Truck 

Platooning in de logistieke sector: ‘s werelds eerste praktische toepassing van genetwerkte vrachtwagenkonvooien in Duitsland

Onderzoeksproject van DB Schenker, MAN Truck & Bus en Hochschule Fresenius gaat testfase in op A9-snelweg

DB Schenker, ‘s werelds grootste logistieke dienstverlener, zet samen met zijn partners MAN Truck & Bus en de Universiteit voor toegepaste wetenschappen Hochschule Fresenius twee digitaal genetwerkte vrachtwagens in voor tests in een praktijkomgeving.

In aanwezigheid van Federaal Minister van Transport en Digitale Infrastructuur Andreas Scheuer, vertrok een vrachtwagenkonvooi vanaf de DB Schenker-vestiging in Neufahrn bij München om via het digitale testterrein van de A9 naar Neurenberg te rijden. De federale overheid subsidieert het pilootproject met ongeveer 2 miljoen euro.

Federaal transportminister Andreas Scheuer verklaarde: "Dit is een visionair onderzoeksproject voor onze digitale testsite, de A9-snelweg. Het project geeft het startschot voor de autonome en genetwerkte toekomst van het vrachtverkeer. We brengen de technologie van morgen naar de wegen van vandaag en testen de intelligente interactie tussen mens, machine en materiaal. Onze opportuniteiten: logistieke processen – van laadkade tot klant – worden zo veiliger, efficiënter en milieuvriendelijker. Bovendien kunnen vrachtwagenbestuurders uitgroeien tot moderne logistieke specialisten in digitale vrachtwagens.

Strategische partnerschapen om de innovatie te versnellen

Sinds einde juni worden er op de 145 kilometer lange route regelmatig tests uitgevoerd met de genetwerkte vrachtwagens. Tot begin augustus verlopen die tests nog zonder lading. Maar daarna zullen de konvooien dagelijks onderweg zijn en tot drie logistieke routineritten per dag uitvoeren, beladen met onder meer onderdelen van machines, dranken of papier.

De projectpartners leveren dan ook baanbrekend werk. “Het eerste gebruik van vrachtwagenkonvooien in Duitsland vestigt nieuwe normen op de logistieke markt, waar onze klanten het meest baat bij hebben”, verklaarde Alexander Doll, Lid van de Raad van Bestuur van DB, verantwoordelijk voor Vrachttransport en Logistiek. “Met dit project laat DB Schenker zien wat in de toekomst belangrijk zal zijn voor ondernemingen overal ter wereld: innovaties stuwen met nieuwe partnerschappen.”

Met deze technologie bouwt DB Schenker voort aan zijn digitale businessmodel. “Vandaag brengen we alweer een nieuwe technologie de weg op. Met het ‘platooning’-project versterken we onze voortrekkersrol op het gebied van autonoom en genetwerkt rijden”, benadrukte Prof. Dr. Sabina Jeschke, Lid van de Raad van Bestuur van DB, verantwoordelijk voor Digitalisering en Technologie.

Met MAN Truck & Bus en DB Schenker slaan twee van ‘s werelds grootste bedrijven in hun respectievelijke ondernemingen de handen in elkaar om autonome vrachtwagens tot realiteit te maken. “Dit draait niet alleen om het gebruik van de technologie. Het is een zaak om die technologie op doeltreffende wijze te integreren in de hele logistieke keten. De bevindingen van het gemeenschappelijke project vormden een belangrijke stap naar de serieontwikkeling. Ze zullen MAN een toonaangevende rol opleveren in de automatisering en digitalisering van bedrijfsvoertuigen”, aldus Joachim Drees, CEO van MAN Truck & Bus AG.

Nooit gezien gebruik van technologie

Tijdens de nooit eerder geziene praktijktests zal de ‘platooning’-technologie voor logistiek gebruik verder worden geoptimaliseerd, bijvoorbeeld wat betreft de veiligheid van het systeem, het brandstofverbruik en de ruimtebenutting op snelwegen. De projectpartners hopen ook meer inzicht te verwerven in de sociale aanvaarding van een genetwerkte rijstijl en in de vereisten op het gebied van transportbeleid en infrastructuur.

Mensen nog steeds topprioriteit

Sinds de samenwerking in mei 2017 van start ging en de testvoertuigen in februari van dit jaar officieel werden afgeleverd, werden de vrachtwagenchauffeurs voorbereid op hun taak in het project door middel van een intensieve opleiding. De psychosociale en neurofysiologische effecten van de nieuwe studie op de chauffeurs in het konvooi worden onderzocht door Hochschule Fresenius, die een begeleidende studie uitvoert. Zo zullen belangrijke ervaringen van vrachtwagenchauffeurs worden geïntegreerd en zal hun functieprofiel verder worden ontwikkeld. “Het spreekt voor zich dat de digitalisering van de mobiliteit en het transportsysteem geheel nieuwe vereisten met zich meebrengt voor de werknemers in deze sector”, verklaarde Prof. Dr. Christian Haas, Directeur van het Instituut voor Complex Gezondheidsonderzoek van de Hochschule Fresenius. We hopen dat onze bevindingen ook kunnen bijdragen tot het inzicht in en het design van andere gedigitaliseerde Human Machine Interfaces.”

Functionaliteit van platooning

De term ‘platooning’ verwijst naar een systeem dat voertuigen op de weg gebruiken waarbij ten minste twee vrachtwagens in een konvooi samen rijden op de snelweg, ondersteund door technische bijstand en controlesystemen. Alle voertuigen in het konvooi zijn met elkaar verbonden via een virtuele ‘trekstang’, die communicatie tussen de voertuigen gebruikt. Het eerste voertuig bepaalt de snelheid en rijrichting, de andere volgen.