De toekomst van het leveringsverkeer in de binnenstad

De stadslogistiek opnieuw uitgevonden.
De nieuwe MAN CitE

Concept van de man MAN CitE

Designprijs voor de MAN CitE

Winnaar van de iF Gold Award 2019 in de categorie 'Professional Concept Mobility'

 • Innovatief en toekomstgericht: stedelijke vrachtwagens voor distributievervoer helemaal opnieuw ontworpen
 • Intelligent accu- en oplaadbeheer
 • Bestuurderswerkplek met de beste ergonomie en optimaal zicht rondom
 • Duidelijke definitie van carrosserie- en stijlelementen

De nieuwe veelzijdige stadsvrachtwagen

Doek omhoog voor de nieuwe CitE-conceptvrachtwagen van MAN. Aanschouw de toekomst van het stedelijke afleveringsverkeer. Hij heeft heel wat in huis: Een avant-gardistisch uiterlijk, gecombineerd met de efficiëntie van ergonomie en veiligheid. Daarenboven innovatiekracht, aangedreven door schone en stille elektromobiliteit. Ontworpen met onze klanten, gemaakt voor onze klanten. De perfecte vrachtwagen voor afleverings- en distributieverkeer in de stad en een baanbrekend concept voor de groene stad van morgen. Met de presentatie van het CitE18-concept op de IAA 2018 hebben we een voorproefje gegeven van hoe de 'ideale' vrachtwagen voor het binnenstedelijk vrachtvervoer van de toekomst er uit gaat zien. De CitE18 is een vooruitblik op de toekomst van emissieloos distributietransport. Het concept CitE wordt in onze toekomstige e-mobiliteitsvoertuigen geïntegreerd.

Vooruitstrevend design – de stadsvrachtwagen van de toekomst

Baanbrekend. In elke vorm

Veiligheid, ergonomie en design hebben hier topprioriteit – met het volledig opnieuw ontworpen voertuig- en interieurconcept biedt de CitE tal van ergonomische voordelen en slimme innovaties, zoals een concurrentieloze lage in- en uitstapdrempel, grote deuropeningen en een perfect 360°-rondomzicht.

Veiligheid op de weg gebracht

Veilig. Met nieuwe ideeën

Dankzij de lage zitpositie en de grote, verlaagde ramen heeft de bestuurder altijd direct zicht op voorbijgangers en fietsers. De volledig gesloten oppervlakken zorgen voor een minimaal risico op letsel bij persoonlijk contact.

Elektrisch aangedreven – voor minder smog in de stad

Efficiënt. Zonder verontreinigende stoffen

Met een emissie van 0% rijdt de CitE extreem schoon en stil in het stadsdistributieverkeer, waardoor meer nachtleveringen mogelijk zijn. Dit wordt mogelijk gemaakt dankzij een krachtige elektromotor van 220 kW. Afhankelijk van de rijstijl kan het voertuig een afstand van maximaal 100 km afleggen.

De Augmented Reality-app downloaden

De CitE binnen handbereik – in de AR-app

De CitE bekijken – en bewonderen. In de MAN Augmented Reality-app kunt u zelf alle opwindende kenmerken van het highlight-voertuig ontdekken. Download de app en ervaar de CitE op zijn best.

Downloaden via AppStore

Downloaden via Google Play

Design – op maat voor elke bestuurder

De werkplek van de toekomst

Functioneel, veilig, ergonomisch doordacht – dit zijn de highlights van de MAN CitE. Een grote stap vooruit in de richting van het toekomstige vrachtwageninterieur.

Met veel innovaties gewoonweg efficiënter onderweg

Innovatie schuilt in details

De CitE zit vol met geavanceerde innovaties waardoor het een gewild werktuig is, zoals:

 • een aangenaam werklicht door een functionele sfeerverlichting
 • Airconditioning en stoelventilatie, voor extra bestuurderscomfort
 • een ‘extra oog’ met behulp van een cameragebaseerd spiegelvervangingssysteem met displays en 360° BirdView
 • een geoptimaliseerd opbergconcept met gedeeltelijk verlichte schappen binnen handbereik rondom de bestuurder
 • een beperkt uitklapbare bijrijdersstoel inclusief 3-puntsgordel voor de beste doorgang naar de bijrijdersdeur weg van het verkeer

De barrièrevrije toegang op lage hoogte

De beste instap in de elektrische mobiliteit

Dankzij de concurrentieloze in- en uitstapdrempel van 35 cm en de brede deuropeningen kunt u veilig en comfortabel in- en uitstappen. Zo kan de bestuurder snel en gemakkelijk rechtopstaand en zonder obstakels langs de automatisch inklappende bijrijdersstoel naar zijn of haar bestuurdersstoel stappen, zonder te worden blootgesteld aan het verkeer aan de bestuurderszijde.

De moderne werkplek van de toekomst

Comfort met hersenen

De bestuurderswerkplek is optimaal afgestemd op de bestuurder: Alle displays zijn direct zichtbaar, alle schakelaars zijn logisch gerangschikt en alle laden zijn gemakkelijk toegankelijk. Waardevolle ergonomische voordelen bij het zware distributiewerk.

