Truck  |  Events & tentoonstellingen 

Binnenkort bij MAN: nieuwe concepten voor netwerken binnen de transportwereld

Digitale acquisitie, voorbereiding en het massale gebruik van gegevens vormen de basis voor het intelligente beheer van logistieke processen, of het nu gaat om netwerktoepassingen in het vrachtvervoer, de groei van online handel, nieuwe concepten voor zelfrijdende voertuigen of elektromobiliteit. . De transportketen bestaat zowel uit leveranciers als gebruikers van gegevens. Ze wisselen allebei gegevens uit, waardoor een ecosysteem van netwerken is ontstaan dat de vervoerssector veel efficiënter laat functioneren. Eindgebruikers, vervoerders, leveranciers en zeker ook het milieu profiteren hier enorm van.

Er is tegenwoordig al veel informatie beschikbaar waarmee digitaal bekeken kan worden hoe een truck of bus wordt gebruikt. Rij- en rusttijden van de chauffeur, gebruiksgegevens van het voertuig, het wordt allemaal vastgelegd. Vervoersbedrijven kunnen de toestand van hun ladingen, zoals bij koeltransporten, continu volgen. Met systemen voor vlootbeheer en GPS-toepassingen kunnen tijdens een rit routegegevens en -profielen worden gevolgd, zelfs tot de individuele laad- en lospunten. Dit heeft al allerlei handige toepassingen en services opgeleverd. Werkplaatsen weten wanneer een voertuig een onderhoudsbeurt moet krijgen en er onderdelen nodig zijn, en kunnen dit plannen. De opgeslagen werktijden van chauffeurs maken het voor vervoerders gemakkelijker om hun personeel in te zetten. Doordat het brandstofverbruik op een bepaalde route wordt vastgelegd, wordt het eenvoudiger om de kostenfactor voor diesel te berekenen. De opgeslagen routegegevens worden nu al gebruikt voor de opleiding van beroepschauffeurs, zodat de de huidige, geavanceerde voertuigsystemen efficiënt kunnen worden gebruikt. . Met het Connected CoDriver-programma van MAN Truck & Bus kunnen chauffeurs tijdens het werk gecoacht worden. Chauffeurs krijgen een virtuele coach die hen onderweg begeleidt en rij-instructies geeft op basis van realtime gegevens. De huidige telematicatoepassingen richten zich vooral op de kosteneffectiviteit van het individuele voertuig en de vloot als geheel.

Het volledige potentieel van de digitalisering in de vervoerssector is echter nog lang niet benut. In het vrachtvervoer wordt op dit moment 35% van het vrachtvolume niet of deels niet gebruikt. Het zijn niet alleen de individuele vervoersbedrijven. Nee, alle betrokken partijen ontberen realtime gegevens van de beschikbare vervoerscapaciteit of de exacte locatie en weten niet hoe ze die moeten implementeren. Expeditiebedrijven, planners en vrachtwagenchauffeurs hebben niet altijd voldoende informatie over het logistieke proces en gebruiken vaak verschillende IT-systemen. Tegelijkertijd wordt een geïntegreerde aanpak voor het slimme beheer van logistieke processen steeds belangrijker. Met deze gedachte is het noodzakelijk om het netwerk tussen de individuele leden van de transportketen en hun infrastructuur te versterken en gegevensuitwisseling mogelijk te maken.

Een nieuwe divisie: Telematics and Digital Solutions

Het bovenstaande is de reden waarom MAN truck & Bus een aparte divisie heeft opgericht die de digitalisering in de vervoerssector met nieuwe oplossingen en diensten moet gaan stimuleren. Ongeveer 100 medewerkers werken aan de ontwikkeling en implementatie van technische voorzieningen en digitale toepassingen waarmee netwerkoplossingen ontworpen kunnen worden. “In de toekomst moeten we meer in logistieke processen gaan denken, zoals de traditionele structuren van een fabrikant", zegt Markus Lipinsky, hoofd van de nieuwe MAN-divisie Telematics and Digital Solutions. “Onze klanten hebben vloten die uit meerdere merken bestaan. We moeten aan de behoeften van onze klanten denken en niet alles alleen maar vanuit het standpunt van MAN bekijken.”

