Truck 

MAN en Roosens Services schouder aan schouder

MAN Truck & Bus leverde intussen een tweede voertuig aan Roosens Services. Plaats van aflevering van de MAN TGX 18.440 was de rugbyclub van Soignies, alles behalve toeval.

Roosens is een familiezaak die al meer dan 100 jaar bestaat en haar roots heeft in Seneffe en daarnaast andere vestigingen heeft in Charleroi en Hermalles-sous-Argenteau. Het bedrijf wordt vandaag bestuurd door de twee broers Eddy en Danny en levert zowel stortklaar beton als elementen in geprefabriceerd beton (betonblokken, holle betonelementen, boordstenen en gevelstenen). Binnen de groep is Roosens Services het bedrijf dat instaat voor het vervoer voor Roosens Bétons. Het werkt evenwel ook voor andere klanten om de "lege" kilometers zoveel mogelijk te beperken.

Tot op een kwartier nauwkeurig

De totale vloot telt 38 voertuigen en het is nog maar een tweetal jaar dat daar een eerste MAN deel van uitmaakt. "We hebben toen een MAN TGS 41.400 8x4 aangeschaft met een betonmolen, aldus Danny Roosens. In ons vak is betrouwbaarheid een absolute must, want het is uitgesloten om ergens beton te laat te leveren: op een werf telt elk kwartier! We zoeken dus een betrouwbare vrachtwagen en een concessiehouder die meteen in actie kan schieten in geval van problemen. En dat is precies wat we hebben gevonden bij MAN Hainaut en bij deze eerste MAN TGS."

Roosens Services heeft intussen dus een tweede MAN in ontvangst genomen. Deze keer gaat het om een TGX 18.440-trekker, bestemd voor een kipwagenoplegger of een kraanoplegger met laadvloer. Net als bij de TGS werd voor dit voertuig een onderhoudscontract afgesloten dat wordt gegarandeerd door MAN Hainaut. "We hebben ondertussen een prima relatie opgebouwd met MAN Hainaut, daarnaast zijn we ook heel blij met de lage totale kilometerkostprijs van de MAN", aldus nog Danny Roosens.

De waarden van het rugby

De nieuwe TGX werd afgeleverd bij de rugbyclub van Soignies, waarvan Danny Roosens een van de bestuurders is: "Dat wilde ik zo, want ik vind dat de waarden van die sport heel erg goed overeenstemmen met de onze en ik apprecieer het dan ook dat onze partners die delen. Rugby is een sport waar elkaar helpen en respect voor de regels en voor de anderen een heel belangrijke plaats innemen."

Waarden die nu extra worden onderstreept tijdens de Wereldbeker rugby die momenteel aan de gang is in het Verenigd Koninkrijk en die ervoor zorgt dat er elk jaar weer een paar honderd nieuwe beoefenaars van deze sport bijkomen.

Fotolegende:

Foto 1: Eddy Roosens (L) - Serge Lion MAN Truck & Bus (R)

Foto 2: Olivier Weber MAN Truck & Bus (L) - Danny Roosens (R)

Foto 3: Mr. & Mevr. Vandenbulcke chauffeur (L) - Serge Lion MAN Truck & Bus (R)

Foto 4: Rugbyteam Soignies