Rondomzicht voor meer veiligheid in het wegverkeer

Altijd alles in beeld

Het blikveld voor de bestuurder is optimaal ontworpen voor een stedelijke omgeving: Dankzij de asymmetrische voorruit blijft de bestuurder gefocust op de verkeerslichten en blijft zijn blikveld behouden bij het uitstappen. Daarnaast helpt direct oogcontact met voorbijgangers en fietsers om een overzicht van het vaak hectische stadsleven te behouden. De lage zitpositie levert een belangrijk veiligheidsvoordeel op. De bestuurder bevindt zich immers op ooghoogte van de zwakkere weggebruikers en kan dus van beide kanten direct oogcontact maken.

Alle informatie over de elektrische vrachtwagen in één oogopslag

Praktische, elektronische hulpmiddelen

Het geïntegreerde, digitale display toont waardevolle opslag- en verbruiksgegevens van de CitE in moderne, gemakkelijk te begrijpen weergaven. Bovendien kan de laadtoestand tijdens het laadproces in real-time worden weergegeven en gecontroleerd.

Gewoonweg slimmer onderweg met digitale apparaten

Integratie van externe apparaten

Dankzij de universele houder in het instrumentenbord kan het dashboard gemakkelijk worden uitgebreid tot een gebruikersinterface met klantspecifieke, digitale apparaten zoals tablets, smartphones enzovoort.

Rondom doordachte vormen

De baanbrekende designtaal die het stadsbeeld van de toekomst zal kleuren valt van ver op: Modulair, wendbaar en laaggebouwd – voor maximale efficiëntie in het afleveringsverkeer in de binnenstad. En dus, vooral op het gebied van design, technologie en innovatie, gewoonweg zijn tijd vooruit.

0000
/
0000
De CitE – de nieuwkomer in het stedelijke goederenverkeer

Stedelijke revolutie in zijn meest elegante vorm

De CitE onderscheidt zich in de menigte als conceptvoertuig. Het ontwerp is effectiever in termen van efficiëntie en veiligheid in het stadsverkeer – maar visueel is de pioniersrol vooral aan de vele nieuwe stijlelementen te danken. Van volledig afgesloten ruimtes, die het ongevalsrisico minimaliseren, naar een ruime en esthetische cabine met een modern deurconcept, tot de iconische kenmerken van een echte MAN-vrachtwagen – alles volgens een functionele en toch verfijnde designtaal.

Het designwonder – logistiek zag er nog nooit zo goed uit

Fantastische vooruitzichten

Deze volledig elektrische vrachtwagen is onmiskenbaar gekoppeld aan de elegante designtaal van de grote MAN-vrachtwagenfamilie. De iconische verchroomde balk onthult al snel een echte MAN. Maar de vele innovatieve accenten, zoals de karakteristieke, elegant gebogen led-dagrijlichten, geven het voertuig een geheel nieuwe uitstraling die de stad van morgen zal kleuren.

Deuren met maximale breedte – voor extra ruimte

Perfectie, open uzelf

Het innovatieve in- en uitstapconcept opent alle deuren in de spreekwoordelijke zin. De doorgangsbreedte van de zwenkschuifdeur biedt maximale veiligheid en bewegingsvrijheid – ook rechtopstaand. Bovendien kan de bijrijdersdeur met een druk op een knop vanaf de bestuurderswerkplek worden geopend – ideaal om verkeer aan de bestuurderszijde te vermijden. Dit verhoogt de persoonlijke veiligheid voor de bestuurder in het soms hectische distributieverkeer aanzienlijk.

Ongevallenpreventie vanuit vogelperspectief

Meer veiligheid rondom het voertuig

De MAN CitE is uitgerust met een 360° Birdview-systeem. Dit toont vanuit vogelvlucht een rondomzicht van het hele voertuig. De weergave wordt snelheidsafhankelijk geschakeld naar het display van het geïntegreerde radio-/navigatiesysteem. Zo ziet de bestuurder geen obstakels of mensen in de directe omgeving over het hoofd, zowel tijdens langzaam rijden als tijdens manoeuvreren. Ongevallen worden al voordat ze ontstaan effectief voorkomen.

Grote oppervlakken voor minder ongevallen en meer advertentieruimte

Gewoonweg soepel

Het volledig vormgegeven concept van de CitE heeft verschillende voordelen: De volledig afgesloten oppervlakken zorgen voor een minimaal risico op letsel in het onwaarschijnlijke geval van persoonlijk contact. Tegelijkertijd zorgen onderliggende crashstructuren voor maximale stabiliteit en veiligheid, vooral die van de accu’s. Bovendien lenen de grote oppervlakken zich ideaal voor voertuigstickers en reclameboodschappen. Perfect, voor elke stadsvrachtwagen.

Accu’s met voldoende power voor lange afstanden

Schone prestaties - krachtige actieradius

Met de baanbrekende krachtige elektromotor en een slim accu- en laadconcept, rijdt de CitE een schone toekomst tegemoet – en laat daarbij de concurrentie ver achter zich.

