Truck 

MAN Truck & Bus op het IAA-salon 2018: betrouwbaarheid, innovatie en klantgerichtheid

MAN presenteert op het IAA-salon 2018 alle recentste nieuwigheden van zijn TG-gamma. Het merk met de leeuw legt de nadruk op de beproefde kwaliteiten van zijn producten, zoals betrouwbaarheid, doeltreffendheid en klantgerichtheid. Daarnaast biedt MAN met MAN DigitalServices ook antwoorden op toekomstige vereisten van klanten en logistieke uitdagingen.

De aandrijflijnen van het TG-gamma verzekeren een zeer laag brandstofverbruik in combinatie met een hoog vermogen en een hoogstaande rijdynamiek, bovenop de gebruikelijke betrouwbaarheid. De D38-motor kan in zijn krachtigste versie tot 640 pk leveren en bereikt een koppel van 3.000 Nm zelfs bij lage toerentallen. De D26 is geoptimaliseerd voor fleettoepassingen en biedt een vermogensgamma van 420 tot 500 pk, met een laag laadvermogen en brandstofverbruik. Bovenop de perfect aangepaste TipMatic-versnellingsbak van MAN, met gepersonaliseerde rijprogramma's voor elk type transport, evenals een comfortabele startstrategie in combinatie met een efficiënte en aan het gebruik aangepaste schakelstrategie, beschikken de TGS en TGX vrachtwagengamma's van MAN over efficiënte, zuinige en milieuvriendelijke aandrijflijnen. In het segment van de middelzware vrachtwagens zijn de MAN TGL en TGM uitgerust met de eind 2017 voorgestelde D08-motor, met vermogens van 160, 190 en 220 pk voor de variant met vier cilinders en van 250, 290 en 320 pk voor de variant met zes cilinders. De nieuwe generatie van de MAN D08SCR-motoren onderscheidt zich door de uitlaatgasnabehandeling op basis van selectieve katalytische reductie en zijn eenvoud. Hierdoor kan de waaier aan oplossingen uitgebreid, het onderhoud vereenvoudigd en de duurzaamheid versterkt worden. MAN is er bovendien nogmaals in geslaagd om het verbruik van de nieuwe motor met 5,5% te doen dalen. De nieuwe functies van de TipMatic versnellingsbak, die geïntroduceerd werden met de nieuwe generatie D08, verhogen nog het rijcomfort en de efficiëntie van de TGL en de TGM.

Een optimaal bedieningscomfort en een toegenomen levenskwaliteit voor de bestuurder

De eind 2017 gepresenteerde en in 2018 standaard geïntegreerde nieuwigheden in het interieur van de cabine maken het werk en het leven van de bestuurder van het TG-gamma nog aangenamer. Terwijl het nieuwe, op het rij- en gebruikscomfort afgestemde, geoptimaliseerde interieurinrichtingsconcept in de korte cabines C en M vooral gericht is op de bestuurdersplaats, beschikt de chauffeur in de lange cabines L, LX, XL, XLX en XXL van de MAN TGX en TGS daarenboven over een heringerichte leefruimte. De cabine biedt niet alleen een koelbox onder het ligbed, maar is bovendien voorzien van optimale verlichtings- en opbergmogelijkheden, vooral in de rustruimte. Via het gecentraliseerde bedieningsconcept kunnen alle belangrijke comfortfuncties aangestuurd worden. Met zijn uitgebreide geluidsisolatie verzekert het akoestiekpakket van de cabine van het TGX-gamma een goede nachtrust voor de bestuurder. Het nieuwe cabine-interieur is als optie verkrijgbaar in Urban Concrete, dat vuilafstotend is en in het bijzonder geschikt is voor toepassingen als trekker.

Het comfort en de veiligheid van de bestuurder staan centraal

En opdat files en vertragingen de bestuurder zo min mogelijk zouden vermoeien, biedt MAN de snelheidsregelaar met instelbare afstand ACC met 'Stop-and-Go'-functie aan. Hij regelt automatisch de afstand ten opzichte van het voorliggend voertuig, remt het voertuig indien nodig zelfs bij lage snelheid af totdat het stilstaat en vertrekt bij korte stilstandtijden ook weer automatisch. Op die manier blijft de bestuurder ontspannen en stressvrij wanneer frequent gestopt en opnieuw doorgereden moet worden. Bovenop de 'Stop-and-Go'-functie biedt de nieuwe generatie van ACC van MAN een comfortabelere benadering van voorliggende voertuigen. Het systeem voorkomt ongepaste acceleraties en remmanoeuvres en beperkt op die manier de slijtage van de remmen en het brandstofverbruik wanneer ACC ingeschakeld is.

ACC en 'Stop-and-Go' vormen een ideale aanvulling op veiligheidssystemen als Emergency Brake Assist (EBA 2) en Lane Guard System (LGS), en helpen ongevallen te voorkomen. Het geperfectioneerde noodremsysteem EBA2 overtreft ruimschoots de wettelijke specificaties die vanaf november dit jaar strenger zullen worden. Door een perfecte samenvoeging van de gegevens van de radarsensoren en de camera kan EBA2 op een betrouwbare manier kritieke rijsituaties interpreteren en veilig obstakels en voertuigen voor de vrachtwagen identificeren, zodat enkel wanneer het nodig is een noodremmanoeuvre wordt uitgevoerd. De positieve ervaringen met dit systeem hebben MAN ertoe aangezet om EBA2 sinds het voorjaar van 2017 niet langer standaard te installeren met een knop op het dashboard, om de veiligheidswinst van het systeem nog te vergroten. Toch behoudt de bestuurder op elk moment de volledige controle over het systeem.

MAN DigitalServices – toepassingen en diensten op maat

Met de introductie van MAN DigitalServices biedt MAN exclusief voor MAN-voertuigen aangepaste diensten en digitale toepassingen aan. Op basis van het logistieke platform RIO met cloud-verbinding kunnen de exploitanten van gemengde voertuigenparken hun MAN-voertuigen en voertuigen van andere merken op elk niveau verbinden met de volledige MAN DigitalServices en ze op een nog doeltreffendere manier gebruiken. Tegelijk zijn de toepassingen van MAN DigitalServices niet alleen erg gebruiksvriendelijk, maar ook bijzonder functioneel en geschikt voor dagelijks gebruik. Sinds augustus 2017 is de RIO Box standaard geïnstalleerd op het volledige gamma nieuwe MAN-vrachtwagens die aan de Euro 6-norm voldoen voor Europa. Op die manier heeft MAN de eerste steen gelegd van een infrastructuur waarvan de diensten in de toekomst de volledige transportsector en de logistieke sector met elkaar zullen verbinden. De RIO Box functioneert dus als interface tussen het voertuig en het platform.

Van professional tot professional – de sectoropleidingen op maat van MAN ProfiDrive

Gepersonaliseerde opleidingen die gericht zijn op de behoeften van vrachtwagen- en busbestuurders: het aanbod van MAN ProfiDrive legt nog sterker het accent op de behoeften en wensen van klanten.

Ze kunnen ook gekoppeld worden aan een opleiding voor de overeenkomstige transportopdracht, waarbij gekozen kan worden uit een uitgebreid gamma opleidingsmodules. De specialisten van MAN ProfiDrive ontwikkelen en beheren de evenementen met de klant, organiseren de datums, het verloop en de locatie, en passen de inhoud van de basisopleidingen aan, onder meer rond de thema's veiligheid, techniek, ladingzekering, terreinopleiding en rendabiliteit.