Truck  |  Events & tentoonstellingen 

De MAN TGE voor het eerst op bauma

Op de beurs presenteert MAN twee op de sector afgestemde versies van de TGE: de ene als driezijdige kipper, de andere als ondersteunend voertuig voor buitengewoon vervoer

  • Voor het eerst op bauma: de MAN TGE van 3 tot 5,5 ton
  • De première op de beurs van de vrachtwagen van 5,5 t MAN TGE 6.180 met omkeerbare kraan

Voor het eerst worden de MAN-voertuigen van het TGE-gamma tentoongesteld op de bauma. Sinds april 2017 stelt MAN de TGE, de bestelwagen met de leeuw op het radiatorrooster, achtereenvolgens in verschillende Europese landen tentoon. De vrachtwagen van 5,5 t met typebenaming TGE 6.180 4x2 heeft de structuur van een driezijdige kipper en maakt zijn debuut op de beurs, op de MAN-stand nummer 325, hal B4. Vlak voor de hal wordt een MAN TGE 3.180 4x2 tentoongesteld als ondersteunend voertuig voor uitzonderlijk vervoer BF4.

Een rijk en gevarieerd productengamma voor de bouwsector

Het uitgebreide productengamma TGE biedt bouwbedrijven, ambachtelijke werkplaatsen, landschapsinrichtings- en tuinbouwbedrijven een voertuig dat perfect afgestemd is op hun diverse activiteiten. Met zijn gesloten bestelwagens, zijn breaks met ruiten en zijn chassis, biedt MAN een veelheid van carrosserievormen aan. Er zijn twee wielbasissen, drie overhangen en drie dakhoogtes beschikbaar. Voor een overeenkomstige configuratie resulteert dit in een maximaal toegelaten massa van meer dan 1,5 ton voor de vrachtwagens van 3,5 t en een maximaal laadvolume van 18,4 kubieke meter voor de bestelwagens.

Voor de chassis bestaan er enkele en dubbele cabines. De dubbele cabines hebben tot zeven zitplaatsen en bieden werknemers een veilige en aangename rit naar de werf.

De basisversie van de MAN TGE begint met een maximaal toegelaten massa van 3,0 ton. Het maximaal gewicht dat vervoerd kan worden is 5,5 ton, met een voertuig met een achteras met dubbele wielen. Andere vrachtwagens van 3,5 t kunnen verplaatst worden via een trekhaak. Daarnaast vergroot de keuze van de aandrijflijn verder de diversiteit. Naargelang de maximaal toegelaten massa zijn er modellen met voor- en achterwielaandrijving beschikbaar, evenals op alle wielen aangedreven modellen, met een keuze tussen een mechanische zesversnellingsbak of een automatische 8-trapstransmissie. De MAN TGE is uitgerust met een volledig nieuwe generatie dieselmotoren, die garant staat voor betrouwbaarheid en duurzaamheid. De grote motoren van 1.968 cm3 zijn verkrijgbaar met vermogens van 75 kW / 102 pk, 90 kW / 122 pk, 103 kW / 140 pk en 130 kW / 177 pk. De viercilinder werd bovendien speciaal ontworpen voor de 'moeilijke omstandigheden' waaraan een bedrijfsvoertuig het hoofd moet kunnen bieden. Zuinigheid en robuustheid staan hierbij centraal.

Voor gebruik van de MAN TGE in de bouwsector biedt MAN af fabriek een veelheid van carrosserieën en voorzieningen aan. Hierdoor kunnen driezijdige kippers van de bedrijven Scattolini, Henschel en Schoon besteld worden voor de versies van 3,5 en 5,5 ton. Er zijn moduleerbare schappensystemen beschikbaar van de bedrijven Bott en Sortimo voor werkplaats- en dienstvoertuigen.

Wanneer de werf wegens winterse omstandigheden stilgelegd wordt, kan de MAN TGE ingezet worden voor de winterdienst. Hiervoor kan een sneeuwploeghouder geïnstalleerd worden. Er is plaats voor de installatie van een strooimachine op het laadoppervlak.

MAN stelt twee TGE-modellen tentoon op bauma

In het najaar 2018 werd begonnen met de productie van de grootste kipper uit het TGE-gamma. De op de beurs tentoongestelde MAN TGE 6.180 onderscheidt zich door zijn krachtige motor, zijn mechanische 6-versnellingsbak, dubbele wielen op de achteras met bladvering, zijn enkele cabine met drie zitplaatsen en een driezijdige kipperopbouw van Meiller.

De MAN TGE 3.180 wordt in een verrassende zwavelgele kleur tentoongesteld op de externe MAN-stand, naast hal B4. Zijn visuele uitstraling en de structuur op het dak voorzien van een variabel berichtenbord benadrukken dat de vrachtwagen ingezet kan worden als ondersteunend voertuig voor voertuigen die buitengewone ladingen transporteren en voertuigen voor uitzonderlijk vervoer van het type BF4. De bestelwagen met drie zitplaatsen werd ingericht om blokkeringsmaterialen en meetinstrumenten in op te bergen. Het voertuig werd ingericht door het bedrijf Kustech de Techau in Lübeck.

Rijhulpsystemen voor een maximale veiligheid

Met het geperfectioneerde noodremsysteem EBA (Emergency Brake Assist), dat standaard is op de TGE, levert MAN een kostbare bijdrage tot de verkeersveiligheid. Afstandssensoren controleren hiervoor de afstanden ten opzichte van het voorliggend voertuig die als kritiek worden beoordeeld en maken het mogelijk om de remweg van uw voertuig te beperken. Bovendien remt de City-noodremfunctie het voertuig automatisch af bij lage snelheden. Dit kan het risico op botsingen achteraan, een van de meest voorkomende ongevalsoorzaken, verminderen, stilstandtijden en reparatiekosten tot een minimum beperken en de restwaarde verhogen. Het als optie verkrijgbare achteruitrijhulpsysteem helpt de bestuurder tijdens achterwaartse parkeermanoeuvres. Indien nodig kan bovendien een hulpsysteem voor het manoeuvreren van aanhangers geactiveerd worden. De elektromechanische stuurbekrachtiging compenseert daarnaast de tegenstuureffecten die onder meer veroorzaakt kunnen worden door zijwind. De snelheidsregelaar met instelbare afstand staat garant voor een hoog comfortniveau tijdens lange snelwegritten. De veiligheid van alle verkeersdeelnemers wordt verzekerd door de vermoeidheidsdetectie en het multicollision-remsysteem Hiermee kunnen botsingen voorkomen worden die te wijten zijn aan andere obstakels of soorten gebruik.