Truck  |  Events & tentoonstellingen 

MAN Team behaalt met de TGE 4x4 een podiumplaats in de 29e rally “Aïcha des Gazelles”

Bij zijn allereerste deelname aan de rally Aïcha des Gazelles 2019 in Marokko legt MAN Truck & Bus France beslag op de tweede plaats in de categorie cross-over/ SUV.

  • Het team van MAN Truck & Bus France bestond uit twee collega's uit de onderneming, Marina en Stephanie
  • De succesvolle auto was een MAN TGE met vierwiel-aandrijving

Pilote Stephanie en copilote Marina trotseerden met glans het heel bijzondere terrein van de Marokkaanse woestijn. Het WO-MAN-team had deze prestatie nooit kunnen leveren zonder de MAN TGE 4x4, die speciaal voor deze gelegenheid werd aangepast door het MAN-centrum voor technische conversies in Bourg-en-Bresse.

Als enige bedrijfsvoertuig in deze wedstrijd bewees de MAN TGE 4x4 elk terrein perfect te beheersen. Ondanks het behoorlijk lage onderstel, de verhoging van het voertuig tijdens de voorbereiding en zijn lengte, zorgden het vermogen (177 pk) en de souplesse van zijn motor ervoor dat hij gemakkelijk uit de vele zandophopingen kon rijden waarmee team 311 geconfronteerd werd. Omdat de vitale componenten vooraf zeer goed beschermd werden, leed het voertuig nauwelijks schade en hoefde het WO-MAN-team niet vaak assistentie te vragen, zodat de strafpunten tot een minimum beperkt bleven.