Truck 

7 nieuwe MAN vrachtwagens voor Gilgemyn Recycling

Gilgemyn Recycling en Gilgemyn Logistics bieden West- en Oost-Vlaamse bedrijven, alsook bedrijven in Henegouwen, containerdiensten aan voor karton, papier en plastic. Daarnaast verzorgt de onderneming ook de afvoer van industrieel restafval, hout en oud ijzer. In één klap heeft Gilgemyn Recycling het oude voertuigpark volledig vernieuwd en uitgebreid met de aankoop van 7 nieuwe MAN trucks met containersysteem.

Een MAN zonder zorgen

“Wij zijn in de eerste plaats recycling specialisten.”, verklaart Wim Gilgemyn, de zaakvoerder. “Vandaar dat we bijzonder blij zijn met de full service van MAN voor onze nieuwe vrachtwagens. De financiering verloopt via MAN Finance, de vrachtwagens zijn gedekt door een volledig onderhoudscontract en een buy-back formule. Dat betekent voor ons dat we precies weten hoeveel de trucks ons per maand gaan kosten voor de totale gebruiksduur van zestig maanden, op de kosten voor brandstof en de chauffeur na. Wij kunnen ons volop concentreren op onze core-business! De volledige TCO van de voertuigen was ons uitgangspunt.”

De zeven nieuwe MAN vrachtwagens voor Gilgemyn zijn van het type TGS 26.400 6x2-2 BL. De vrachtwagens zijn uitgerust met een 20 ton haakarminstallatie van AJK, geïnstalleerd door Kerkhove uit Tielt.

De trucks worden ingezet voor het plaatsen en ophalen van de circa 800 containers van Gigemyn Recycling. Met die containers worden de basisproducten aangevoerd naar de vestiging in Gullegem, waar ze tot balen worden geperst. Sommige vrachtwagens worden worden ook ingezet met een aanhangwagen. Met nog eens drie MAN trekker/oplegger combinaties wordt het vervoer van de samengeperste producten naar de havens en een deel van de aanvoer verricht. Met de nieuwe aankoop bestaat het wagenpark nu voor 100 % uit MAN voertuigen.

“De prijs/kwaliteit verhouding en vooral de full service van MAN waren voor ons doorslaggevend. Wij hebben een bijzonder goede relatie met de MAN concessiehouder, waardoor ons wagenpark tot in de puntjes verzorgd wordt.”, benadrukt Wim Gilgemyn nog.

De trucks werden geleverd door Truck Service Diesel Bernard bvba in Wevelgem.

De plus van een familiebedrijf

Gilgemyn Recycling is ontstaan uit een familiebedrijf dat door de vader en de oom van de huidige zaakvoerder werd opgericht in 1969. De activiteiten vloeien in feite voort uit de vlasnijverheid van de jaren zestig. Het bedrijf wordt nu geleid door Wim Gilgemyn, zijn echtgenote Ria Cappon, en een team van 18 mensen.

Het familiaal karakter van het bedrijf zorgt voor troeven als een persoonlijke en directe benadering van de leveranciers/klanten, een supersnelle en klantgerichte service, correcte prijzen en een stipte betaling. Bovendien kan het bedrijf rekenen op personeel met een jarenlange ervaring in de sector.

Drie jaar geleden verhuisde de onderneming naar gloednieuwe terreinen en gebouwen op de industriezone van Gullegem. Niet alleen is er meer ruimte voor de activiteiten, er werd ook geïnvesteerd in nieuwe balenpersen en het bedrijf is beter bereikbaar. “De mooie uitstraling van het bedrijventerrein met onze uniforme gebouwen en de nette en verzorgde look van onze vestiging zijn een bijkomende troef.”, onderstreept Wim Gilgemyn nog. “Dankzij de nieuwe vestiging werken we nu met een zeer gestructureerde, duidelijk afgelijnde productieflow, waardoor we enorme volumes in een korte tijdspanne kunnen verwerken. Maandelijks kunnen we 7000 tot 8000 ton papier, karton en plastic verwerken. De geperste balen vertrekken van hier naar klanten in België, Nederland, Frankrijk en Duitsland of naar de havens voor verdere export naar (vooral) Aziatische landen.”

Bij een bezoek aan het bedrijf valt vooral de gedrevenheid van de mensen op om goed werk te leveren, met respect voor het milieu. De klant moet waar voor zijn geld krijgen en dat is precies ook wat ze vinden in de partner voor hun transportmaterieel MAN en Truck Service Diesel Bernard.

Gilgemyn Recycling in het kort

Gilgemyn Recycling

Nijverheidslaan 40

8560 Gullegem

Oprichting: 1969

Familiebedrijf met 18 werknemers

Voertuigvloot: 3 MAN trekkers, 7 MAN vrachtwagens, 12 trailers, 3 heftrucks, 1 wiellader, 1 overslagkraan, 800 containers & perscontainers

Activiteiten: inzamelen, sorteren & verwerken van karton, papier, industrieel afval, hout en schroot, persen van papier & karton met twee balenpersen met een capaciteit van 40 ton materiaal per uur, afvoer van het geperste materiaal naar de diverse papierfabrieken in Belgie, Nederland, Frankrijk, alsook het verre oosten (China, Indonesia, Vietnam, Pakistan, India, e.a.)