MAN Transport Solutions

MAN Transport Solutions

Met ons profiteert u eenvoudig en economisch van de voordelen van alternatieve aandrijvingen

Afspraak maken voor een gesprek

Volledig advies voor een succesvolle overgang naar alternatieve aandrijfsystemen

Van de eerste elektrische vrachtwagen tot het beheer van een geïntegreerde vlootmix - een overstap naar alternatieve aandrijvingen roept veel vragen op. De allesomvattende adviesdiensten van MAN Transport Solutions geven u betrouwbare antwoorden. Competent en begrijpelijk.

Netwerkanalyse en inzetconcept

Bedrijfsanalyse en mobiliteitsconcept

Wij analyseren de actuele toestand van uw bedrijf en van de inzet van uw vloot. Aan de hand van alle invloedsfactoren ontwikkelen wij een mobiliteitsconcept op maat voor uw kostenefficiënte overgang naar e-mobiliteit – stap voor stap.

Inzetplanning en laadinfrastructuur

Laadinfrastructuur en energievoorziening

Wij plannen met u de opbouw van de laadinfrastructuur, simuleren het gebruik van voertuigen en laadprocessen en ontwikkelen een op uw bedrijf afgestemde strategie voor energievoorziening.

Integratie in de vloot en onderhoud

Overstappen op e-mobiliteit en integratie in de vloot

Wij adviseren u over het gebruik en het onderhoud van uw elektrische voertuigen, helpen u bij het trainen van uw medewerkers en staan als deskundige partner uw onderhoudswerkplaatsen bij.

Uw eisen - onze oplossing voor u

Blijft mijn bedrijf mobiel?

Mijn voertuig moet mobiel betrouwbaar zijn - tot en met de laatste klant waar de rit eindigt. Is dat eigenlijk wel mogelijk met een elektrisch voertuig?

Nauwkeurige gedetailleerde analyses

Wij controleren of overstappen op e-mobiliteit mogelijk is en hoe zinvol dit voor u is. Wij simuleren de routes en actieradius en stellen een kosten-batenvergelijking voor u op.

Welke laadtechniek heb ik nodig?

Restaurants, drankenhandel of supermarkten vertrouwen op onze betrouwbare, maar vooral ook stipte levering. Hoe kan ik controleren dat de accu’s van de voertuigen voor elke rit voldoende zijn opgeladen?

Individueel geoptimaliseerde laadstrategie

Wij ontwikkelen een representatief op uw bedrijf afgestemd concept voor laadstructuur en standplaatslayout. Wij stellen plannen op voor laadtijden en controleren mogelijkheden om te besparen op de elektriciteitsbehoefte.

Ik wil toekomstbestendig leveren!

Mijn klanten eisen snelle en milieuvriendelijke distributie, het liefste 24 uur per dag en overal in de stad.

Ook in de vlootmix emissievrij mobiel

Wij optimaliseren uw distributieroute aangaande volledig elektrische voertuigen in uw vloot. Bovendien helpen wij u om de voordelen van e-mobiliteit volledig te benutten: Daartoe behoort ook vrije toegang tot milieuzones ondanks het nachtelijk rijverbod.

{{main-headline}}

{{lead}}

{{hex-1}}

{{hex-2}}

{{hex-3}}

{{hex-4}}

{{hex-5}}

{{hex-6}}

Wij organiseren uw toekomstbestendige mobiliteit

Ons team van MAN-experts ondersteunt u op alle vlakken. Wij lossen samen met u alle belangrijke vragen tot in detail op. Wij staan voor u klaar – van de eerste informatie tot de succesvolle uitvoering van het concept.

De overgang naar elektrische aandrijving is alleen zinvol als de actieradius en het transportvermogen voldoende zijn. Juist bij gebruik in de binnenstad leggen veel voertuigen niet meer dan 80 tot 120 km af. Wordt er per dag gemiddeld niet meer gereden, dan is e-mobiliteit een reële optie. Voor betrouwbare uitspraken over inzetmogelijkheden en rendabiliteit moet u echter rekening houden met nog meer factoren.

