Truck  |  Events & tentoonstellingen 

MAN op de IAA 2016: efficiënter, zuiniger, genetwerkt

MAN komt op de IAA 2016 met een sterke serie trucks die klaar is voor de toekomst. In de serie voor 2017 combineert MAN motoren met een vermogen tot 640 pk en een hoger koppel met fijn afgestelde transmissies en schakelfuncties in aandrijvingen voor speciale toepassingen. Dit alles gaat gepaard met een sterke merkidentiteit. In de vernieuwde ontwerpen voor zowel de binnen- als buitenkant van de TG-serie heeft de leeuw, het handelsmerk van MAN, een prominente plaats gekregen. Tegelijkertijd bereidt de producent uit München zich voor op de logistiek van de toekomst, met nieuwe digitale producten en diensten.

MAN heeft tal van maatregelen genomen om zijn serie motoren voor de IAA Nutzfahrzeuge (bedrijfsvoertuigen) 2016 te optimaliseren. Het brandstofverbruik is fors verlaagd terwijl de prestaties en de rijeigenschappen zijn verbeterd en de bekende hoge betrouwbaarheid is gebleven. De nieuwe generatie D38-motor haalt maximaal 640 pk en kan zelfs bij lage toerentallen het hoogste koppel van wel 3000 Nm halen. De nieuwe D26 is geoptimaliseerd voor vloottoepassingen en heeft een vermogen van 420 tot 500 pk, een laag leeggewicht en een laag brandstofverbruik. Samen met de nieuwe versies van het TipMatic-transmissiesysteem van MAN die voorzien zijn van afzonderlijke rijprogramma's voor elke toepassing, beschikt de nieuwe serie van MAN over zeer efficiënte, zuinige en milieuvriendelijke aandrijvingen.

Daarnaast toont MAN op de IAA de nieuwste versie van het EfficientLine-concept, dat alle technische en aerodynamische aanpassingen voor zuiniger verbruik in één truck combineert. MAN heeft in juli een testrit uitgevoerd met een MAN TGX 18.500 4x2 BLS-trekkeroplegger voorzien van EfficientLine 3 om de mogelijke brandstofbesparing als gevolg van de nieuwe EfficientLine 3-generatie aan te tonen. Hierbij werden de gegevens vergeleken met de voorganger van dit model, de MAN TGX 18.480 4x2 met EfficientLine 2 die tegelijkertijd dezelfde route aflegde. TÜV Süd volgde hoe de gemeten waarden tot stand kwamen. Nadat de testritgegevens zijn beoordeeld en het rapport van TÜV is ontvangen, zal MAN de gegevens van de vergelijking bekendmaken op de vakbeurs IAA Nutzfahrzeuge, die in september in Hannover wordt gehouden.

Verder zal MAN op de IAA 2016 verschillende vernieuwingen in het ontwerp van de TG-serie presenteren. Aan de buitenkant is de leeuw van MAN vol trots zichtbaar. TGX en TGS hebben een nieuw ontworpen luchtinlaat met dynamische koeling. Aan de binnenkant van de TG-modellen zorgen de warme kleuren met nieuwe materialen en stoelbekleding voor een heldere en hoogwaardige uitstraling die nog wordt versterkt door het fraaie ontwerp van het stuur. Verder is de werkplaats van de chauffeur uitgerust met een nieuw Infotainment-systeem, een automatische koplampschakelaar en regensensoren. Het nieuwe NMT MAN Media Truck Advanced-infotainmentsysteem is verkrijgbaar met een scherm van 5 of 7 inch en verschillende handige functies.

Verder wil MAN tijdens de IAA veel nadruk leggen op nieuwe manieren van netwerken binnen de transportwereld. Er komt een speciaal gedeelte over innovatie en digitalisering met aandacht voor nieuwe digitale services en producten waarmee klanten hun logistieke processen kunnen optimaliseren en goederenstromen met behulp van een intelligent netwerk doeltreffender kunnen beheren. Tot slot zal MAN in Hannover ook nieuwe concepten voor elektromobiliteit presenteren.