Truck 

Transportoplossingen voor zakelijk succes: MAN op de vakbeurs transport logistic 2017

MAN exposeerde zijn TCO-topper, de TGX EfficientLine 3, en zijn nieuwe bestelwagenlijn, de MAN TGE, op transport logistic. MAN Financial Services presenteerde zijn complete aanbod van financierings-, lease-, verzekerings- en verhuurdiensten. RIO, het nieuwe digitale merk van Volkswagen Truck & Bus, richt zich met zijn nieuwe digitale diensten op de logistiek van de toekomst.

Op transport logistic, de grootste vakbeurs voor de wereldwijde logistiek, presenteerde MAN Truck & Bus zijn deskundigheid als aanbieder van efficiënte transportoplossingen voor deze sector. Als vertegenwoordiger van het vrachtwagensegment liet MAN een TGX EfficientLine 3-trekker met 500 pk en lichtrode XLX-cabine op zijn stand zien. Met het EfficientLine-concept worden alle technische en aerodynamische maatregelen om brandstof te besparen, in één truck verenigd. Om de besparingsmogelijkheden van de nieuwe EfficientLine 3 op een opvallende manier te meten, maakte MAN een vergelijkingsrit. Het brandstofverbruik van een MAN TGX 18500 4x2 BLS EfficientLine 3-trekker werd daarbij vergeleken met dat van zijn voorganger, een MAN TGX 18480 4x2 BLS EfficientLine 2. De Duitse test- en certificeringsorganisatie TÜV Süd controleerde de berekeningen om de meetresultaten te bepalen. De officiële resultaten bevestigen dat de EfficientLine 3 in vergelijking met een identiek geconfigureerde EfficientLine 2 tot 6,35 procent minder brandstof over 100 kilometer verbruikt.

MAN nam zijn MAN TGE, die in maart op de markt werd gebracht, mee naar transport logistic als vertegenwoordiger van het bestelwagensegment, dat steeds belangrijker wordt in de logistiek. Het tentoongestelde TGE-model was een gesloten bestelwagen met een 177 pk sterke motor en een Sortimo-rekkensysteem. Naast de gesloten bestelwagen en de combi met ramen is de TGE ook leverbaar als voertuigchassis met enkele of dubbele cabine. Het voertuigchassis kan natuurlijk ook af fabriek met een groot aantal opbouwvarianten besteld worden. Door zijn vele uitvoeringen is de MAN TGE ideaal voor iedereen die een bestelwagen of combi met een maximaal toegestaan gewicht van 3,0 tot 5,5 ton voor zijn dagelijks werk nodig heeft. In de toekomst kunnen klanten ook kiezen tussen twee wielbasissen, drie dakhoogtes en drie voertuiglengtes. Afhankelijk van de gekozen combinatie heeft de laadruimte van de bestelwagen een inhoud van maximaal 18,4 kubieke meter. En zoals altijd is de laadruimte helder verlicht met behulp van led’s. Afhankelijk van het maximaal toegestane gewicht is voor-, achter- of vierwielaandrijving in combinatie met een zestraps handgeschakelde versnellingsbak of achttraps automatische transmissie mogelijk. Deze dieselmotoren met een inhoud van 1968 cc leveren 75 kW/102 pk, 90 kW/122 pk, 103 kW/140 pk of 130 kW/177 pk aan vermogen en bieden de hoogste mate van efficiëntie.

Diverse nieuwe veiligheids- en comfortvoorzieningen beschermen de passagiers en ondersteunen de bestuurder in de nieuwe MAN TGE. Daartoe is een groot aantal bestuurdersassistentiesystemen geïntroduceerd die ongeëvenaard zijn in dit segment. Tot deze voorzieningen behoren bijvoorbeeld ook de standaard aanwezige noodremassistent (EBA) en de op afstand geregelde cruise control, die als optie leverbaar is. Door zijn Cw-waarde van slechts 0,33, zijn geringe brandstofverbruik en zijn lage onderhouds- en reparatiekosten heeft de nieuwe MAN TGE een optimale TCO (total cost of ownership), wat inspirerend werkt. Daarbij komt een serviceniveau dat aan vrijwel elke wens tegemoetkomt, zoals flexibele onderhouds- en reparatiecontracten, garantieverlenging en 24 uurshulp bij pech met de gebruikelijke gerichtheid op zakelijke klanten als het gaat om flexibele werkplaatstermijnen en langere openingstijden.

Als extra aandachtsgebied op de vakbeurs presenteerde ook MAN Financial Services zijn complete aanbod van diensten, waaronder financiering, lease, verzekering, truckverhuur en de MAN Card. Op de bovenverdieping van de MAN-stand gaf RIO, het nieuwe digitale merk van Volkswagen Truck & Bus, met zijn nieuwe digitale diensten bovendien een kijkje op de logistiek van de toekomst.