Truck  |  Events & tentoonstellingen 

Efficiënter onderweg met MAN: bestuurdershulpsystemen, verhoogde veiligheid van het vervoer

Op bauma 2019 presenteert MAN de nieuwe rijhulp- en veiligheidssystemen van de reeksen TGM, TGS en TGX.

  • Snelheidsregelaar met aanpassing van de afstand ACC
  • Stop&Go in nog meer varianten en modellen
  • MAN ComfortSteering vereenvoudigt manoeuvres
  • MAN LaneReturnAssist voorkomt ongewild verlaten van de rijstrook

Of het nu gaat om het vervoer van bouwmaterialen in woonzones en doorheen het land, het distributietransport of het internationale langeafstandsvervoer, bedrijfsleiders, bestuurders en klanten vinden het allemaal belangrijk dat transportopdrachten snel en betrouwbaar worden uitgevoerd, en dat ongevallen hierbij worden vermeden. Op basis van het nieuwe MAN ComfortSteering, dat de bestuurder ondersteunt bij zijn manoeuvres, heeft MAN de rijstrookassistent (LGS, Lane Guard System), die reeds verschillende jaren gebruikt wordt, verbeterd en de functies ervan aangevuld met het hulpsysteem voor terugkeer naar de rijstrook (LRA, LaneReturnAssist).

De adaptieve snelheidsregelaar (ACC) is bovendien voortaan beschikbaar met de 'stop&go'-functie voor voertuigen die uitgerust zijn met een TipMatic12-versnellingsbak. Dit geldt voor de meeste modelvarianten van de gamma's MAN TGS en TGX, die ingezet worden in de bouwsector, de openbare werken en de afwerkingssector. De voertuigen met aandrijving op alle wielen en de versies voorzien van stalen bumpers zijn echter niet inbegrepen.

MAN bestuurdersassistentiesysteem: adaptieve snelheidsregelaar ACC Stop&Go en geperfectioneerd noodremsysteem EBA2

Veiligheid staat centraal bij de uitrustingen die door MAN gepresenteerd worden op bauma 2019. De adaptieve snelheidsregelaar (ACC) die door MAN sinds 2018 wordt aangeboden met een 'stop&go'-functie, verbetert aanmerkelijk de veiligheid, maar vooral het comfort. Dit systeem, dat eerst gecommercialiseerd zal worden voor trekkers voorzien van een MAN TipMatic14-versnellingsbak, zal binnenkort eveneens aangeboden worden voor een breed gamma voertuigen uitgerust met de TipMatic12-versnellingsbak.

De adaptieve snelheidsregelaar ACC Stop&Go regelt automatisch de afstand tot het voorliggend voertuig, en dat zelfs bij lage snelheid, namelijk tussen 0 en 25 km/u. Hij remt het voertuig indien nodig af totdat het stilstaat en vertrekt na een korte stilstand ook automatisch opnieuw. De bestuurder is ontspannen en stressvrij onderweg, zelfs bij druk verkeer, in files en door het stadsverkeer. Bovendien maakt de nieuwe generatie van de adaptieve snelheidsregelaar van MAN het mogelijk om voorliggende voertuigen comfortabel te naderen. De vrachtwagen stopt autonoom achter het voertuig, indien nodig totdat hij stilstaat. Indien de onderbreking van het traject minder dan twee seconden duurt, vertrekt de vrachtwagen automatisch opnieuw. Als de stilstand langer dan twee seconden duurt, bedient de bestuurder het gaspedaal of een toets op het multifunctioneel stuur om opnieuw te vertrekken.

Het systeem ontlast de bestuurder bij druk verkeer en stelt hem in staat om door files te navigeren zonder moe te worden. Daarnaast voorkomt het ongepaste remmanoeuvres en acceleraties en beperkt het op die manier de slijtage van de remmen en het brandstofverbruik.

Het geperfectioneerde noodremsysteem EBA2 overstijgt ruim de geldende wettelijke bepalingen, die in november 2018 verstrengd werden. Dankzij de geavanceerde combinatie van de gegevens van de radar- en de camerasensoren, kan het geperfectioneerde noodremsysteem EBA2 ook complexe verkeerscenario's op een betrouwbare manier interpreteren en voorliggende voertuigen en stilstaande voorwerpen met meer zekerheid identificeren, om enkel een noodremmanoeuvre uit te voeren wanneer dat nodig is. Door de positieve ervaringen met deze ontwikkelingsfilosofie, monteert MAN sinds het voorjaar van 2017 het geperfectioneerde noodremsysteem EBA2 niet langer standaard als een uitschakelbare toets op het dashboard, om de veiligheid met dit systeem te blijven verbeteren. Hierdoor behoudt de bestuurder de volledige controle over het systeem.

MAN biedt het geperfectioneerde noodremsysteem EBA2 aan voor alle vrachtwagens met een maximaal toegelaten massa van meer dan 7,5 t en, sinds begin 2018, eveneens voor voertuigen die voldoen aan de emissienormen Euro 3, 4 en 5.

Ontlasting van de bestuurder dankzij MAN ComfortSteering

In de loop van 2019 zal MAN het actieve stuurhulpsysteem MAN ComfortSteering, evenals de nieuwe Euro 6-motorenreeks, introduceren in de gamma's TGM, TGS en TGX. Naargelang de situatie versterkt een elektrische motor de door de bestuurder toegepaste stuurkracht door een licht koppel toe te voegen. Op die manier vermindert het de vereiste stuurkracht en maakt het manoeuvres nauwkeuriger en comfortabeler. Doordat de snelheid afgestemd wordt op de besturing, worden manoeuvres eenvoudiger voor de bestuurder en blijft het voertuig bij hoge snelheden steeds perfect in de rijstrook.

Verbeterde veiligheid met MAN LaneReturnAssist

Als het voertuig de rijstrook dreigt te verlaten zonder dat de richtingaanwijzer ingeschakeld wordt, stuurt het hulpsysteem voor terugkeer naar de rijstrook LRA (LaneReturnAssist) het actief terug naar de rijstrook. Deze functie vult op talrijke versies van de reeksen MAN TGM, TGS en TGX met de nieuwe Euro 6-motorenfamilie de rijstrookassistent (Lane Guard System) aan, die al vele jaren populair is en betrouwbaar functioneert. Terwijl dit laatste systeem zich beperkt tot een geluidssignaal bij het verlaten van de rijstrook, grijpt het hulpsysteem voor terugkeer naar de rijstrook LRA actief in door het voertuig terug te sturen naar de zone tussen de rijstrookmarkeringen. Dit systeem wordt verkrijgbaar in de loop van 2019. De bestuurder kan op elk moment de controle opnieuw overnemen van het systeem. Opdat het systeem zou werken moet de bestuurder de handen op het stuur houden, omdat hij verantwoordelijk is voor de besturing van het voertuig.