Truck 

Bus & coach: MAN en NEOPLAN op de IAA 2018

Bussen van vandaag voor het vervoer van morgen MAN Truck & Bus presenteert dit jaar op de IAA een uitgebreid busgamma. De nieuwe eBus MAN Lion’s City en CNG, evenals een minibus op basis van de MAN TGE worden er voor het eerst voorgesteld aan het publiek.

  • De nieuwe generatie stadsbussen wordt uitgebreid met de eBus en de nieuwe gasmotor E18
  • MAN Lion’s Coach met elektrohydraulisch gestuurde naloopas en de nieuwe versnellingsbak MAN TipMatic Coach
  • De allereerste minibus op basis van de MAN TGE
  • NEOPLAN Skyliner als optie verkrijgbaar met een trap aan de rechterzijde
  • Informatie over het raadgevend team van MAN Transport Solutions en over de diensten van MAN

Na de eerste presentatie van de nieuwe generatie stadsbussen in het voorjaar van 2018, biedt het bedrijfsvoertuigensalon IAA de mogelijkheid om de nieuwe MAN Lion’s City voor te stellen aan het grote publiek. De hybridemodule MAN EfficientHybrid beleeft dus op dit salon zijn première. Dit voertuig maakt brandstofbesparing mogelijk door energierecuperatie bij het remmen. Dankzij het 'Stop & Start'-systeem zijn de stilstandtijden bovendien geruisloos en emissievrij. Bovenop zijn nieuwe Smart-Edge-design, dat niemand onberoerd laat, onderscheidt de op de IAA voorgestelde bus zich door een innovatie op het vlak van de deuren: de deurstijlen hebben een verschillende kleur naargelang de deuren geopend of gesloten worden.

Naast de dieselversie, wordt de stadsbusfamilie ter gelegenheid van de IAA 2018 uitgebreid met een nieuw lid, die deze keer een alternatieve aandrijving heeft. MAN Truck & Bus presenteert op zijn stand als exclusieve wereldprimeur niet alleen een stadsbus voorzien van de recentste doorontwikkelde gasmotor, maar ook een prototype van de volledig elektrische Lion’s City E. Deze laatste onderscheidt zich al van zijn meer conventionele familieleden door zijn licht verschillend exterieur, om de bijzonderheden van de elektrische aandrijving in de schijnwerpers te zetten. De eBus is eenvoudig als dusdanig herkenbaar, met name dankzij de afwezigheid van de motorkolom, waardoor er achterin zitplaatsen vrijkomen. De volledig elektrische aandrijflijn levert een maximaal vermogen van 160 tot 270 kW. De passagiersruimte is voorzien van drie elektrische deuren, waarlangs passagiers kunnen instappen in de standaard bus met 29 zitplaatsen.

Als marktleider op het vlak van stadsbussen op gas presenteert MAN, tegelijk met de nieuwe MAN Lion’s City, de nieuwe gasmotor MAN E18, eveneens als optie verkrijgbaar met MAN EfficientHybrid. Op die manier bewijst MAN dat het merk veel belang hecht aan alternatieve aandrijvingen. De voorgestelde gelede bus bewijst het effect van de geoptimaliseerde passagiersstroom aan de hand van innovatieve wanden met verlichting afhankelijk van de situatie en een doorschijnende balg. De bus met vier deuren werd geoptimaliseerd om meer rechtstaande passagiers te kunnen vervoeren en biedt 39 zitplaatsen. De nieuwe bus MAN E1856 LOH heeft een vermogen van 320 pk (235 kW) en een automatische transmissie met 4 versnellingen.

Daarnaast presenteert MAN op zijn stand ook een MAN Lion's Coach L in een versie voor lange afstanden, met een verwijderbaar platform en twee rolstoelplaatsen. Ten opzichte van de vorig jaar gepresenteerde Lion's Coach werd de positie van de C-stijl geoptimaliseerd om het uitzicht te verbeteren, zelfs vanaf de eerste zetelrij. Bovendien beschikt de bus nu over een elektrohydraulisch gestuurde naloopas, die de wendbaarheid verbetert, en over de nieuwe 12-trapsautomaat MAN TipMatic Coach. De MAN D2676 LOH heeft een toegenomen vermogen van 470 pk (346 kW) en een maximumkoppel van 2.400 Nm. De nieuwe versie van de motor is verkrijgbaar vanaf juli 2019.

NEOPLAN: comfortabel en innovatief voor elk gebruik

De NEOPLAN Skyliner voldoet ook optimaal aan de vereisten voor het langeafstandsvervoer. Dankzij het ontwerp met verlaagde vloer op de onderste verdieping is hij gemakkelijk toegankelijk, zelfs voor personen met een beperkte mobiliteit. Hij biedt ook tot twee plaatsen voor rolstoelen, dankzij de montage van twee neerklapbare stoelen op een schuifsysteem. Om de passagiersstroom te optimaliseren en het aantal zitplaatsen te vergroten heeft MAN optioneel de trap naar de rechterkant van het voertuig verplaatst. Op die manier kunnen 78 passagiers comfortabel zitten in de bus met twee verdiepingen. De aandrijving wordt verzekerd door een doorontwikkelde D26-motor met een vermogen van 510 pk (375 kW) en een maximumkoppel van 2.600 Nm en een geautomatiseerde MAN TipMatic Coach-versnellingsbak van de nieuwste generatie.

