Truck 

MAN TGE – de ster onder de lichte bedrijfsvoertuigen

Met de MAN TGE maakt het beroemde merk uit München sinds vorig jaar deel uit van de wereld van de lichte bedrijfsvoertuigen. Met deze 'kleine' nieuweling lanceert MAN een licht bedrijfsvoertuig, voor veeleisende opdrachten en klanten. De opgeleide TGE-adviseurs bieden oplossingen op maat aan.

  • MAN als integrale leverancier
  • Laadvolume tot 18,4 m³
  • Motoren van 75 tot 130 kW
  • Standaard veiligheidsvoorzieningen met het geoptimaliseerde noodremsysteem
  • 24u/24 onderhoud en interventies

Integrale leverancier

Als het erop aankomt om een oplossing te bieden voor elke transportopdracht, is MAN van de partij als integrale leverancier met een aanbod van 3 tot 44 ton. Met de TGE breidt MAN zijn activiteiten in de vrachtwagensector en zijn begeleiding van klanten uit naar het segment van de lichte bedrijfsvoertuigen. De focus ligt hierbij steeds op het vinden van de beste oplossing voor de klant. Opgeleide en gekwalificeerde medewerkers treden hierbij op als vakkundige gesprekspartners. Jarenlange ervaring en een gestroomlijnd partnerschap met verschillende carrosseriebouwers zijn even natuurlijk als de nauwe samenwerking met grote klanten. Een voertuig ontstaat uit het teamwerk tussen de klant, de carrosseriebouwer, de verkoop en de service, waarbij de best mogelijke gebruikswaarde geleverd wordt over de volledige levensduur ervan. De doelgroepen voor deze lichte 'vrachtwagen' van MAN Truck & Bus zijn bijvoorbeeld de logistieke sector en de bouwsector, maar ook specifieke branches als de ambachtelijke sector en het personenvervoer. Voor welke toepassing hij ook wordt ingezet, zijn cW-waarde van 0,33, het laagste verbruik in het segment en de geringe onderhouds- en reparatiekosten maken van de MAN TGE het voertuig met de beste Total Cost of Ownership (TCO).

Royale ruimte en een groot laadvermogen

Naast gesloten bestelwagens en bedrijfsvoertuigen met ruiten omvat het gamma ook chassis met enkele en dubbele cabine. Natuurlijk kunnen deze laatste ook besteld worden met een groot aantal uitrustingen 'af fabriek'. De MAN TGE is verkrijgbaar in twee wielbasissen, drie dakhoogtes en drie lengtes. De lengtes van de bestelwagens zijn 5.983 mm, 6.833 mm en 7.388 mm voor de lange variant met hoge overhang. De verschillende beschikbare hoogtes zijn 2.340 mm, 2.575 mm en 2.800 mm. Door dit alles te combineren kan een maximaal laadvolume van 18,4 m³ verkregen worden. Als kers op de taart is de laadruimte steeds goed verlicht met leds. De MAN TGE is verkrijgbaar met een maximaal toegelaten massa van 3,0 tot 5,5 t. Dankzij de trekhaak kan hij bovendien bijkomend 3,5 t verplaatsen. Het maximaal laadvermogen van 3,5 t is bijvoorbeeld uitzonderlijk. Idealiter kan hij tot 1,5 t bijkomende lading trekken.

Diversiteit en doeltreffendheid van de transmissie

Er bestaan ook verschillende transmissievarianten. Naargelang het toegelaten totaalgewicht kan gekozen worden voor voorwiel-, vierwiel- of achterwielaandrijving, met een handmatige zesversnellingsbak of een achttrapsautomaat. De MAN TGE is uitgerust met een dieselmotor van de recentste generatie, voor een optimale levensduur en betrouwbaarheid. De grote motoren van 1.968 cm3 zijn verkrijgbaar met 75 kW / 102 pk, 90 kW / 122 pk, 103 kW / 140 pk en 130 kW / 177 pk. De viercilinder werd bovendien speciaal ontworpen voor de 'moeilijke omstandigheden' waaraan een bedrijfsvoertuig het hoofd moet kunnen bieden. De aspecten zuinigheid en robuustheid staan centraal. Hierdoor behaalt de MAN TGE de beste waarden inzake rendement en milieu.

Comfort en gebruiksgemak binnenin

Achter het stuur wordt de werkpost van het bedrijfsvoertuig de leefruimte van de TGE. Talrijke goed doordachte opbergruimten vereenvoudigen het leven van de bestuurder. De zetels, die verkrijgbaar zijn in vier varianten, voldoen dankzij hun vulling en vorm aan alle behoeften. Ze bieden hoogwaardig comfort en een stevige zijdelingse steun. Beproefde en slijtvaste bekledingen uit het vrachtwagengamma garanderen een lange levensduur.

Hoog veiligheidsniveau dankzij de hulpsystemen

Met het geoptimaliseerde noodremsysteem (EBA: Emergency Brake Assist), dat standaard is in de TGE, draagt MAN bij aan een essentieel element voor de verkeersveiligheid. De afstandssensoren controleren bovendien de kritieke afstanden met het voorliggend voertuig en helpen de remafstand te beperken. Bovendien remt de geïntegreerde City noodremfunctie het voertuig bij lage snelheden automatisch af, waardoor kop-staartaanrijdingen, een van de meest voorkomende ongevalsoorzaken, beperkt, stilstandtijden verkort en reparatiekosten verlaagd worden, wat de restwaarde ten goede komt. De als optie verkrijgbare achteruitrijassistent biedt ondersteuning bij het achterwaarts verlaten van een parkeerplaats. Indien nodig kan ook een aanhangerassistent ingeschakeld worden. De elektromechanische stuurbekrachtiging compenseert de tegengestelde krachten die bijvoorbeeld veroorzaakt worden door zijwind. De snelheidsregelaar met instelbare afstand staat garant voor een hoog comfort tijdens lange snelwegritten. De vermoeidheidsdetectie en het 'anti-multicolosion' remsysteem dragen bij aan de veiligheid van iedereen: dit laatste systeem beperkt opeenvolgende botsingen met andere obstakels of weggebruikers.

Een uitzonderlijke dienstverlening

Het nieuwe gamma profiteert ook van de professionele MAN-service, die onder meer bekend staat voor zijn eenvoudig onderhoud en vaak zonder afspraak in de werkplaats, voor zijn snelle bijstand in noodgevallen, zelfs 's nachts of tijdens het weekend en voor zijn lange openingstijden. Deze dienstverlening is natuurlijk van toepassing op volledige voertuigen, maar geldt ook voor flexibele onderhouds- en reparatiecontracten. Garantieverlengingen, een mobiliteitsgarantie en een 24u/24-dienstverlening in geval van pannen ronden de werkplaatsprestaties af. MAN biedt ook financiële diensten op maat aan, die fleetverantwoordelijken en eigenaars helpen bij de aankoop en tijdens de volledige levensduur van het voertuig. Bij MAN ProfiDrive kunnen verschillende modules gereserveerd worden voor een permanente opleiding van bestuurders. De behandelde thema's zijn bijvoorbeeld het juiste gedrag in noodgevallen, verantwoordelijk rijden of de correcte beveiliging van lading. Met dit uitgebreide dienstenaanbod beschikken de gebruiker en de eigenaar over een 'all-in' pakket, wat vrij zeldzaam is in het segment van de lichte bedrijfsvoertuigen.