Truck  |  Events & tentoonstellingen 

De MAN TipMatic-transmissie: Sneller schakelen en verbeterde klantspecifieke toepassingen op de IAA 2016

Op de IAA 2016 introduceert MAN Truck & Bus verbeteringen van de aandrijving in de nieuwe TipMatic-generatie die tot minder brandstofverbruik en meer comfort zorgen.

MAN heeft de automatische MAN TipMatic-transmissie in zijn voertuigen verbeterd. Die transmissie heeft nu afzonderlijke optrek- en schakelfuncties voor elk toepassingsgebied en daarnaast zijn er nieuwe functies voor meer efficiëntie en comfort toegevoegd. De nieuwe functies van de transmissie werken allemaal hetzelfde en zijn beschikbaar voor alle transmissies met 12 versnellingen in de nieuwe generatie TG's. De transmissie is specifiek aangepast voor gebruik met de nieuwe D20-, D26- en D38-motoren voor de Euro 6-norm en de respectievelijke toepassingsgebieden.

Speciale transmissieprogramma's

De nieuwe functies van de transmissie bestaan uit verschillende programma's die bij de bestelling van een voertuig geselecteerd kunnen worden en als extra code in de naam van de transmissie zijn opgenomen (bijvoorbeeld MAN TipMatic FLEET). Elk transmissieprogramma heeft zijn eigen, specifieke optrek- en schakelstrategie. Bij wegvoertuigen gaat het om een balans tussen verbeterd comfort en efficiëntie, terwijl de nadruk bij zware voertuigen op kracht ligt, met name bij het optrekken met een zware lading. Terreinvoertuigen hebben meer vermogen en snelheid nodig, terwijl voertuigen van hulpdiensten gemakkelijk moeten kunnen versnellen. Bij al deze verschillende omstandigheden bepaalt de optrekfunctie hoe de truck vanuit stilstand op het gaspedaal reageert. De schakelfunctie daarentegen geeft aan welke versnelling in welke situatie gebruikt moet worden.

De volgende transmissieprogramma's kunnen worden gekozen: FLEET, PROFI, OFFROAD, EMERGENCY, COLLECT.

FLEET

Zoals de naam al aangeeft, is het transmissieprogramma FLEET (vloot) speciaal bedoeld voor vlootvoertuigen die bij langeafstandstransporten gebruikt worden. In de normale rijmodus werkt alles op de automaat. Handmatig schakelen kan alleen bij optrekken, afdalen of in een noodsituatie. Met name het snellere en verbruiksonvriendelijke terugschakelen via de kickdownfunctie van het gaspedaal wordt verhinderd. FLEET is bedoeld voor zuinig rijgedrag, waarbij chauffeurs nauwelijks handmatig hoeven te schakelen en er dus minder afleiding is en er veiliger gereden kan worden. Dit transmissieprogramma is zeer geschikt voor grote vloten met veel chauffeurswisselingen of voor het huren van een vloot.

PROFI

Bij PROFI daarentegen kan op elk moment handmatig geschakeld worden en de kickdownfunctie voor sneller terugschakelen staat standaard aan. PROFI is bedoeld voor comfort en om brandstof te besparen. Als u een helling oprijdt, verhoogt PROFI het toerental waardoor er vrijwel meteen meer vermogen beschikbaar komt. Het toerental wordt aan het einde van de helling weer verlaagd door tijdig naar een hogere versnelling te schakelen. Hierdoor worden hogere gemiddelde snelheden bereikt zonder dat er meer brandstof wordt verbruikt. Met dit transmissieprogramma kunnen ervaren chauffeurs en chauffeurs die door MAN ProfiDrive zijn opgeleid hun voertuig nog efficiënter gebruiken.

OFFROAD

Wanneer u in ruw terrein en zware omstandigheden moet rijden, is het OFFROAD-transmissieprogramma de ideale keuze. De transmissie schakelt bij een hoger toerental sneller naar een hogere versnelling en u kunt te allen tijde ook handmatig schakelen. De kickdownfunctie is zo ontworpen dat er niet voor hellingen opgeschakeld kan worden. OFFROAD schakelt minder snel op waardoor het maximale vermogen op hellingen wordt benut. Het programma gebruikt het volledige vermogen van de motorrem bij het afdalen.

