverlenging

Deurverlenging

De standaard deurverlenging draagt bij aan de verbetering van de aerodynamica.
MAN ProfiDrive®-waardebon

MAN ProfiDrive®-waardebon

In een theoretische en een praktijkmodule helpen experts bij het optimaliseren van een rendabele en brandstofbesparende rijstijl.

Kom meer te weten over MAN ProfiDrive®
Controlesysteem voor bandenspanning

Controlesysteem voor bandenspanning

Een te lage bandenspanning verhoogt het brandstofverbruik. Het controlesysteem voor de bandenspanning controleert de correcte luchtdruk en voorkomt daardoor 90% van alle bandenproblemen.
Idle Shut Down

Idle Shut Down

Idle Shut Down schakelt na vier minuten stationair draaien automatisch de motor uit. Dat bespaart brandstof en vermindert de CO2-emissie.
LED-achterlichten

LED-achterlichten

De lichten overtuigen door hun lange levensduur, lagere energieverbruik, snellere reactie en zorgen voor meer zekerheid op de weg.
Aeropakket en chassisskirts

Aeropakket en chassisskirts

Het aeropakket en de chassisskirts dragen bij aan een aanzienlijke verbetering van de luchtweerstand. Maar ook het ontbreken van de zonneklep en een juiste instelling van de spoiler zorgen voor een lager brandstofverbruik.
Boordmodule MAN Telematics®

Boordmodule MAN Telematics®

Hardware voor TeleMatics®-toepassingen.

Kom meer te weten over de MAN TeleMatics®
Air Pressure Management

Air Pressure Management

Het Air Pressure Management schakelt de luchtcompressor automatisch uit als deze niet wordt gebruikt en helpt daardoor brandstof te besparen. De compressor wordt alleen geactiveerd als perslucht gebruikt wordt. Dat vermindert de bedrijfstijd in vergelijking met een permanent draaiende compressor op lange afstanden met zo’n 90 procent.