Truck 

Magetra International koopt zijn eerste MAN TGX Euro 6 trucks

De onderneming Magetra International uit Eupen houdt zijn vrachtwagens vijf jaar. Op een totaal van 170 voertuigen worden er dus jaarlijks een dertigtal vrachtwagens vervangen. Voor het eerst in zijn geschiedenis doet Magetra International een beroep op MAN, dat er het best in slaagde om zuinigheid aan service te paren. Resultaat: vijf nieuwe trekkers van het type TGX 18.480 XLX.

Magetra International blijft groeien in de internationale transportsector. De twee Belgische vestigingen en de vier filialen in de rest van Europa zijn erin geslaagd een gevarieerde maar erg veeleisende cliënteel aan zich te binden. Van wijn tot staal en diverse productiegoederen… Magetra International vervoert het naar alle uithoeken van Frankrijk, Spanje, Italië of Duitsland.

"Onze voertuigen leggen gemiddeld 12.000 kilometer per maand af, iets minder in het geval van de voertuigen die naar Italië rijden aangezien zij in Bazel de trein nemen," aldus algemeen directeur Damien Schils. "Een intensief werkritme dus, waarvoor we uiteraard performante vrachtwagens nodig hebben die ons nooit onverwacht in de steek laten. Elke immobilisatie is een kleine catastrofe."

Waarom MAN...…

Die behoefte aan performante en betrouwbare voertuigen verklaart onze keuze voor de MAN TGX 18.480 XLX en garage De Laak Liège. Damien Schils: "Ons aankoopbeleid steunt op een buy-back na vijf jaar en een nauwkeurig lastenboek. Op basis daarvan hebben we vier merken geselecteerd die we aan een test hebben onderworpen. Na die test hebben we besloten een eerste reeks van vijf MAN trekkers te kopen aangezien zij 1,5 l/100 km zuiniger waren. We rijden vaak met een totaalgewicht van 38 ton en dat vergt zeker bij bergachtige ritten heel wat vermogen. Vandaar onze keuze voor de 480 pk-motor.", vult technisch verantwoordelijke Bruno Baumgarten aan. “Samen met de concessiehouder gingen we vervolgens op zoek naar de best mogelijke brugverhouding en lieten we een retarder installeren.”

Waarom De Laak Liège…

“Ook de recente vestiging van garage De Laak Liège in Thimister is niet vreemd aan onze keuze. Onze drie hoofdcriteria zijn verbruik, betrouwbaarheid en service. Sinds De Laak zich in de streek heeft gevestigd, hebben we op die vlakken een spectaculaire evolutie gemerkt in de naverkoopdienst van MAN in de provincie Luik. De opening van de nieuwe garage, de uitgebreide openingsuren, de uitrusting en het stockbeheer voor losse onderdelen maakten het plaatje compleet.", aldus Damien Schils. Een compliment (en een uitdaging) dat Patrick Wertz (directeur van De Laak Liège) en verkoper Olivier Talmas recht naar het hart gaan…

Magetra International in het kort

Maatschappelijke zetel: Eupen

Personeel: 300 werknemers

Voertuigenpark: 170 vrachtwagens, 200 opleggers en aanhangwagens, 490 wissellaadbakken

Voornaamste bestemmingen: Benelux, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Centraal-Europa