Truck 

TÜV-rapport 2014: MAN blijft bovenaan staan

Het betrouwbaarste merk voor vrachtwagens van meer dan 7,5 ton

In het TÜV-bedrijfsvoertuigenrapport 2014 (TÜV Report Nutzfahrzeuge 2014) maakt MAN opnieuw indruk. Voor het derde jaar op rij is MAN de vrachtwagenfabrikant met het hoogste aantal voertuigen dat zonder gebreken door de TÜV-keuring komt. Dit is een teken van de hoge kwaliteit van de in München gebouwde vrachtwagens.

De vrachtwagens uit de TGL-, TGM-, TGS- en TGX-serie scoorden uitstekend en hadden de laagste gebrekenpercentages van alle één, drie, vier en vijf jaar oude voertuigen. MAN versterkte verder zijn leidende positie in de categorie van de één jaar oude vrachtwagens: 83,2 procent van deze voertuigen had helemaal geen gebreken (2013: 82 procent). Ook in de categorie van de oudere vrachtwagens kwam een bovengemiddeld aantal MAN-voertuigen zonder gebreken door de algemene keuring.

Regelmatig onderhoud loont

Volgens het TÜV-rapport lieten de vrachtwagens in de categorie voor zwaar gebruik zien dat ze bijzonder goed onderhouden waren. Dit toont aan dat het voor vrachtwagenbedrijven loont om hun vloot regelmatig professioneel te onderhouden. Het voordeel is dat voertuigen dan klaar zijn voor gebruik en niet onverwachts naar de werkplaats moeten als gevolg van verwaarloosd onderhoud.

“Ik ben trots dat MAN opnieuw uitstekende resultaten heeft behaald. Het is een eerbewijs aan onze enorme inspanningen op het gebied van kwaliteitsborging en motiveert ons om door te gaan met het streven naar verbetering”, zei Anders Nielsen, directiewoordvoerder van MAN Truck & Bus. “Het toenemende aantal service- en onderhoudscontracten toont aan dat onze klanten MAN ook als een betrouwbare aftersalespartner beschouwen en weten dat ze in goede handen zijn.”

Het TÜV-bedrijfsvoertuigenrapport wordt in samenwerking met het Duitse vakblad Verkehrsrundschau door het verbond van TÜV-keuringscentra gepubliceerd. In dit rapport zijn de resultaten van de jaarlijkse algemene keuring van bedrijfsvoertuigen van één tot vijf jaar oud geanalyseerd. Klik op de onderstaande links om het rapport te downloaden: www.vdtuev.de of www.verkehrsrundschau.de/tuev-report