Factoren die van invloed zijn en centraal staan bij e-mobiliteit

Alles weergevenAlles verbergen

De overgang naar e-mobiliteit betekent voor uw bedrijf meer dan het vervangen van een of meerdere voertuigen. Het is uw kennismaking met de mobiliteit van de toekomst – met alle daarmee samenhangende voordelen. Maar de 'elektrische' zorgen ook voor een reeks veranderingen in uw bedrijf: Dit varieert van ritplanning, het dagelijkse opladen tot de rijstijl en de werkplaatsuitrusting. Het is daarom belangrijk dat uw medewerkers en uw servicewerkplaats daar goed op zijn voorbereid.

In samenwerking met de MAN Academy trainen wij uw medewerkers, zodat ze alle elektrische voertuigen optimaal kunnen inzetten. Wij geven informatie over mogelijke risico's en de juiste omgang met de elektrische voertuigen bij een ongeval of defect. En wij staan als competente partner ook uw servicewerkplaats ter zijde voor alle vragen rondom de werkzaamheden aan elektrische voertuigen.

Of u met de overstap naar e-mobiliteit geld kunt besparen ten opzichte van een conventioneel aangedreven voertuig, hangt voornamelijk van de vorm van energievoorziening af. Wij doen voor u onderzoek naar alle mogelijke manieren om kosten te optimaliseren. Bijvoorbeeld hoe u de tijden van voordelige elektriciteit gericht benut en door gespreid laden lastpieken voorkomt. Of hoe u de kosten voor elektriciteitsbehoefte door gebruik en opslag van zelf opgewekte energie voor bijvoorbeeld het laden van voertuigaccu’s kunt optimaliseren.

Een andere belangrijke factor van e-mobiliteit is de voertuigaccu. De toestand en het vermogen van de accu zijn doorslaggevend voor een economisch bedrijf van elektrische wagenparken.

Het is onontkoombaar dat elke accu met het toenemen van de leeftijd in capaciteit en prestatie achteruit gaat. Factoren zoals gebruik, onderhoud en aantal keer opladen hebben zijn van grote invloed op de snelheid en de omvang waarop de accucapaciteit afneemt. Een geoptimaliseerd accumanagement is daarom een vast geïntegreerd onderdeel van onze concepten voor de overstap naar e-mobiliteit.

Uitgerust met de juiste laadtechniek vormt het bedrijfsterrein de optimale basis voor uw elektrische voertuigen: Door de accu’s na werktijd te laden bent u de volgende dag verzekert van een actieradius tot max. 200 km (volgens NEFZ). Extra ritten op dezelfde dag kan uw MAN eTruck uitvoeren als u bijvoorbeeld tijdens de middagpauze bij een snellaadstation bijlaad. De CCS-stekker met tot 150 kW oplaadstroom is het mogelijk om de accu binnen maximaal twee uur volledig te laden.

De nieuwe MAN eTruck.

De nieuwe milieuvriendelijke MAN eTruck is op geen enkele manier inferieur qua nuttige last en efficiëntie ten opzichte van vergelijkbare modellen met interne verbrandingsmotoren. Het voertuig combineert klimaatbescherming met prestaties en is de toekomst in het afleveringsverkeer in de binnenstad.

Meer over de MAN eTruck

Heeft u nog vragen?

Ons team van MAN-experts helpt u om optimaal te profiteren van de voordelen van de alternatieve aandrijvingen. U kunt het beste meteen een afspraak maken voor uw persoonlijke gesprek met MAN Transport Solutions.

Met de mobiliteit van de toekomst door de stad met MAN

MAN eTGE

De nieuwe MAN eTGE

De eerste volledig elektrische bestelwagen van MAN: hij is emissievrij en fluisterstil en daardoor op zijn plek in elke milieuzone en een aanwinst voor elke stad. Daarbij is de MAN eTGE net zo betrouwbaar en ruim als de andere beproefde MAN-bestelwagens.

MAN eTGM

De nieuwe MAN Lion’s City G

De MAN E18 met zijn innovatieve gasaandrijving ontpopt zich als onze nieuwe stadsbus voor een betere levenskwaliteit in de steden: hij reduceert de CO2-uitstoot en geluidsontwikkeling aanzienlijk. En hij is gemakkelijk in de bestaande ritplanning te integreren.

MAN CitE

De nieuwe MAN Lion’s City E

Een bus, die emissievrij en fluisterstil door de stad rijdt is geen visie meer: De eerste volledig elektrische stadsbus van MAN beschermt het milieu en heeft rendabiliteit onder een noemer.