Truck  |  Events & tentoonstellingen 

MAN laat de leeuw brullen op de IAA 2016

MAN Truck & Bus presenteert op de IAA 2016 verschillende nieuwe ontwerpen voor zijn TG-serie. De leeuw van MAN is aan de buitenkant prominent aanwezig. TGX en TGS krijgen een zichtbaar andere luchtinlaat met dynamische koeling. Het interieur van alle TG-modellen heeft warme kleuren. Nieuwe stoffen en stoelbekleding zorgen voor een prettig en comfortabel gevoel dat wordt vervolmaakt door het compacte stuurontwerp.

Verder is de werkplek van de chauffeur in alle modellen voorzien van een nieuw infotainmentsysteem, automatische stadslichten en een regensensor. Het nieuwe NMT MAN Media Truck Advanced-infotainmentsysteem is verkrijgbaar met een scherm van 5 of 7 inch en verschillende handige functies.

Vernieuwd exterieur: dynamisch imago en een sterke merkidentiteit dankzij de leeuw

Toen de ontwerpers van MAN aan het nieuwe uiterlijk van de TG-serie gingen werken, vonden ze het heel belangrijk dat de leeuw van MAN, het boegbeeld van de merkidentiteit, meer prominent aanwezig moest zijn. De chromen leeuw op de chromen omlijsting van de radiateurgrille komt veel beter tot zijn recht tegen de nieuwe, glimmend zwarte achtergrond. In de cabine is de leeuw ook duidelijk meer aanwezig. De leeuw siert nu de stuurdemper en is ook terug te vinden in het fraai geweven merkembleem op de bekleding van het bovenste bed in alle slaapcabines.

Op de IAA zal MAN ook een vernieuwd ontwerp van de voorkant introduceren voor de TGX- en TGS-series. Het aerodynamische beschermrooster van de radiateur geeft de voorkant een compact en strak uiterlijk. De nieuwe lamellen hebben een naar boven gericht bladprofiel dat de luchtstroom naar de achtergelegen radiateur verbetert en voor een efficiëntere koeling zorgt. Als onderdeel van de vernieuwing zijn de brede cabines van de TGX voorzien van twee horizontale lamellen. Deze kunnen optioneel voorzien worden van fraaie chromen sierstroken. Op de smallere cabines van de TGS bevindt zich het horizontaal beschermrooster van de radiateur, dat het geheel een robuust karakter geeft.

Ook de trekkers uit de TGX-serie profiteren van het nieuwe jasje van het model. De afsluitende dwarsbalk geeft de bumper een stevig en stabiel uiterlijk, waardoor deze nog meer opvalt en er krachtiger uitziet.

Vanaf modeljaar 2017 zal het nieuwe uiterlijk worden toegepast op alle nieuwe standaardversies van de TGX en TGS met Euro 6-uitstootnorm. Tegelijkertijd krijgen alle voertuigen uit de TG-serie het nieuwe merkembleem met de leeuw op zwarte achtergrond, welke Euro-norm ze ook hebben. Bestaande voertuigen met het huidige Euro 6-ontwerp kunnen worden uitgerust met diverse onderdelen van het nieuwe ontwerp voor het betreffende model.

Vernieuwd interieur: een nieuwe stijl voor een warme sfeer

MAN heeft de nieuwe cabines van de TGX, TGS, TGM en TGL een volledig nieuw karakter gegeven met nieuwe kleuren voor de oppervlakken en nieuwe stof voor de beklede onderdelen. In het interieur komen twee werelden samen: aan de ene kant de moderne, mobiele wereld waarin mensen elke dag op de weg hun werk doen en aan de andere kant een rustige privéruimte, een rondrijdend thuis dat tegelijkertijd harmonie en contrast uitstraalt.

Het nieuwe kleurenschema is gebaseerd op twee hoofdkleuren die terugkomen in de bekleding van de stoelen en het bed, de gordijnen, de bekleding van het dak, het tapijt en de plastic oppervlakken. De ene kleur is 'zand', een moderne, beige tint, en de andere is 'grafiet’, een warme, antracietgrijze tint. Beide hoofdkleuren komen steeds terug in de nieuwe materialen en oppervlakken in het interieur. De nieuwe bekleding van het dak is een mengsel van drie beige tinten en heeft de naam ‘Savannah’ meegekregen. De bekleding van de bedden wordt omschreven als ‘palladium antraciet’ en is gemaakt met garen van verschillende kleuren. In de gordijnen komen beide hoofdkleuren terug: een grijze buitenkant en een zandkleurige voering. Het hoogwaardige, ondoorzichtige materiaal van de gordijnen voelt prettig aan en zorgt voor volledige verduistering, voor een goede nachtrust.

