Truck 

MAN levert 29 opleidingstrucks aan Sociaal Fonds Transport en Logistiek

Het Sociaal Fonds Transport en Logistiek (SFTL) nam onlangs 29 nieuwe MAN Euro 6-opleidingsvoertuigen in ontvangst. Het gaat om 15 MAN TGX 18.400 trekkers en 14 MAN TGX 18.400 bakwagens, die door Wierda Voertuig Techniek uit het Nederlandse Joure van dubbele bediening en vier bijkomende zitplaatsen werden voorzien.

Het SFTL werkt al sinds 1975 samen met de opleidingspartners VDAB, FOREM en Bruxelles Formation en stelt zijn voertuigen sinds 1991 eveneens ter beschikking van verschillende scholen die een opleiding vrachtwagenchauffeur aanbieden. Deze opleidingen resulteren in het behalen van het rijbewijs CE en de vakbekwaamheid. De leerlingen die deze opleiding afmaken, kunnen meer dan alleen maar met de vrachtwagen rijden. Ze volgen immers ook lessen beroepseconomie, aardrijkskunde en leren ook vreemde talen spreken. In de opleiding rond de vakbekwaamheid zit ook een luik eco-driving.

"Op deze manier trachten wij een oplossing te bieden voor het permanente tekort aan vrachtwagenchauffeurs. Bedoeling is dat wie met onze trucks een opleiding volgt, na die opleiding meteen aan de slag kan met één van de trucks uit de vloot van een vervoerder. Vandaar dat het SFTL veel belang hecht aan opleidingen met moderne trucks, die alle moderne technologie aan boord hebben", opent Willy Mullebrouck, Directeur Opleiding van SFTL.

Werken met lastenboeken

Het SFTL werkt bij de aankoop van nieuwe trucks altijd met een lastenboek. "Wie het best beantwoordt aan wat wij daarin vragen, haalt logischerwijze het order binnen. Desondanks zien wij toe op de diversiteit van ons wagenpark. Wie bij ons les krijgt, moet van alles kunnen proeven. Toch heeft MAN zich intussen opgeworpen als een vaste partner voor het SFTL. Dat doen zij vooral door service van hoog niveau te bieden en met het feit dat een vaste begeleider van het merk de volledige opbouw van onze voertuigen mee opvolgt", gaat Willy Mullebrouck verder.

MAN Solutions

"Uiteraard zijn wij bijzonder verheugd dat wij 29 nieuwe voertuigen mogen leveren aan een partner als het SFTL. Een partner met aanzien en een grote zichtbaarheid op ons wegennet. Op die manier vormt het SFTL voor ons een uithangbord, waar we fier op kunnen zijn", zegt Marc De Baerdemaeker, Managing Director van MAN Trucks & Bus België. Dat MAN opnieuw het laken naar zich toe wist te halen is echter geen toeval. "Een transportoplossing is vandaag zoveel meer dan alleen maar een vrachtwagen. Een klant koopt een volledig pakket. Een evolutie waar wij met MAN Solutions een transparant en klantgericht antwoord op bieden", gaat Marc De Baerdemaeker verder. Het SFTL heeft gekozen voor het Comfort Super onderhoudscontract met een looptijd van 8 jaar. "Op deze manier zijn wij zeker van zorgeloze kilometers gedurende de ganse duur dat de vrachtwagens bij ons actief blijven, want MAN Comfort Super dekt alle onderhoud en herstellingen en dat niet alleen voor de trucks, maar ook voor de opleggers en aanhangers", bevestigt Erwin Gysens, Wagenparkbeheerder van het SFTL.

Uithangbord op wielen

Het SFTL neemt zijn sectorondersteunende rol ernstig. Vandaar dat het potentiële chauffeurs al heel erg vroeg tracht te werven. Het doet dat onder meer met de “MAN Star Truck” waarmee men in scholen langsgaat om leerlingen kennis te laten maken met het beroep van vrachtwagenchauffeur. "Deze functie van de MAN trucks is meteen de reden waarom wij voor de TGX-cabine kiezen. Die biedt immers een zee van ruimte. Niet alleen om er naast de twee reguliere zitplaatsen nog vier extra in te bouwen voor wie les krijgt, maar ook om hier als het ware een gedeelte van een klas in te 'ontvangen'. En dat met stijl", verduidelijkt Willy Mullebrouck. "We gaan echter sinds kort nog een stap verder in onze wervende taak, aangezien we op onze vrachtwagens voortaan overduidelijk verwijzen naar onze site www.vrachtwagenchauffeur.be, waar geïnteresseerden alle details over de opleidingen kunnen vinden", vervolgt Erwin Gysens.

Bewuste keuze voor milieu

Het SFTL maakt met de MAN TGX 18.400 Euro 6 ook een bewuste keuze voor een milieuvriendelijke oplossing. "Als vertegenwoordiger van een sector hebben wij een voorbeeldfunctie. Ook als het gaat om de combinatie van economie en ecologie. Bovendien rijden wij tegenwoordig 8 jaar lang met onze voertuigen, zodat een keuze vandaag ook binnen 8 jaar nog gevolgen heeft voor het milieu", weet Willy Mullebrouck. Dat het SFTL voortaan 8 jaar met zijn opleidingstrucks rijdt in plaats van 6 jaar vroeger, heeft alles te maken met de hoge betrouwbaarheid en duurzaamheid van een moderne truck zoals de MAN TGX. "Een truck van 8 jaar oud was vroeger voorbijgestreefd en versleten. Wij zijn er zeker van dat dit met de MAN TGX zeker niet het geval zal zijn", geeft Erwin Gysens nog mee.

Onderschriften

foto 1

Marc De Baerdemaeker, Managing Director van MAN Truck & Bus België overhandigt de sleutels van één van de 29 MAN TGX Euro 6-lesvoertuigen aan Willy Mullebrouck, Directeur Opleiding van het SFTL

personen op foto 1 van links naar rechts

Baes Walter (Technische Commissie), De Haseleer Walter (Financieel Stafmedewerker SFTL), Segers Robert (Technische Commissie), Roosens Melchior (Technische Commissie), De Baerdemaeker Marc, Mullebrouck Willy (Directeur Opleiding SFTL) , Ergo Dominique (Technische Commissie), Cleenen Paul, Gysens Erwin (Technisch Consulent SFTL) en Ameys Jean-Paul

foto’s 2 en 3

De nieuwe MAN TGX 18.400 Euro 6 vormen een rijdend reclamepaneel voor www.vrachtwagenchauffeur.be

Voor meer informatie

http://www.mantruckandbus.be/nl/press___media/presse.jsp