COLLECT

Het COLLECT-transmissieprogramma van MAN biedt verbeterde software die speciaal is ontworpen voor vuilniswagens. De schakelfunctie is aangepast aan het gebruik van voertuigen met een zij- of achterlader. Het programma is geoptimaliseerd voor langere stops waarna er vaak krachtig wordt opgetrokken. Hierdoor verbetert de typische workflow van vuilniswagens, die heel vaak moeten optrekken en afremmen, waarbij er tussen de inzamelpunten op piektijden van de dag zeer vaak geschakeld moet worden.

EMERGENCY

Het EMERGENCY-transmissieprogramma is specifiek bedoeld voor de voertuigen van hulpdiensten (zoals brandweerwagens, ambulances of rampenbestrijdingsvoertuigen). In dit programma schakelt de transmissie sneller door en bij hogere toerentallen. Het programma bevat ook een speciale terugschakellogica, waardoor bij het accelereren de juiste versnelling sneller gevonden kan worden. Wanneer de hulpverleners onderweg zijn naar een noodgeval kunnen ze dus onder alle omstandigheden een beroep doen op de maximale acceleratiecapaciteit van het voertuig.

De transmissieprogramma's FLEET en PROFI zijn eigenlijk standaard transmissieprogramma's voor normale rijomstandigheden. OFFROAD, EMERGENCY en COLLECT zijn echter aanvullende programma's die naast de traditionele programma's verkrijgbaar zijn. Chauffeurs kunnen met de keuzeschakelaar de benodigde transmissiemodus selecteren.

Manoeuvreerfunctie

Elk transmissieprogramma bevat tevens aanvullende manoeuvreerfuncties die met behulp van de keuzeschakelaar voor de transmissie ingeschakeld kunnen worden. Er zijn speciale functies voor lage toerentallen, zowel bij gewoon rijden als bij achteruitrijden. Het gaspedaal is uitermate gevoelig afgesteld, waardoor het toerental laag blijft en alleen de eerste en tweede versnelling gebruikt kunnen worden. In de manoeuvreermodus kunnen deze twee versnellingen alleen met behulp van de stuurhendel worden geselecteerd.

SmartShifting: nóg sneller schakelen

De nieuwe MAN TipMatic heeft schakeleigenschappen die zeer snel schakelen mogelijk maken. Met de nieuwe SmartShifting-functie kan onder alle rijomstandigheden en in alle versnellingen snel worden geschakeld. De software van de transmissie berekent de stand van het gaspedaal, het gewicht van het voertuig en de rijweerstand en bepaalt dan wat de optimale schakelsnelheid voor elke situatie is. SmartShifting zoekt altijd naar de ideale balans tussen comfort, efficiëntie en snelheid.

In de nieuwe versies van TipMatic wordt snel opschakelen (HSU), waarmee met maximaal 3 versnellingen tegelijk opgeschakeld kan worden, ook ondersteund door de elektronisch gestuurde EVBec-motorrem. Wanneer er veel versnellingen worden overgeslagen, sluit de EVBec de motorremklep in de uitlaatpijp waardoor het toerental snel daalt wanneer de koppeling open is. Dankzij snel opschakelen kunnen steilere hellingen in een hogere versnelling genomen worden.

EfficientCruise en EfficientRoll

Met de nieuwe generatie transmissies van MAN kan nog meer brandstof worden bespaard. De nieuwe versie van MAN EfficientCruise met GPS-ondersteuning en anticiperende cruisecontrol is nu verkrijgbaar in combinatie met de EfficientRoll-transmissiefunctie. In deze versie schakelt de transmissie op lichte hellingen naar beneden terug in zijn vrij en gebruikt de vaart van het voertuig zonder verminderde luchtweerstand.

EfficientCruise berekent hoe de weg loopt en kan daardoor het rijgedrag en de snelheid aanpassen voor een efficiëntere ervaring. Bovendien blokkeert het systeem onnodig terugschakelen in de MAN TipMatic-transmissie. Vergeleken met soortgelijke voertuigen met standaard cruisecontrol bespaart de nieuwe versie van MAN EfficientCruise met EfficientRoll tot wel negen procent meer brandstof.