Het tapijt op de transmissietunnel krijgt een fraaie nubuck band met contrasterend stiksel in 'gestreept grijs'. Ook de vloerbedekking van de cabine heeft nu warmere, grijze tint. Het 'zand’ komt weer terug in de deurbekleding, luidsprekerroosters en het instrumentenpaneel. Samen zorgen ze voor een breed spectrum van lichte, warme tinten dat ook terugkomt in de deurtjes van de opbergvakken en de strip van het dakvenster. Hierdoor wordt de cabine optisch gezien breder aan de bovenkant en ontstaat een gevoel van meer ruimte.

Met de decoratieve sierstrip over het hele dashboard kan de cabine op meerdere manieren worden aangepast. Er zijn drie verschillende decoratieve versieringen verkrijgbaar. ‘Brushed Aluminium Dark’ (geborsteld donker aluminium) is een afwerking met veel contrast en een warm, metallic oppervlak. Het is beschikbaar als standaardversie op alle TG-modellen. ‘Trunk Wood Anthracite’(antracietgrijze boomstam) geeft een warme, antracietgrijze tint op een houten achtergrond. ‘Net black’ (zwart net) is een afwerking met glimmende en matzwarte structuren. Dit ‘netwerk’ is exclusief terug te vinden in de stoelbekleding van de TGX-serie. De decoratieve sierstrippen kunnen bij elke cabine, elk model of elk stoeltype gekozen worden en zorgen zo voor volop aanpassingsmogelijkheden.

Nieuwe sturen nemen een centraal plaats in op de werkplek van de chauffeur

Door alle veranderingen aan de binnen- en buitenkant hebben alle modellen uit de TG-serie nu een nieuw standaardstuur gekregen. Dit stuur heeft dezelfde geometrische vorm als het comfortstuur. Door de verzonken handgrepen wordt de belangrijkste handeling van het rijden een fluitje van een cent. Het standaardstuur is gemaakt van polyurethaan (pur). Het comfortstuur is ook verkrijgbaar in een elegant lederen ontwerp.

Hierdoor wordt het centrum van de werkplaats van de chauffeur zowel optisch als ergonomisch verbeterd. De volle aandacht gaat uit naar de stuurdemper. Deze is zowel bij het standaard- als het comfortstuur vernieuwd en in het midden pronkt er nu een driedimensionale leeuw op een glimmend zwarte achtergrond. Op die manier is MAN gevoelsmatig aanwezig in het hart van het voertuig en het sluit ook aan bij het nieuwe ontwerp op het beschermrooster van de radiateur. Het frame en de leeuw zijn gemaakt van aluminium met hoogglanzende afwerking. De glimmende zwarte achtergrond heeft een uitstraling van zwarte pianolak en is extreem krasbestendig.

Nieuwe stoelbekleding voor extra veel comfort

Tijdens de vernieuwing van het interieur zijn ook de stoelen van nieuwe bekleding voorzien. De standaardstoelen hebben een nieuw naadpatroon dat samen met de netvormen op het materiaal voor een driedimensionaal effect van geweven stof zorgt. De structuur van de stof is ideaal voor stoelbekledingen, geeft een sportieve en stevige grip en zorgt ervoor dat de bestuurder comfortabel zit.

Naast de standaardbekleding is er ook velours bekleding verkrijgbaar. Die heet ‘New York’ en heeft een trapeziumvormig patroon waardoor de stoel een brede, dynamische uitstraling krijgt. De stof is gemaakt met hoogwaardig fluweelgaren en heeft een duidelijk driedimensionaal effect dat voor diepte zorgt, zowel qua uiterlijk als qua uitstraling. Deze bekleding heeft een uitstekende grip en zorgt tijdens het zitten voor prima ondersteuning. De nieuwe velours bekleding is ook voor comfortstoelen verkrijgbaar.

Vanaf nu biedt MAN ook alcantara aan voor comfortstoelen. In tegenstelling tot de volledig lederen stoelen die tot nu toe verkrijgbaar waren, zijn de middenpanelen van de stoel nu bekleed met origineel alcantara. Dit is een microvelours materiaal dat aanvoelt als suède. Het ademt echter veel beter en zorgt voor veel meer ondersteuning bij het zitten. De lendensteunen en voorste randen van de stoel en de hoofdsteun zijn nog steeds met leer bekleed, een zeer duurzame combinatie. De kleuren van het leer en het alcantara zijn afgestemd in grafiet. Als de comfortstoel is voorzien van de optionele airconditioning hebben de middenpanelen van de stoel extra microgaatjes om de airconditioning en de ademende werking van de stoelen te optimaliseren. Hierdoor kan de chauffeur ook op warme dagen constant geconcentreerd zijn werk doen.

Het vernieuwde interieur is vanaf modeljaar 2017 verkrijgbaar op alle modellen uit de TG-serie met Euro 6-emissienorm. Voor modellen met een Euro 4- of 5-emissienorm is het nieuwe interieur alleen verkrijgbaar in de TGX- en TGS-serie.