Truck  |  Events & tentoonstellingen 

Betrouwbaar en beproefd: de MAN XLION als speciaal model

Betrouwbaar, robuust, duurzaam en praktisch: dat zijn eigenschappen die geassocieerd worden met een MAN. Zowel bedrijfsleiders als bestuurders zijn ervan onder de indruk. En het zijn ook deze kenmerken die het speciale model MAN XLION onderscheiden in het dagelijks gebruik.

  • Speciale uitrustingspakketten voor langeafstandsvervoer, trekkers en distributievoertuigen.
  • Combinatie af fabriek van een hoogwaardige uitrusting die specifiek is voor het segment, met specifieke extra's en dienstverleningspakketten per land
  • Toevoeging van de motor D15 aan het XLION-gamma

Visueel maakt de MAN XLION indruk door de prachtige 'lion'-afwerking aan de buitenkant van de cabine. De deuren van de cabine zijn bovendien bij alle voertuigen versierd met een XLION-opschrift. De X in de benaming verwijst naar het 'extreme' karakter van het voertuig.

Op bauma 2019 presenteert MAN een voertuig in XLION-versie. De MAN-stand is terug te vinden in hal B4 (stand 325). U vindt er onder meer een trekker opleggerkipper MAN TGX 18.510 4x2 BLS, die dankzij het XLION-design op de XLX-cabine niet onopgemerkt voorbijrijdt. De motor D26 heeft 10 pk en 100 Nm meer in de nieuwe Euro 6-versie. Voortaan heeft hij 510 pk en een maximaal koppel van 2.600 Nm. Het voertuig is uitgerust met nieuwe functies, waaronder ComfortSteering en het hulpsysteem voor terugkeer naar de rijstrook Lane Return Assist.

Specifieke uitrustingspakketten voor het segment

De XLION-pakketten bieden speciale uitrustingen voor langeafstandsvervoer, trekkers en distributievoertuigen. Ze combineren af fabriek een kwalitatief hoogstaande uitrusting die specifiek is voor het segment, met specifieke extra's en dienstverleningspakketten per land. De uitrustingen werden ontwikkeld om bedrijfsleiders te laten profiteren van de rendabiliteit van hun MAN en om bestuurders te laten genieten van het comfort ervan.

Sinds de voorstelling van de MAN XLION op het salon IAA in september 2018, breidt MAN zijn aanbod uit met voertuigen voorzien van de nieuwe motor D15 en de versie van 430 pk van het motorengamma D26.

Het speciale model MAN XLION Traction wordt binnenkort aangeboden voor het gamma MAN TGS met een motorvermogen van 330 tot 510 pk. Naast het MAN audiosysteem, de led-dagrijlichten en de terreinfunctie voor ABS, maakt ook het werfpakket deel uit van de levering. Op die manier draagt het bij tot de arbeidsveiligheid en de betrouwbaarheid van het vervoer. Het pakket omvat onder meer een vuilafstotende cabine-inrichting in de kleur Urban Concrete, een winddeflector onder de motor tegen stofwolken, een werftoegang aan de bestuurderszijde met een lange vasthoudrail op het dak of een steenslagrooster voor de radiator.

Het speciale model MAN LION Longhaul wordt ingezet in het langeafstandsvervoer als de MAN TGX met alle motorvermogens tot het topmodel van 640 pk. Wat het uitzicht en het comfort betreft, biedt hij de volledige cabine-uitrusting van het comfortpakket van de bestuurder, het MAN-audiosysteem, de led-dagrijlichten en de applicaties in chroom op de bumpers. Indien nodig kan voortaan gekozen worden voor stalen bumpers.

MAN biedt het speciale model MAN XLION Distribution aan in de twee reeksen TGL en TGM met twee assen en wegaandrijving, ongeacht het motorvermogen en de grootte van de cabine. Airconditioning, de handenvrije inrichting voor mobiele telefoons en het MAN-audiosysteem verbeteren het comfort van de bestuurder, net als het MAN comfortpakket. Dit omvat, naargelang het cabinemodel, een multifunctioneel stuur, een comfortzetel voor de bestuurder, zetelovertrekken in een comfortabel materiaal of centrale vergrendeling.

Voor de drie speciale MAN XLION-modellen biedt MAN voor het hoogwaardige en uitgebreid uitgeruste voertuig speciale servicevoorwaarden aan met de servicecontracten Service Contract Comfort en Comfort Super.

Regionale versies van de MAN XLION, specifiek per markt

Naargelang de lokale behoeften en het model, hebben de verkooporganisaties de mogelijkheid om speciale pakketten samen te stellen en aan te bieden voor de uitrusting, de financieringsvoorwaarden en het onderhoud. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om het Style-pakket, het Safety-pakket of personaliseringen afkomstig uit het gamma van MAN Truck Modification, zoals een kast op de achterwand van de cabine.

Zo werd specifiek voor de Belgische markt ook de MAN TGE in een XLION uitvoering uitgebracht met onder meer LED MAN logo en karakteristieke Xlion logo’s.

MAN DigitalServices

Alle voertuigen zijn af fabriek uitgerust met 'MAN Essentials' en 'MAN ServiceCare', die deel uitmaken van het aanbod van MAN DigitalServices. Dit wordt aangevuld door de dienst 'MAN Advance', die gratis is gedurende de eerste zes maanden. Onder dezelfde, in de tijd beperkte voorwaarden kan de klant genieten van 'MAN Perform' voor het langeafstandsvervoer of het pakket 'MAN Compliant' voor werf- en distributietransport.

'MAN Essentials' is de basis. Deze dienst stuurt om de 15 minuten de positie van het voertuig door en levert de vlootbeheerder relevante informatie over de voertuiganalyse. Met 'MAN ServiceCare' worden de gegevens van de voertuigen verstuurd naar het MAN-filiaal dat instaat voor de planning van de afspraken en onderhoudswerken. Op die manier kunnen zowel de beheerder als de werkplaats de planning van de onderhoudsafspraken optimaliseren om de stilstandtijden van de MAN-vrachtwagen zoveel mogelijk te beperken. 'MAN Advance' verlengt de registratieduur van de voertuiggegevens afkomstig van MAN Essentials tot 25 maanden. De evaluatie van 'MAN Perform' biedt de mogelijkheid om de gegevens van het voertuig en de bestuurder te analyseren. 'MAN Compliant' maakt het mogelijk om gegevens m.b.t. bestuurderskaarten en tachografen te downloaden en te archiveren.