Truck 

Eerste 77 MAN TGX voor METRO LOGISTICS Duitsland

TGX imponeert met zijn laag benzineverbruik in veldtesten

Logistiek dienstverlener METRO gaat vanaf nu ook MAN voertuigen in-schakelen om goederen te vervoeren naar haar “METRO Cash & Carry” en “REAL” winkels. MAN kreeg van METRO LOGISTICS Duitsland een bestel-ling van 77 vrachtwagens en gaat dus 66 MAN TGX 18.400 4x2 BLS trek-kers en 11 TGX 26.400 6x2-2 BL met gekoelde laadruimte leveren.

Naast het lage verbruik dat METRO LOGISTICS overtuigde in de loop van een vier weken durende veldtest, was de lage TCO (Total Cost of ow-nership) ook een bijzonder belangrijke factor bij het gunnen van het con-tract.

De Euro 6-voertuigen zijn uitgerust met een veiligheidspakket, bestaande uit een remassistent voor noodsituaties (EBA), een rijvakbeschermsysteem (LGS) en een cruise control met aanpassingsvermogen (ACC). Het MAN Air Pressure Management system draagt bij tot brandstofbesparing door het verminderen van het hulpvermogen van de motor. De vrachtwagens zijn uitgerust met MAN TeleMatics om een efficiënter overzicht van ver-bruikswaarden mogelijk te maken.

Aan de eisen van de bestuurders wordt voldaan door het uitgebreide com-fortpakket met de MAN TipMatic automatische versnellingsbak, Intarder, luchtgeveerde stoelen met airconditioning en lendensteun. Bestuurders zullen ook getraind worden om zuiniger te rijden d.m.v. een MAN ProfiDrive trainingscursus.

De MAN TGX vrachtwagens zullen METRO LOGISTICS Duitsland GmbH ondersteunen in al haar verschillende opslaglocaties over heel Duitsland. De vloot van het bedrijf omvat momenteel ongeveer 150 voertuigen.

Het vervoersefficiëntieprogramma van MAN Truck & Bus

Op onze Europese wegen blijft de transport- en verkeersstroom onafgebro-ken stijgen. Tegelijk zal de toenemende schaarste aan energiehulpbronnen op lange termijn leiden tot duurder vervoer. Onder de internationaal actieve constructeurs van vrachtwagens en bussen levert MAN Truck & Bus een substantiële bijdrage om de vervoersefficiëntie te verhogen. Om deze uitda-gingen aan te gaan zette MAN een grootschalig programma op om de totale exploitatiekosten (TCO) terug te dringen. Efficiënter vervoer, gekoppeld aan geavanceerde technologie, een uitstekende service, goed opgeleide chauf-feurs en een expertise inzake de aandrijftechnieken van morgen sparen het milieu en leveren onze klanten een belangrijke meerwaarde op.

http://www.blog.transport-efficiency.com