Truck  |  Bus 

Raad van Commissarissen benoemt Joachim Drees tot CEO van MAN Truck & Bus AG

Anders Nielsen stapt over naar Volkswagen AG Contract met Heinz-Jürgen Löw als lid van Raad van Bestuur verlengd

De Raad van Commissarissen van MAN Truck & Bus AG heeft Joachim Drees benoemd tot Chief Executive Officer (CEO) van de Münchense fabrikant van bedrijfsvoertuigen. Drees (50) neemt de functie van bestuursvoorzitter op 1 april 2015 over van Anders Nielsen, die verantwoordelijk wordt voor de bedrijfsontwikkeling binnen de divisie Nutzfahrzeuge van Volkswagen AG. De Raad van Bestuur heeft daarnaast besloten om het contract van de vijftigjarige Heinz Jürgen Löw als directeur Sales & Marketing tot 2021 te verlengen.

Joachim Drees was tot voor kort Chief Financial Officer van Drees & Sommer AG in Stuttgart. Daarvoor was hij vennoot in een Britse investeringsmaatschappij in Londen. Na zijn studies aan de Universität Stuttgart en de Portland State University werkte hij als manager bij de Daimler Truck Group en Mercedes-Benz Trucks. Per 1 april 2015 wordt hij CEO van MAN Truck & Bus AG, de grootste onderneming binnen de MAN Group met een omzet van circa € 8,4 miljard en 36.500 werknemers.

Anders Nielsen, Chief Executive Officer van MAN Truck & Bus AG sinds 1 september 2012, stapt per 1 april 2015 over naar Volkswagen AG, het moederbedrijf van de MAN Group. Binnen de divisie Nutzfahrzeuge gaat hij daar de afdeling Bedrijfsontwikkeling leiden en opbouwen. In deze functie rapporteert hij aan Andreas Renschler, die als lid van de Raad van Bestuur van Volkswagen AG verantwoordelijk is voor bedrijfsvoertuigen. “De Raad van Commissarissen bedankt Anders Nielsen voor zijn uitstekende werk bij MAN. Hij kan zijn jarenlange kennis van de bedrijfsvoertuigensector nu nuttig aanwenden in het kader van zijn nieuwe, overkoepelende verantwoordelijkheden. De Raad van Commissarissen wenst hem heel veel succes”, zei Rupert Stadler, voorzitter van de Raad van Commissarissen, Chief Executive Officer van AUDI AG en lid van de Raad van Bestuur van Volkswagen AG.