Truck 

Elektromobiliteit, digitalisering en autonoom rijden: MAN presenteert op het bedrijfsvoertuigensalon IAA 2018 wat vandaag al mogelijk is

Bedrijfsvoertuigenconstructeur MAN Truck & Bus profiteerde van de voorafgaande persconferentie om een overzicht te onthullen van de innovaties die verwacht worden op het bedrijfsvoertuigensalon IAA 2018, dat in september plaatsvindt. Bovenop de huidige opvallende producten in de vrachtwagen- en de bussector, zal MAN dus op het tweejaarlijkse beroepssalon in Hannover vooral zijn vooruitgang presenteren inzake elektromobiliteit, digitalisering en autonoom rijden.

  • De toekomst van het goederen- en personenvervoer in de stad is elektrisch.
  • Platooning vermindert de CO2-emissies en verbetert aanmerkelijk de veiligheid op autosnelwegen.
  • MAN, oorspronkelijk een bedrijfsvoertuigenconstructeur, evolueert naar een leverancier van duurzame en intelligente transportoplossingen.

"De toekomst van het goederen- en personenvervoer in de stad is elektrisch. "

Naast de MAN eTGM, een volledig elektrische distributievrachtwagen, zal MAN op de IAA ook de MAN eTGE onthullen, een variant van de nieuwe bestelwagen van MAN met een elektrische batterij. MAN is dus een van de eerste constructeurs die volledig elektrische oplossingen aanbieden voor de hele sector van de stedelijke logistiek tussen 3 en 26 ton. Voor Joachim Drees, voorzitter van de raad van bestuur van MAN Truck & Bus AG, is dit het grootste toepassingsgebied voor elektrisch aangedreven bedrijfsvoertuigen: "In stedelijke gebieden kunnen eTrucks hun voordelen het best doen gelden. Ze produceren geen lokale emissies en dragen daardoor bij tot een betere luchtkwaliteit in steden. Daarnaast zijn ze erg stil. Daardoor zal bijvoorbeeld in de toekomst 's nachts geleverd kunnen worden aan supermarkten, waardoor het verkeer beter verdeeld zou zijn over de dag. Een ding staat vast voor ons: de toekomst van het goederen- en personenvervoer in de stad is elektrisch. Natuurlijk evolueren ook de stadsbussen in de richting van elektrische aandrijvingen. Daarom heeft MAN ontwikkelingspartnerschappen gesloten met München, Hamburg, Wolfsburg, Luxemburg en Parijs, zodat ervaringen uit het dagelijks gebruik in aanmerking genomen kunnen worden voor de serieproductie. Dit jaar zal op de IAA voor het eerst een prototype van de MAN Lion’s City E bewonderd kunnen worden. De volgende stap bestaat in het maken van testritten met een demonstratievloot van elektrische bussen, voor dagelijks gebruik in verschillende Europese steden, alvorens uiteindelijk de serieproductie te lanceren van de versie met elektrische batterij van de nieuwe MAN Lion’s City. Deze globale test verzekert dat de betrouwbaarheid van de voertuigen voldoende groot is voor het openbaar vervoer.

"Platooning vermindert de CO2-emissies en verbetert aanmerkelijk de veiligheid op autosnelwegen. "

Op de luchthavenzone BER, waar de voorafgaande persconferentie gehouden werd, is er één ding in overvloed: veel vrije ruimte. Daarom heeft MAN geprofiteerd van de taxistrook van de luchthaven om platooning voor vrachtwagens uit te leggen. Het principe draait rond een elektronische dissel die twee of meer vrachtwagens met elkaar verbindt. De eerste vrachtwagen bepaalt de snelheid en de richting, automatisch gevolgd door de tweede, op een erg betrouwbare afstand van ongeveer 10 tot 15 m. Door in het kielzog van de eerste vrachtwagen te rijden, bespaart het konvooi tot 10% brandstof. Ook in het volgende voertuig is een chauffeur aanwezig, die indien nodig kan ingrijpen en de besturing van het systeem kan overnemen. "Platooning vermindert de CO2-emissies aanmerkelijk en verbetert bovendien de veiligheid op autosnelwegen. Het elektronisch systeem van de tweede vrachtwagen reageert in amper 5 milliseconden op de remimpuls van het voorliggende voertuig, dus sneller dan de mens kan ingrijpen. Deze technologie heeft het potentieel om het aantal ernstige botsingen op snelwegen aanzienlijk te verminderen", aldus Joachim Drees. In het kader van een pilootproject rijdt er sinds eind juni al een MAN platooning-konvooi op de snelweg A9 tussen München en Nürnberg. De bedrijfsvoertuigenconstructeur test, in samenwerking met DB Schenker, deze technologie hiermee in reële gebruiksomstandigheden. De terreintesten worden opgevolgd door het Fraunhofer Institut, dat de effecten op de bestuurders bestudeert.

Het geperfectioneerde automatische noodremsysteem in vrachtwagens en bussen en het camerasysteem dat manoeuvres voor bestuurders vereenvoudigt en geacht wordt ernstige dodehoekongevallen te voorkomen, dragen eveneens bij aan een verhoogde veiligheid. Deze twee systemen zullen eveneens live voorgesteld worden.

"MAN, oorspronkelijk een bedrijfsvoertuigenconstructeur, evolueert naar een leverancier van duurzame en intelligente transportoplossingen"

De voorbije jaren waren het vooral de nieuwe bus- en vrachtwagenmodellen die de deelname van MAN Truck & Bus aan de IAA bepaalden. Daar komen nu meer en meer digitale innovaties bij. "MAN, oorspronkelijk een bedrijfsvoertuigenconstructeur, evolueert naar een leverancier van duurzame en intelligente transportoplossingen", aldus Joachim Drees. Daarom riep MAN in 2016 het digitale merk RIO in het leven, om de transportwereld te verbinden door een open platform op basis van een cloud en op die manier de sector rendabeler en milieuvriendelijker te maken. Om de open benadering ervan en het feit dat het zich niet op een enkel merk richt te benadrukken, is RIO sinds 2017 een afzonderlijk en onafhankelijk merk onder de naam Volkswagen Truck & Bus.

Op basis van dit platform biedt MAN zijn klanten onder de naam 'MAN DigitalServices' al de eerste digitale oplossingen aan die op maat ontwikkeld werden voor de MAN-voertuigen. Met deze dienst zullen MAN-klanten in de toekomst overal en in real time toegang hebben tot de gegevens van het voertuig en de analyses die erop gebaseerd zijn. Op die manier ontvangen klanten aanbevelingen voor specifieke acties die afgestemd zijn op hen en hun voertuigen. De IAA 2018 wordt eveneens de gelegenheid voor MAN om andere diensten aan te bieden die erop gericht zijn om de analyses van voertuigen en het onderhoudsmanagement te optimaliseren. Met RIO als strategische partner, profiteren de klanten van MAN zodoende over digitale diensten voor hun voertuigen. Maar de exploitanten van gemengde voertuigenparken profiteren tegelijk van een uniek aanbod van digitale logistieke diensten voor hun volledige vloot, onafhankelijk van het merk van de voertuigen.