Met MAN-innovatiekracht vooruit

De alternatieve aandrijftechnologie is een inherent onderdeel van het nieuwe voertuigconcept. Volledig vrij van uitlaat- en geluidsemissies, voor een betere kwaliteit van leven in stedelijke gebieden en tastbare concurrentievoordelen.

De elektrische aandrijving met optimale prestaties

Krachtig

De elektromotor levert topprestaties tot 290 kW: voldoende vermogen voor een nuttige last van 6 t met een totaalgewicht van 15 ton. Bovendien heeft deze elektrische aandrijving geen motortunnel nodig – ideale voorwaarden voor royale bewegingsvrijheid in de cabine.

De kracht van elektriciteit ten dienste van een maximale actieradius

100 km en meer

De accucapaciteit van 110 kWh zorgt voor een betrouwbare actieradius van meer dan 100 km: meer dan voldoende voor het afleverings- en distributieverkeer in de stad.

Laadstations zijn overbodig dankzij 's nachts laden

Overnight-Charging

Dankzij slimme 'Overnight-Charging' begint de CitE elke nieuwe werkdag altijd boordevol energie. Lange laadpauzes tussendoor zijn niet meer nodig, maar als het toch noodzakelijk is om op te laden, kan dat probleemloos via gestandaardiseerde CCS-laadkabels.

De schone oplossing voor maximum-emissiegrenswaarden

0% emissie

Milieuvriendelijk en slim: De CitE is het fluisterstille antwoord op gestaag stijgende verkeersvolumes, steeds strengere emissiegrenswaarden en het verbod op nachtleveringen.

Zo flexibel als uw bedrijf – het modulaire vrachtwagenconcept

VOOR ELKE TOEPASSING DE GESCHIKTE OPLOSSING

De CitE heeft een ongeëvenaarde flexibiliteit: het solodesign biedt met zijn verschillende modulaire structuren een interface voor uiteenlopende stedelijke toepassingen.

De beste projectpartners: onze klanten

Samen met klanten ontwikkeld: de perfecte elektrische vrachtwagen

De MAN CitE is als het ware een gemeenschapsproject. Voor het design van onze stadsvrachtwagen hebben we eerst en vooral onze klanten gevraagd een uitgebreide inbreng te doen. Alleen zo konden we een concept creëren dat beantwoordt aan vele specifieke, dagelijkse voorwaarden van stedelijk afleveringsverkeer. Het resultaat spreekt voor zich: De CitE stelt, zowel qua efficiëntie als qua design, nieuwe normen die het distributieverkeer in de binnenstad in de toekomst ingrijpend zullen veranderen.

Flexibiliteit opnieuw uitgedacht

Het concept van de CitE schittert door zijn modulaire ontwerp. Dit ondersteunt een veelheid aan praktische toepassingen in stadsdistributieverkeer. Voor welke taak ook – de CitE heeft altijd een oplossing.

Bezorgt de goederen altijd fris en koel

Koeltransport

Koelmachines voor temperatuurgeregelde goederen kunnen eenvoudig worden geïntegreerd en aangesloten op de hoogspanningsvoeding.

Levert alles snel en efficiënt

Bezorgservice

De conventionele manier van leveren – maar met aanzienlijke voordelen op het gebied van veiligheid en ergonomie.

Laat ook een schone indruk na als vuilniswagen

Afvalbeheer

Behendig, schoon en stil – de ideale kenmerken voor een nieuwe generatie vuilniswagens.

Sneller door de spits met pakketten

Pakketdienst

De doorgang tussen cabine en transportmodule is een efficiënte en snelle oplossing.

De vrachtwagen die de stadslogistiek opnieuw uitvindt

De stadslogistiek opnieuw uitgevonden

De stad ademt – de elektrische MAN CitE verbetert immers de kwaliteit van leven in de stadsomgeving. Het voertuig heeft alle voordelen die een echte stadsvrachtwagen moet hebben:

 • Een elektrische aandrijving, waarmee lokaal emissievrij en nagenoeg geruisloos kan worden afgeleverd – perfect voor nachtleveringen aan supermarkten en om geluidsgebonden stress te verminderen
 • Verhoogde veiligheid voor de bestuurder – dankzij de lage zitpositie, grote raamoppervlakken, ergonomische in- en uitstapdrempel aan beide kanten en elektronische hulpmiddelen zoals 360° Birdview en spiegelvervangingssysteem
 • Optimale bescherming van voorbijgangers en fietsers door gesloten oppervlakken, nauwsluitende zwenkschuifdeur aan bijrijderszijde en oogcontact met de bestuurder
 • Een lage constructie en een optimale draaicirkel voor het steeds drukker wordende verkeer in de binnenstad

MAN Truck M-PULSE

MAN M-PULSE: Duurzame mobiliteit en efficiënte transportoplossingen

Met het innovatiemotto M-PULSE geeft MAN als visionair en pionier de beslissende impuls voor de transportwereld van morgen. De focus ligt op duurzame mobiliteit, een emissievrije toekomst en het onderzoek naar en de succesvolle implementatie van efficiënte en economische transportoplossingen.

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact met ons op! Meer informatie vindt u in de brochure.