Truck 

Partnerschap met CNL: MAN presenteert zijn eTruck

- Bij de ondertekening van de overeenkomst voor een ontwikkelingspartnerschap met CNL introduceert MAN Truck & Bus zijn rijklare eTruck-concept voor stedelijke distributie - Het prototype is een voorloper van de testvoertuigen die vanaf eind 2017 op proef in gebruik worden genomen bij negen bedrijven die participeren in CNL - Bij de ontwikkeling van de eTruck wordt gebruikgemaakt van de kennis en ervaring die is opgedaan met het modulaire eMobility-systeem van MAN

Toen MAN op 20 februari in de Oostenrijkse stad Steyr een intentieverklaring ondertekende om een ontwikkelingspartnerschap aan te gaan met de Council für nachhaltige Logistik (CNL), heeft het bedrijf de gelegenheid benut om het volledig elektrische prototype van een trekker-opleggercombinatie voor stedelijk distributievervoer te presenteren. Als onderdeel van zijn partnerschap met CNL, een groep van vijftien van de grootste Oostenrijkse bedrijven op het gebied van retail, logistiek en productie, stelt MAN vanaf eind 2017 testvoertuigen beschikbaar aan negen deelnemende bedrijven voor praktijktests.

Sinds 2009 werkt MAN Truck & Bus aan nieuwe bestel- en vuilniswagenconcepten voor stedelijke omgevingen. Voor steden en stedelijke gebieden wordt het een steeds grotere uitdaging om een gezond klimaat voor de bewoners en hun behoeften aan kwaliteit van leven te verenigen met de distributie van goederen in binnensteden. De ontwikkeling van nieuwe concepten, zoals modal shift en verkeersvermijding op basis van gebied en tijd, speelt hierbij een rol, net als nieuwe benaderingen van ruimtegebruik en nieuwe mobiliteitsconcepten.

Ervaring opgedaan in praktijktests met elektrisch aangedreven vrachtwagens

Tegen deze achtergrond heeft MAN Truck & Bus al in 2012 het MAN Metropolis-conceptvoertuig gepresenteerd. Deze volledig elektrische vuilniswagen van 26 ton is CO2-vrij en is dankzij zijn zeer lage geluidsniveaus bij uitstek geschikt voor nachtelijk gebruik in binnensteden. Een range extender in het chassis vergroot zijn actieradius tot maximaal 150 km per dag. Sindsdien hebben talrijke praktijktests met het voertuig een schat aan ervaring opgeleverd voor toekomstige projecten. De Metropolis kreeg met name positieve feedback van de testers vanwege zijn eenvoudige bediening en goede rijeigenschappen. In de praktijk bleek het een veelzijdig voertuig te zijn, dat geschikt is voor veel verschillende toepassingen. De brandstofbesparing ten opzichte van een conventioneel dieselvoertuig was met de range extender ongeveer 80 procent.

Verdere ontwikkeling van het beproefde concept van de elektrische vrachtwagen

Op de IAA 2016 presenteerde MAN Truck & Bus een verdere ontwikkeling van het Metropolis-concept. Deze keer was het een volledig elektrisch aangedreven opleggertrekker die met name bedoeld is voor nachtdistributie in binnensteden, bijvoorbeeld de bevoorrading van supermarkten. In technisch opzicht is dit voertuig gebaseerd op een TGS 4x2 BLS-TS-trekker met een toegestaan totaalgewicht van 18 ton. In het kader van de presentatie van de ontwikkelingspartnerschap met CNL in Steyr heeft MAN de ontwerpstudie geïntroduceerd door middel van een demonstratierit.

Het conceptvoertuig, dat is geoptimaliseerd voor gebruik met eenassige of tweeassige opleggers, voldoet aan de belangrijkste eisen die aan toekomstige bestelwagens worden gesteld voor gebruik in binnensteden. Ze moeten een groot laadvolume combineren met een laag leeggewicht, emissievrij (CO2, NOx) zijn, zich fluisterstil voortbewegen en zeer wendbaar zijn.