‘Loodsen’ in stationair met Idle Speed Driving

Met Idle Speed Driving kan de truck met ingeschakelde koppeling door langzaam rijdend verkeer worden 'geloodst’ zonder dat het gaspedaal hoeft te worden ingedrukt. Deze functie werkt in de eerste zes versnellingen. Handmatig opschakelen is mogelijk, maar terugschakelen gaat automatisch als het stationair draaiende koppel te laag is voor een hogere versnelling of wanneer de chauffeur moet remmen, Hierdoor kan de chauffeur de truck rustig door het verkeer loodsen en wordt de koppeling beter beschermd.

Handige 'vrijwieg'-functie

De nieuwe Rock Free-functie in de MAN TipMatic-transmissie zorgt voor extra veiligheid en gemak. Deze functie zorgt ervoor dat trucks gemakkelijker kunnen optrekken op sneeuw of een andere, onstabiele ondergrond. Als de tuimelschakelaar wordt ingedrukt, kan de chauffeur onder alle omstandigheden het voertuig loswiegen door het gaspedaal afwisselend in te drukken en weer los te laten. Door deze functie gaat de koppeling door de bediening van het gaspedaal zo snel open en dicht, dat het voertuig los komt. Tijdens dit proces selecteert TipMatic automatisch de juiste versnelling om het koppel naar de aandrijving te verlagen en wielspin te voorkomen.

Standaardversies MAN TipMatic-transmissie

De nieuwe serie MAN TipMatic bestaat uit twee standaardtransmissies. De MAN TipMatic met 12 versnellingen en twee extra kruipsnelheden is alleen verkrijgbaar in de TGS- en TGX-series voor standaard 4x2 opleggertrekkers met de nieuwe D26-motor. De extra twee versnellingen voor kruipsnelheden zorgen voor iets meer snelheid bij het schakelen. Door deze nauwkeurigere afstelling kunnen minutieuze manoeuvres in de krapste ruimten worden uitgevoerd. De 12plus2-transmissie is juist voor gewone langeafstandstransporten geoptimaliseerd en vormt de ideale combinatie van uitzonderlijk rijcomfort en laag brandstofverbruik.

De transmissie is leverbaar in direct-drive (DD) en over-drive (OD) en het bereik van hetkoppel ligt tussen 2700 (DD) en 3000 (OD) Nm. Indien gewenst kan een retarder met een maximale remkoppel van 3500 Nm worden toegevoegd. Er is tevens een retarder met een maximaal remkoppel van 4100 Nm verkrijgbaar, die geleverd wordt met een ontkoppelingsfunctie. Hierdoor kan de retarder mechanisch van de stroom worden gescheiden wanneer er niet geremd wordt en wordt voorkomen dat er minder wrijving is doordat de retarder onnodig is ingeschakeld.

De tweede standaard MAN TipMatic-transmissie met 12 versnellingen en maximaal vier achteruitversnellingen kan bij alle toepassingen met de nieuwe MAN D38- en D20-motoren gebruikt worden. Dit omvat alle chassis, opleggertrekkers met kipvoorziening, opleggertrekkers met tank/silo en speciale toepassingen zoals voertuigen voor zwaar werk. Ook bij de D26 kan de transmissie voor alle toepassingen gebruikt worden, behalve voor de 4x2 standaard opleggertrekkers. De transmissie is leverbaar in direct-drive (DD) en over-drive (OD) en het bereik van het koppel ligt tussen 2900 (DD) en 3000 (OD) Nm. Voor de retarder is er een standaardversie met een remkoppel van 3500 Nm en een zwaar alternatief van 4000 Nm. Met name voor het zware werk: al deze toepassingen kunnen een gecombineerd gewicht van maximaal 120 ton aan, zonder koppelomvormer. Voor dit soort toepassingen is een speciale ‘heavy-duty’ transmissie verkrijgbaar die geweldig efficiënt is en een riant koppelreserve heeft. De transmissie draagt bij aan een laag brandstofverbruik en biedt bij alle toepassingen veel schakel- en rijcomfort.

Beide versies van de transmissie hebben een kantelsensor. Deze stuurt de benodigde parameters naar de transmissiesoftware, waardoor op alle terreinen de juiste versnelling gekozen kan worden. Hierdoor kan gemakkelijk worden opgetrokken en wordt de aandrijving zo min mogelijk belast.