Bij de integratie van nieuwe partnerschappen en bedrijfsmodellen is het belangrijk om anders te durven denken. In mei kondigde MAN Truck & Bus aan dat het in het Amerikaanse bedrijf FR8 Revolution Inc. ging investeren. Dit nieuwe bedrijf uit het Amerikaanse Silicon Valley heeft een geïntegreerd ‘besturingssysteem’ voor netwerken in de vervoerssector dat expediteurs, vervoerders en vrachtwagenchauffeurs voorziet van een verbindend en duidelijk platform waarop ladingen op basis van realtime gegevens ingepland kunnen worden. Op het open platform voor alle merken kunnen toepassingen aan alle betrokken doelgroepen worden aangeboden. Door de investering in FR8 doet MAN Truck & Bus actief mee aan de digitale transformatie van de branche en kan het de opgedane ervaring overbrengen op de Europese bedrijfsmodellen.

“De integratie van partners die gespecialiseerd zijn in bepaalde services van het logistieke proces is een van de belangrijkste concepten van nieuwe digitale bedrijfsmodellen", legt Frank Tinschert uit, vice-president van Telematics and Digital Solutions. “We willen met iets nieuws komen, een volledig ecosysteem voor de vervoers- en logistiekbranche. Vandaar dat we veel verschillende partners bij dit project willen betrekken. We houden voor de toekomst bewust alle opties open. Dat is ook de reden waarom we verschillende normen accepteren, zodat klanten precies die toepassingen kunnen gebruiken die het beste bij hen en hun beoogde doelen passen. We willen dan ook zoveel mogelijk partners uit zoveel mogelijk verschillende gebieden mee laten doen, partners die begrijpen dat we de silomentaliteit achter ons moeten laten en uitgebreid moeten samenwerken. Alleen dan creëren we meerwaarde voor de klant en ook voor de afzonderlijke verkoopprocessen”.

De concrete technische basis en interfaces worden eveneens door de MAN-divisie Telematics and Digital Solutions ontwikkeld. Vanaf 2017 zal elke MAN-truck de benodigde interfaces hebben voor een optimale gegevensuitwisseling binnen de netwerken.

Gekoppeld rijden als voorbeeld voor meer efficiëntie

Digitalisering en gegevensuitwisseling maken niet alleen de weg vrij voor nieuwe soorten diensten, ze maken ook nieuwe concepten mogelijk voor het gebruik van de vervoersinfrastructuur. In april deed MAN Truck & Bus met twee opleggers mee aan de European Truck Platooning Challenge, die in het kader van het Nederlandse voorzitterschap van de EU was georganiseerd. Tijdens deze testrit kon MAN Truck & Bus laten zien dat digitaal gekoppelde trucks op veilige afstand achter elkaar kunnen rijden, de beschikbare ruimte op de weg beter kunnen benutten en door het slipstreameffect tien procent minder brandstof verbruiken. “Deze netwerktoepassingen zullen tot nieuwe services gaan leiden", legt Frank Tinschert uit. “Gekoppeld rijden kan technologisch volgens de branchenormen worden uitgevoerd, maar de truck die voorop rijdt, verbruikt vanzelfsprekend de meeste brandstof. Dat is precies waar we nu nagaan of we die voordelen kunnen opsplitsen, zeker als dat binnen de hele vloot gebeurt. Hier liggen mogelijkheden voor nieuwe ideeën en bedrijfsmodellen en dit zijn dan ook de belangrijke thema's voor de toekomst".

MAN Truck & Bus zal op de IAA 2016 een speciaal gedeelte van zijn stand wijden aan innovatie en digitalisering en er zullen ook nieuwe digitale services en producten te zien zijn. Hoewel deze ontwikkeling in eerste instantie vooral voor trucks is bedoeld, zal ook de busdivisie snel volgen als onderdeel van de generatie digitale producten en diensten met speciale services voor busvloten. Hierbij gaat het om alle segmenten, van stadsbussen en langeafstandsbussen tot vakantieverkeer.