Truck  |  Events & tentoonstellingen 

Binnenkort verkrijgbaar: de nieuwe MAN TGX EfficientLine 3

Op de vakbeurs IAA 2016 zal MAN de derde editie van de MAN EfficientLine presenteren. Tijdens een testrit zal bekeken worden wat het commerciële potentieel voor brandstofbesparing is.

Eerst gaan we terug naar 2011: Met de leus ‘Consistently efficient’ (blijvend efficiënt) toonde MAN de inzet van het bedrijf om transport efficiënter te maken. Toen MAN de EfficientLine-trekkeroplegger introduceerde, was de hele branche verrast. Er barstte een controversiële discussie uit onder klanten over bepaalde methoden die gebruikt werden om brandstof te besparen. De gemoederen liepen hoog op omdat de snelheid tot 85 km/u was beperkt in plaats van 89 km/u en toevoegingen zoals zonneschermen en claxons waren weggelaten omdat die slecht waren voor de luchtweerstand. Het succes gaf MAN uiteindelijk gelijk. Tot op de dag van vandaag zijn er meer dan 56.000 trekkeropleggers met EfficientLine van de lopende band gerold.

Dit succes is te danken aan hele reeks aanpassingen. Aanpassingen zoals spoilers en zijpanelen voor betere luchtweerstand, lichte constructies in de vorm van aluminium onderdelen voor de persluchttank, velgen en dieseltank, standaard retarder, luchtcompressor met bediening om aan eisen te voldoen (APM, Air Pressure Management) en optionele TPM (controle van de bandenspanning) voor behoud van optimale bandenspanning.

MAN heeft pakketten geïntroduceerd met onderdelen uit het EfficientLine-ontwerp waarmee andere standaardvoertuigen geoptimaliseerd konden worden, zoals trekkeropleggers uit de MAN TGS-serie of chassis op een verwisselbare opbouw. Andere Europese vrachtwagenfabrikanten reageerden en kwamen met soortgelijke pakketten.

Op de IAA 2016 kunt u kennismaken met de nieuwe MAN TGX EfficientLine. MAN heeft in juli een testrit uitgevoerd met een MAN TGX 18.500 4x2 BLS-trekkeroplegger voorzien van EfficientLine 3 om de mogelijke brandstofbesparing aan te tonen. Hierbij werden de gegevens vergeleken met de voorganger van dit model, de MAN TGX 18.480 4x2 met EfficientLine 2, die tegelijkertijd dezelfde route aflegde. TÜV Süd volgde hoe de gemeten waarden tot stand kwamen.

Als voorbereiding op de persconferentie die MAN op de IAA zal geven, maken deze twee voertuigen op 20 juli 2016 vanuit München een promotietour langs dezelfde route als de testrit. Tijdens deze tour leggen ze bijna 4000 km af door zes Europese landen. Het konvooi zal onderweg acht keer stoppen: in Bregenz-Hohenems (Oostenrijk), Milaan (Italië), La Junquera en Irun (Spanje), La Corrèze (Frankrijk), Bulle en Birr (Zwitserland) en uiteindelijk weer in München. Klanten en vrachtwagenchauffeurs kunnen op deze locaties de nieuwe MAN TGX voor het eerst bewonderen.

Met name op de uitdagende onderdelen van de route zal worden aangetoond hoe efficiënt EfficientCruise, de nieuwste generatie anticiperende cruisecontrol, daadwerkelijk is. De werking van de vrijlopende EfficientRoll-transmissie wordt duidelijk op de flauwe hellingen of glooiende delen van deze route. De vernieuwde D26 Common Rail-motor en de hiervoor aangepaste aandrijving met TipMatic-transmissie 12+2 27 DD Profi en een transmissie van i = 2,53 spelen ook een rol bij een lager brandstofverbruik. Op basis van hun testgegevens tijdens de ontwikkeling van de aandrijving verwachten de technici van MAN op deze route een brandstofbesparing van ongeveer vijf procent.

Nadat de testritgegevens zijn beoordeeld en het rapport van TÜV is ontvangen, zal MAN de gegevens van de vergelijking bekendmaken op de vakbeurs IAA Nutzfahrzeuge, die in september in Hannover wordt gehouden.