Truck 

VERGO trekt de kaart van SAFETY FIRST

Familiebedrijf Transport Vergo, gespecialiseerd in logistiek en transport doorheen West-Europa, is reeds 50 jaar actief en wist doorheen de jaren de nodige uitbreidingen te realiseren. Naast het vervoer van volle ladingen zoals palletgoederen en containers behoren ook distributie en sneltransport tot de activiteitenwaaier.

Als overtuigd MAN klant, via filiaal MAN Brabant, weet Transport Vergo perfect waarom ze net voor MAN opteren. Naast de voortreffelijke kwaliteit van de trucks zelf evenals de bijhorende dienstverlening, speelt immers de veiligheid van chauffeur én omgeving een cruciale rol voor Vergo. En laat dat nu net een domein zijn waarin MAN duidelijk een voortrekkersrol speelt.

Aan het woord laten we Sarah Goovaerts, aan het roer van Transport Vergo samen met vader Luc, alsook chauffeur Marc Vanhaecht, die haast 30 jaar dienst heeft binnen Vergo.

“Ik ben heel tevreden met de veiligheidssystemen op mijn nieuwe MAN”, zegt Marc Vanhaecht spontaan als we bij Transport Vergo aankomen. “Vorige week nog dook er plots een fietser op voor mijn zware truck. Nog voor ik kon reageren trad de Electronic Brake Assist (EBA) in werking en kon het noodstopsysteem een ongeval vermijden. Een waarschuwing op het display was de enige herinnering aan een noodsituatie die goed afliep”, stelt Marc ons gerust.

Met de recentelijke overgang naar de wintertijd is het ’s avonds snel donker en de zwakke weggebruikers zijn zich niet altijd bewust van hun beperkte zichtbaarheid en hun positie in het verkeer. Feit is dat een vrachtwagenchauffeur in het verkeer sowieso ogen tekortkomt. Met de stijgende verkeersdrukte, foutparkeerders en allerhande hindernissen op de weg wordt de vrije bewegingsruimte van vrachtwagens immers steeds feller belemmerd.

“De vele spiegels leveren een groter gezichtsveld, maar de chauffeur kan niet overal tegelijk kijken”, aldus bedrijfsleider Sarah Goovaerts. “Daarom kiezen we bij Vergo al jaren voor een preventief veiligheidsbeleid. Reeds in 2010 startte Vergo met een opleiding defensief rijden voor alle chauffeurs. De jaarlijkse opfrissing maakt deel uit van de permanente chauffeursopleiding om de aandacht voor veilig rijden levend te houden.”

Via de boordcomputer worden verschillende rijstijlindicatoren permanent opgevolgd. Zo wordt onder meer het gebruik van de paniekrem of noodstoprem geregistreerd. Deze informatie wordt vervolgens teruggekoppeld naar de chauffeurs om op individuele basis te kunnen bijsturen indien dit nodig mocht blijken. Bij de aanschaf van nieuwe voertuigen wordt steevast gekozen voor de modernste veiligheidssystemen. Zo werden de MAN voertuigen uitgerust met het Active Safety pakket, dat bestaat uit een Adaptive Cruise Control (ACC) en Electronic Brake Assist (EBA). Een uitrustingspakket dat niets aan het toeval overlaat als het op veiligheid aankomt.

Zoals reeds vermeld rijdt vrachtwagenchauffeur Marc binnenkort 30 jaar voor Vergo. Door de jaren heen zag hij dan ook het verkeer complexer worden. Als geen ander weet hij dat een veilige rijafstand de stress in de cabine aanzienlijk vermindert. Zo maakt hij gebruik van de Adaptive Cruise Control om de afstand tegenover zijn voorligger in te stellen op 80m. Dit stelt hem in staat om onder alle omstandigheden tijdig te kunnen reageren op onverwachte verkeerssituaties.

Bovendien onderzoekt Vergo momenteel de mogelijkheid om ook de oudere voertuigen binnen het wagenpark uit te rusten met een detectiesysteem voor plots opduikende hindernissen. Tenslotte worden ook camerasystemen geïnstalleerd op voertuigen die voor het drukke stadsverkeer worden ingezet.

Transport Vergo is duidelijk (en terecht) trots op de geleverde inspanningen wat resulteert in een veilig wagenpark en dito chauffeurs. Als vrachtwagenconstructeur kan MAN deze focus alleen maar toejuichen en zo goed mogelijk ondersteunen. De nauwe samenwerking tussen MAN en Vergo maakt dat de behoeften perfect in kaart worden gebracht en samen kan worden gekeken om, naar de toekomst toe, de voertuigen nog veiliger te maken.