Het MAN City-Truck-conceptvoertuig wordt aangedreven door een 250 kW sterke elektromotor, die zijn koppel van 2700 Nm via een aandrijfas overbrengt op de achteras, zonder dat er een versnellingsbak nodig is. Hulpsystemen, zoals de stuurbekrachtiging, luchtcompressor en airco worden elektrisch aangedreven en aangestuurd via het energiemanagementsysteem, waardoor energie wordt bespaard. Door het recuperatieve remsysteem wordt de kinetische energie van het voertuig tijdens het remmen omgezet in elektrische energie, die wordt teruggevoerd naar de accu. Een display in de cockpit informeert de bestuurder over de actuele laadstatus van de accu. De benodigde energie wordt geleverd door hoogwaardige lithium-ion accu's van de Volkswagen Groep, die onder de cabine boven de vooras zijn geplaatst op de plaats waar zich bij conventionele voertuigen de dieselmotor bevindt.

Het extra gewicht van de elektrische aandrijfcomponenten wordt gecompenseerd doordat de conventionele dieselmotor overbodig is. Hierdoor heeft het voertuig dezelfde nuttige last als een vergelijkbare conventionele trekker uit de TGS-modellijn.

De accu's worden normaal gesproken 's nachts opgeladen. Tegelijkertijd is het systeem ook geschikt voor het zogeheten 'opportunity charging', d.w.z. tussentijds laden terwijl het voertuig in gebruik is. Deze snellaadmethode tijdens tussenstops, bijv. wanneer de bestuurder een pauze neemt of tijdens het laden en lossen van het voertuig, zorgt voor meer flexibiliteit bij het plannen van de werkzaamheden en de route. Het conceptvoertuig heeft bovendien de technische infrastructuur om extra accu's te plaatsen aan de zijkant van het frame. Met de maximale acculading kan de trekker-opleggercombinatie, afhankelijk van het gebruik, tot 200 kilometer per dag afleggen.

CNL-praktijktests als stap op weg naar serieproductie

Het onderzoek naar elektrische vrachtwagens, dat op 20 februari 2017 is gepresenteerd in het kader van de overeenkomst met de Council für nachhaltige Logistik, vormt het technische basisontwerp voor de ontwikkeling van voertuigen die vanaf eind 2017 worden onderworpen aan praktijktests bij negen CNL-partnerbedrijven. Het gaat hierbij om voertuigen die zijn gebaseerd op de TGM-serie van MAN, hoofdzakelijk 6x2 chassis met koelwagencarrosserieën, wisselcontainers en drankcontainers. Een trekker-opleggercombinatie maakt ook deel uit van de testvoertuigen. De resultaten van de praktijktests met de testvoertuigen helpen MAN om een toekomstig productaanbod van in serie vervaardigde elektrisch aangedreven vrachtwagens te ontwikkelen.

Dit is maar één aspect van de eMobility-strategie van MAN Truck & Bus voor binnenstedelijke transportoplossingen die naar verwachting vanaf 2021 deel uitmaken van het productaanbod van het bedrijf. In het kader van zijn eMobility-roadmap is MAN van plan om in 2018 een preproductie-busversie van een volledig elektrisch aangedreven voertuig (BEV, Battery Electric Vehicle) aan het publiek te onthullen. Naar verwachting zal eind 2019 een 100% elektrisch aangedreven stadsbus in serieproductie worden genomen. De technische kennis die is opgedaan bij het ontwikkelen van het eMobility-systeem van de bussen, zal ook worden benut voor de eTruck. De eerste in een kleine serie vervaardigde eTrucks zullen volgens de planning eind 2018 op de locatie in Steyr van de band rollen, in aansluiting op de praktijktests die vanaf eind 2017 door CNL-bedrijven worden uitgevoerd. De serieproductie van eTrucks zal begin 2021 starten.

Het feit dat MAN deel uitmaakt van de Volkswagen Groep, betekent voor zijn eMobility-strategie dat het bedrijf synergieën binnen de Groep kan benutten en dat het kan profiteren van de dynamiek van de personenautosector.