Truck 

H.Essers & MAN: Partners in transport

De IAA (Internationale Automobil-Ausstellung), tot gisteren lopende in Hannover, geldt als één van de meest belangrijke vakbeurzen in de transport- en logistieke sector en kan de bezoeker telkens heel wat wereldpremières bieden. Zo ook bij MAN dat, met een standoppervlakte van 9.300 m², iedereen wist te verbazen met onder meer de lancering van de TGE bestelwagen en de nieuwe TGX PerformanceLine editie.

Meteen het ideale kader dus om klantenrelaties op gepaste wijze te ontvangen en extra in de verf te zetten. En wat H.Essers betreft, is er overduidelijk sprake van een lange termijn relatie met MAN. In het verlengde van het eerder afgesloten exclusief partnership engageerde H.Essers zich immers opnieuw om maar liefst 850 voertuigen af te nemen, gespreid over een periode van drie jaar, van 2017 tot en met 2019.

Het betreft hierbij voertuigen van meerdere types met onder meer TGX 18 ton 4x2 trekkers van het type vario, ultra & bulk, 6x2 pushers en TGM 18 ton 4x2 bakwagens. Deze voertuigen zijn telkens uitgerust zijn met de nieuwste generatie MAN Euro 6c motoren waarvan de prestaties inzake zuinigheid, betrouwbaarheid en efficiëntie onovertroffen zijn. Verder beschikken de trucks over MAN EfficientCruise, TipMatic versnellingsbak met Intarder en ingebouwde GPS.

De sleuteloverhandiging van het eerste voertuig binnen dit hernieuwde akkoord vond tijdens de IAA plaats, in het bijzijn van onder meer H.Essers President Noël Essers, Executive Board Member Sales & Marketing Heinz-Jürgen Löw, Managing Director MAN Truck & Bus België, Marc De Baerdemaeker en Sales Director MAN Truck & Bus België, Stijn Tielens. Eens te meer de bevestiging dus van een succesvol partnership in de logistieke sector.

H.Essers, met hoofdzetel te Genk, werd in 1928 opgericht door Henri Essers en groeide uit tot één van de meest toonaangevende bedrijven in Europa op het vlak van transport en logistiek voor sectoren als chemie, pharma/healthcare en kwalitatief hoogstaande goederen. H.Essers stelt wereldwijd meer dan 5000 mensen te werk. Op dit ogenblik telt H.Essers een vloot van 1.360 trekkers (voor meer dan 90% bestaande uit MAN) en 2.900 aanhangwagens.

Fotobijschrift:

Sleuteloverhandiging aan H.Essers op de IAA met v.l.n.r Stijn Tielens (MTB België), Marc De Baerdemaeker (MTB België), Rudolf Schweimer (MTB AG), Heinz-Jürgen Löw (MTB AG), Noël Essers (H.Essers), Josef Sindl (MTB AG) en Salvatore Napolitano (H.Essers).