Truck 

TÜV-test: de nieuwe MAN TGX EfficientLine 2 bespaart 6,57 procent

Een vergelijkende proefrit van 5217 kilometer over zwaar terrein laat een indrukwekkende brandstofbesparing zien.

Vlak voordat MAN zijn nieuwe TGX EfficientLine 2 op de IAA Nutzfahrzeuge 2014 presenteerde, gingen twee MAN TGX 18.480 trekkeropleggers op weg voor een vergelijkende proefrit van 5217 km over zwaar terrein. De eerste trekker was een MAN TGX EfficientLine-model, dat sinds 2010 op de markt is en waarvan er al meer dan 27.000 zijn verkocht. De tweede trekker die aan de startlijn verscheen, was de MAN TGX EfficientLine 2. In deze versie heeft MAN nieuwe brandstofbesparende technologieën gebundeld om de totale eigendomskosten (TCO) te verlagen en de CO2-uitstoot nog verder terug te dringen.

De nieuwe MAN TGX EfficientLine 2 is uitgerust met EfficientCruise, een geavanceerde GPS-cruisecontrol, een geoptimaliseerde D26-motor met TopTorque, waardoor het koppel in de twee hoogste versnellingen met 200 Nm toeneemt, en MAN TipMatic 2, een automatische versnellingsbak met nieuwe transmissiefuncties. De mogelijkheden om energie te besparen met deze voorzieningen, werden tijdens de test op de proef gesteld. Testinstituut TÜV Süd bevestigde de vergelijkbaarheid van de twee voertuigen en begeleidde ze op hun reis. De resultaten van de TÜV-test tonen aan dat de MAN TGX EfficientLine 2 vergeleken met het vorige model 6,57 procent diesel bespaart.

Zonder bestuurder maar inclusief volledige lading, reservewiel, 875 liter diesel en 80 liter AdBlue woog de opleggercombinatie 38.230 kg. Tijdens de reis werden beide opleggers bemand door twee trainers van MAN ProfiDrive.

De evaluatie van de achtdaagse reis laat zien dat de voertuigen gedurende 46 procent van de route bergopwaarts reden en daarbij 31.075 meter hoogte overwonnen, wat overeenkomt met drieëneenhalf maal de hoogte van Mount Everest. De route begon bij het MAN Truck Forum in München en volgde daarna de Brennerpas richting Zuidwest-Europa. Vanaf Genua reden de voertuigen langs de Middellandse Zeekust van Italië, Frankrijk en Spanje. In Andalusië verlieten de MAN TGX-trekkers de heuvelachtige kuststreek en reden ze landinwaarts om de top van het Sierra Nevada-gebergte te bereiken en de 1390 meter hoge Puerto de la Mora de Huétor-pas te nemen. De voertuigen reden daarna noordwaarts door Spanje, richting Irun en de Golf van Biskaje. De route leidde verder naar het noorden, langs Bordeaux, Orléans en Parijs, en vervolgens door België en het Metropoolgebied Rijn-Ruhr in Duitsland. De twee MAN TGX EfficientLine-trekkers, die tussen de 552 en 749 kilometer per dag hadden afgelegd, bereikten de finish op het beursterrein van Deutsche Messe AG in Hannover.

De vergelijking tussen de MAN EfficientLine 2 en zijn voorganger kan als volgt worden samengevat:

  • Voertuiggewicht van de beladen opleggercombinatie: 38.230 kg
  • Lengte van de route: 5217 km
  • Totaal overwonnen hoogte: 31.075 m
  • Lengte van bergopwaartse route: 2399 km (46 procent van totale route)
  • Gemiddeld EfficientLine 2-verbruik (vastgesteld door TÜV): 30,17 l/100 km
  • Brandstofbesparing: 6,57 procent

#MANiaa – De social media-stream van MAN voor de IAA