Truck 

Rima-Trans - Verbruik onder controle houden

Rima-Trans in Lommel is een echte specialist in de overslag en distributie van dranken en voedingsmiddelen. In één jaar tijd werden vijftien nieuwe MAN trekkers aangekocht. Een duidelijke blijk van tevredenheid ten opzichte van het merk en de dealer.

Rima-Trans is ongeveer 29 jaar geleden ontstaan als huisvervoerder van Varesa vruchtensappen. Samen met logistiek partner Variofood Group NV vormen ze een sterke logistieke organisatie in de dranken- en voedingssector, die bovendien IFS gecertificeerd is.

Vanuit de hoofdzetel in Lommel worden zowel transportactiviteiten als logistieke diensten ontwikkeld, die ook aan derden worden aangeboden. De grote specialiteit is daarbij de drankenlogistiek, waarbij dranken verdeeld worden naar groothandels vanuit het centrale magazijn. Dit 65.000 m2 grote magazijn is uitgerust met de modernste technieken zodat volledige tracering van de goederen mogelijk is.

Voor de distributie, voornamelijk binnen de Benelux, rekent Rima-Trans op een vloot van 30 bedrijfsvoertuigen en 35 opleggers.

Meerderheid van MAN voertuigen

“We willen onze vloot afbouwen van drie naar twee merken.”, verklaart Robby Van Baelen, Transport Manager. “Bovendien willen we het wagenpark verjongen, enerzijds met het oog op het comfort van de chauffeur, anderzijds met de bedoeling het verbruik en de milieu-impact te verminderen. Dat is de reden waarom we dit jaar al vijftien nieuwe MAN trekkers aankochten. Ze vervangen voor een gedeelte oudere trucks in het wagenpark en zijn tevens bedoeld als uitbreiding om het groeiende klantenbestand een goede service te kunnen verlenen. Met deze order hebben we nu 21 MAN trekkers en 2 MAN vrachtwagens in onze vloot van 30 voertuigen. We werken al lang samen met MAN. Sinds de verhuis naar Lommel werd de samenwerking met MAN en dealer De Laak nog verder uitgebouwd. Cedrik Huysmans van De Laak is hier kind aan huis en altijd bereid ons met raad en daad bij te staan.”

Voor het jongste order koos Rima-Trans voor het type TGX 18.460 met XLX-cabine. “We willen onze chauffeurs goed materieel in handen geven dat voldoet aan de nieuwe eisen.”, gaat Robby Van Baelen verder. “We zijn trouwens bijzonder tevreden over de degelijkheid van MAN, de lage verbruikscijfers en het chauffeurscomfort. We hebben tevens beslist om de gebruiksperiode te verkorten, enerzijds om steeds over het meest recente topmaterieel te kunnen beschikken, anderzijds om de kosten te verlagen. Tot hiertoe werden de vrachtwagens nog 7 à 8 jaar in dienst gehouden; die periode gaan we inkorten.”

Om het verbruik te verlagen kregen alle chauffeurs een opleiding in ecodriving en maakt het bedrijf gebruik van Drivolution voor de opvolging van de chauffeurs.