De tentoongestelde NEOPLAN Skyliner en Cityliner zijn voorzien van een doeltreffende voorziening tegen dodehoekongevallen: een nieuw systeem van vervangende achteruitkijkspiegels. Camera's aan weerszijden van het voertuig tonen realtime beelden op twee geïntegreerde schermen in het gezichtsveld van de bestuurder, waardoor dode hoeken vermeden worden. Op die manier heeft de bestuurder in een oogopslag een volledig overzicht van de situatie, waarvoor anders een stoepspiegel, achteruitkijkspiegels en een groothoekspiegel nodig zouden zijn. De gebruikte cameratechnologie maakt een voorstelling in hoge resolutie van de omgeving mogelijk, onafhankelijk van het omgevingslicht, zodat de bestuurder 's nachts en bij wijzigende zichtbaarheid een beter zicht heeft. Bovendien beperkt het systeem de nadelen van achteruitkijkspiegels, zoals wasem, vervuiling of verblinding. Dit verhoogt de veiligheid en verlaagt tegelijk de waarschijnlijkheid van ongevallen en daarmee samenhangende reparatiekosten.

De NEOPLAN Cityliner beschikt eveneens over een geïntegreerd Bird View-systeem, dat de omgeving bewaakt aan de hand van zes camera's. Het beeld wordt weergegeven op een afzonderlijk scherm in de bestuurderspost. De Cityliner L en zijn interieur beloven niet alleen een veilige, maar ook een unieke rijervaring. Hij is vooral op gevoel en beleving gericht en voldoet aan de hoogste eisen inzake comfort en catering voor maximaal 35 personen. Bovenop de exclusieve vipruimte is hij voorzien van een keuken met convectiefornuis, inductieladers voor smartphones en sfeerverlichting. Op die manier bewijst het MAN Bus Modification Center nogmaals zijn indrukwekkende competentie inzake voertuigconstructie.

De tentoongestelde Tourliner C maakt een opvallende intrede in de NEOPLAN-wereld! Deze bus met twee assen is het derde voertuig dat gedecoreerd wordt door het kunstproject movingART en wordt dus elegant bekleed met plakband door het Berlijnse collectief Klebeband. De passagiersruimte wordt versierd met bij elkaar passende warme en natuurlijke kleuren en materialen, die de moderne en hoogwaardige silhouet benadrukken. 48 passagiers kunnen plaatsnemen in deze bus met 4 sterren-zetels. Hij beschikt over een geavanceerde aandrijflijn met een ongezien vermogen van 470 pk (346 kW) en een maximumkoppel van 2.400 Nm, evenals de nieuwe MAN TipMatic Coach.

Minibus MAN TGE

Tijdens het vorige IAA bedrijfsvoertuigensalon, stelde MAN Truck & Bus de MAN TGE voor, waarmee het merk zich positioneerde als volledige leverancier in de sector van het goederenvervoer. Nu wordt de buscatalogus aangevuld met minibussen op basis van de TGE. De MAN TGE Intercity, een interstedelijke variant met tot 15 passagierszitplaatsen, zal voorgesteld worden op de stand van MAN. Hij is toegankelijk via een elektrische schuifdeur met elektrische trede. De standaard geïntegreerde dakairconditioning zorgt voor een constante aangename temperatuur. Voor het comfort van de passagiers zijn de zijwanden voorzien van USB-laadaansluitingen en bijkomende luidsprekers. De minibus kan ingezet worden als shuttle-, toeristen- of hotelbus en is 7.391 mm lang. Hij beschikt over talrijke hulpsystemen, zoals het geperfectioneerde noodremsysteem EBA, de snelheidsregelaar met instelbare afstand ACC, een stabilisatiesysteem in geval van zijwind en een actieve rijstrookassistent. Onder de motorkap ligt een 2 l-motor van 177 pk (130 kW), met manuele activering.

Goede raad: dienstverlening van MAN en MAN Transport Solutions

Naast producten zullen bezoekers van de MAN-stand ook kunnen kennismaken met talrijke diensten van de bedrijfsvoertuigenconstructeur, zoals de onderhouds- en reparatieservice, de levering van originele onderdelen en accessoires en financiële dienstverlening. MAN ProfiDrive, de eigen opleidingsdienst van MAN, vergroot bijvoorbeeld de veiligheid en de efficiëntie, dankzij praktijkgerichte bestuurdersopleidingen. In de sector van het personenvervoer ligt de nadruk vooral op veiligheid en de verbetering ervan. Om de rendabiliteit te optimaliseren wordt een brandstofbesparing van 10% beoogd door een intelligente combinatie van rijvaardigheden, een vooruitziend tijdsmanagement en een economische trajectplanning.

MAN wijdt een volledig onderdeel aan de moeilijkheden die ondervonden worden bij de overgang naar alternatieve aandrijvingen. De specialisten van het adviserend team van MAN Transport Solutions beantwoorden hier alle vragen rond 'Low Emission' en 'No Emission'. Een van de cruciale punten van de adviesdienst is de elektrificatie van bus-, vrachtwagen- en bedrijfsvoertuigenparken. Deze opgeleide adviseurs met een rijke ervaring kunnen vragen beantwoorden omtrent het voertuig, maar ook met betrekking tot de infrastructuur en de energiebehoeften of onderhouds- en vlootconcepten.