Truck  |  Events & tentoonstellingen 

De nieuwe MAN TGE – oplossingen op maat op de IAA

Een groot aantal modellen: drie verschillende chassis met opbouw op maat

München/Hannover, 12 september 2016:
Op de IAA Bedrijfsvoertuigen in Hannover dit jaar (22 tot 29 september 2016) zal MAN voor het eerst de nieuwe TGE aan het grote publiek presenteren. Voorzien van het merklogo neemt de nieuwe TGE zijn positie in binnen de traditionele categorie van lichte bedrijfsvoertuigen met een toelaatbaar brutogewicht van 3 tot 5,5 ton, als onderdeel van de modellenreeks van de in München gevestigde vrachtwagenfabrikant. De TGE zal in de toekomst MAN's belangrijkste oplossing zijn voor dagelijkse lichte vervoerstaken in de transportsector. Dit wordt op de MAN-stand in Hall 12 op een indrukwekkende manier gepresenteerd door drie verschillende voertuigcarrosserie-oplossingen.

Gemaakt voor handel en verkoop – Eerste jaarhelft van volgend jaar begint MAN met de verkoop van een nieuw voertuig in de bestelwagenklasse. Zijn naam? MAN TGE. Het aanbod bestaat uit twee wielbasissen, drie dakhoogtes, drie voertuiglengtes en diverse chassisconfiguraties: gesloten bestelwagens, bestelwagens met ruiten en open modellen met enkele of dubbele cabine. Naast het gevarieerde gamma standaardvoertuigen, zal MAN op de IAA Bedrijfsvoertuigen ook drie voertuigcarrosserie-oplossingen presenteren voor toepassingen in de bouw, CEP en dienstensector. Op die manier verstevigt MAN nogmaals zijn toonaangevende positie inzake sectoroplossingen op maat – altijd in nauwe samenwerking met door MAN gecertificeerde carrosseriebouwers.

Op de IAA zal MAN de veelzijdigheid demonstreren van de MAN TGE door drie verschillende carrosserietypes voor te stellen. Om te beginnen is er een in drie richtingen kantelbare Scattolini-kiepwagen met een laadruimte en een onderbouw volledig van versterkt staal (HSS). De laadruimte kan ofwel naar achteren of wel naar de zijkant gekanteld worden door manueel de draaipen aan te passen. De modulaire constructie van de 400 mm hoge aluminium zijwanden omvat gemakkelijk te vervangen grendels en vereenvoudigt reparaties. Bovendien wordt de achterwand tijdens het kiepen automatisch ontgrendeld. De glijdende componenten en interne geleiders van nylon en teflon zijn zelfsmerend, wat de slijtage beperkt en de levensduur vergroot. Een ladderrek en cabinebeveiliging met versterkte bevestigingsgaten dienen om lange voorwerpen en zware ladingen vast te maken en te beveiligen. Als optie kan ook een ladderrek achteraan toegevoegd worden. Er zijn natuurlijk talrijke beschikbare bevestigingspunten rond de kiepbodem in de vorm van uittrekbare bevestigingsogen. Maximale slijtage- en weerbestendigheid wordt gegarandeerd door de verchroomde en gepolijste pistons van het hydraulische systeem. Het systeem wordt bediend via een analoog drukknoppaneel met spiraalkabel. Pvc-gereedschapskisten met zwaartekrachtvergrendeling vervolledigen het ontwerp.

Met zijn gesloten bestelwagen met korte wielbasis en middelhoog dak toont het Zwabische bedrijf uit Zusmarshausen aan hoe de ladingsbeveiligingssystemen FlexRack en ProSave een innovatief ladingsbeveiligingsconcept mogelijk maken. De grote laadruimte van de bestelwagen van ongeveer 11,3 kubieke meter bevat uiterst functionele bevestigingspunten, die nodig zijn voor traditionele koerier- express- en pakketdiensten, maar die verre van standaard zijn in andere voertuigen. Aan de linkerkant van de laadruimte is een module van Sortimo's FlexRack-gamma van hoogwaardig vezelcomposiet geïnstalleerd om pakjes en andere transportgoederen systematisch op te slaan en correct vast te maken. Dit rek kan een uitzonderlijk hoog gewicht dragen van 120 kilogram per module. Als de rekken niet gebruikt worden tijdens het transport kunnen ze weggeklapt en vastgemaakt worden. De rechterwand is voorzien van bevestigingsrails voor het snel vastmaken van andere grote ladingen met behulp van Sortimo ProSafe-spanbanden. De SoboGrip ProSafe-bodem is uitgerust met een aantal ingebouwde bevestigingsogen die zowel met spanbanden als met trekstangen gebruikt kunnen worden. Dankzij de ingebouwde bevestigingsogen in de vloer kan de lading optimaal gepositioneerd en vastgemaakt worden in overeenstemming met de regels inzake asbelastingsverdeling. Vier aanvullende vierkante trekstangen zorgen ervoor dat zelfs grote ladingen altijd goed op hun plaats blijven.

Op basis van een zes meter lang bedrijfsvoertuig met ruiten, heeft een gezamenlijk project met het bedrijf Bott een servicevoertuig opgeleverd dat weinig te wensen overlaat op het vlak van werken op locatie. In het walk-in-interieur van het voertuig werd een mini-werkplaats geïnstalleerd bovenop een met epoxyhars bekleed antislip-vloerpaneel van 9-laags multiplex. Met inbegrip van de extra lade-eenheden, compartimenten die wegvouwen onder de vloer, rekken en werkoppervlakken, biedt het voertuig een bruikbare ruimte van ongeveer 3,4 vierkante meter. Het voertuig, dat uitgerust is met een plooibare oprijplaat met een draagvermogen van 450 kilogram en een werkbankblad met draaibare bankschroef, werd hoofdzakelijk ontwikkeld met het oog op motorracing. Aanvullende uitrustingselementen zoals transportkasten met talrijke vakken voor kleine onderdelen, opbergboxen voorzien van zacht rubber met gespecialiseerde laden en open en gesloten vloercompartimenten met een reeks bevestigingssystemen dienen onder andere om vervangonderdelen in te vervoeren. Bott's voortdurende focus op lichtgewichtconstructie garandeert bovendien dat het grote laadvermogen van de MAN TGE behouden blijft. Deze mobiele werkplaats, die voorzien is van beveiligingselementen als vloer-, plafond- en zijwandbekleding en een robuuste oprijplaat, is bovendien goed verlicht met vijf ledlampen en weegt slechts 320 kg. Hierdoor blijft veel ruimte over voor vervangonderdelen en uitrusting.