Truck  |  Events & tentoonstellingen 

MAN Agrar op Foire de Libramont

Van 25 tot en met 28 juli aanstaande vindt de 80ste editie plaats van de “Foire de Libramont”, dé beurs voor landbouw, bosbouw en Agrovoeding.

Van 25 tot en met 28 juli aanstaande vindt de 80ste editie plaats van de “Foire de Libramont”, dé beurs voor landbouw, bosbouw en Agrovoeding. Deze vakbeurs ontvangt jaarlijks meer dan 200.000 bezoekers en 1800 exposanten, dit alles op een terrein van 300.000 m². Een onderdeel van de beurs is de zogenaamde “Mechanic Show”’ waarbij technologische innovaties en materieel worden voorgesteld.

Met de strengere wetgeving op het gebruik van landbouwtractoren wordt het des te interessanter om ook voor landbouwtoepassingen te investeren in vrachtwagens. Bovendien worden afstanden tussen het veld en erf groter, nemen transporttijden toe en wordt het te transporteren volume alsmaar omvangrijker. Voordelen bij vrachtwagens als grotere capaciteit en tijdswinst alsook flexibiliteit zijn troeven die hierbij kunnen worden uitgespeeld.

Dat vrachtwagenconstructeur én bouwvoertuigenspecialist MAN dit goed begrepen heeft, blijkt uit de aanwezigheid van een MAN truck in landbouwuitvoering. In samenwerking met Ludo Pauwels (stand 62-01), invoerder en verdeler van Fliegl voor de Belgische markt, presenteert MAN transportoplossingen voor de agrarische sector. Deze imposante combinatie bestaat uit een MAN TGS 18.480 trekker met lichtgewicht Fliegl ALUTEC afschuifoplegger. Een milieuvriendelijke Euro 6 motor drijft, via een TIPMATIC off road versnellingsbak, de vier wielen aan voorzien van banden met een landbouwprofiel. Deze eigenschappen staan garant voor transportwerkzaamheden in alle terreinomstandigheden en zelfs tot 90Km/h zonder brandstofverbruik, efficiëntie en gebruiksgemak uit het oog te verliezen.

Een bijkomende troef van deze beurs is dat de MAN Agrar niet louter statisch zal worden opgesteld maar tevens ook dagelijks zal testrijden tijdens de Mechanic show in de daartoe voorziene “Grote Ring” en dit volgens volgende planning:

25-27/07: 13u30

28/07: 11u45

Op dinsdag 29/07 vindt bovendien voor de vierde maal de specifieke “Graslanddemo” plaats, met demonstraties van materieel voor oogst en groenvoeders. Deze dag wordt ingericht op de weide van Bras-Haut. Ook hier zal de MAN Agrar van de partij zijn en uitgebreid aan de tand gevoeld kunnen worden. Meteen de uitgelezen kans dus om dit voertuig onder reële omstandigheden aan het werk te zien.

Foire de Libramont praktisch:
Libramont Exhibition & Congress
Rue des Aubépines 50
6800 Libramont

Dagelijks geopend van 09u00 tot 18u30 (specifieke Graslanddemo op 29/07 van 9u45 tot 17u45)

www.foiredelibramont.be