MAN TGL en MAN TGM: nieuwe interieurs en nieuwe D08-motor

EFFICIËNTIE: WERELDKLASSE
COMFORT: ZOALS THUIS.

De nieuwe D08 motor en de nieuwe interieurs van de MAN TGL en TGM

Efficiëntie van wereldklasse in combinatie met een comfort dat we anders enkel van thuis kennen. De MAN TGL- en TGM-voertuigen laten niets te wensen over. De nieuwe D08 motor en de verder ontwikkelde MAN TipMatic®-transmissiefuncties overtuigen niet enkel door maximale betrouwbaarheid, maar ook door brandstofbesparing en maximaal rijcomfort. Interieurs in een nieuw design en vele extra functies vereenvoudigen de bediening en verhogen de feel goodfactor op elke rit.

Bovendien hebt u met de Telematic-boordmodule (RIO-box) uw toegangsticket tot de wereld van de logistiek 4.0 standaard mee aan boord.
Ontdek meer over de wereldklasse van de nieuwe MAN TGL- en TGM-modellen.

Nieuwe MAN D08-motor

Innovatieve D08-motor

Meer prestatie en maximale efficiëntie met de nieuwe motorengeneratie MAN D08.

Nieuwe transmissiefuncties MAN TipMatic®

Nieuwe transmissiefuncties

Innovatieve vertrek- en schakelstrategieën optimaliseren het rijcomfort en het brandstofverbruik.

Nieuwe interieurs van de MAN TG-voertuigen

Geoptimaliseerde cabine

Met nieuwe praktijkgeoriënteerde uitrustingskenmerken in de cockpit en het rustgedeelte voelt u zich overal zoals thuis.

MAN D08 SCRonly-motor zijaanzicht

Kosten omlaag, rijcomfort omhoog. De aandrijving van de nieuwe MAN TGL- en TGM-voertuigen nu nog efficiënter

Met onze innovatieve D08 motorengeneratie, de nieuwe, intelligente transmissiefuncties voor MAN TipMatic® en een gewichtgeoptimaliseerde vooras overtuigen de MAN TGL en TGM met meer kracht en tegelijkertijd optimale efficiëntie.

Dankzij de geoptimaliseerde aandrijving bent u voortaan nog comfortabeler en brandstofbesparender onderweg. Ander pluspunt: bij de nieuwe motorengeneratie kunt u ook milieuvriendelijke biodiesel tanken - het milieu is u dankbaar met een verbeterde CO2-balans.

MAN D08 SCRonly-motor zijaanzicht

De nieuwe generatie van de D08 motoren

Bereikt meer met minder: Dankzij een brandstofverbruik dat tot 5 % lager ligt, brengt de nieuwe generatie van de MAN D08 motoren nog meer prestaties en betrouwbaarheid op de weg. Ons geheim: de reductie tot het essentiële. Door een duidelijk vereenvoudigde uitlaatgasreiniging en koeling is de motor lichter, minder complex en daardoor efficiënter.

Nog lichter voor nog meer laadvermogen: het innovatieve motor- en uitlaatgasreinigingsconcept zorgt echter niet enkel voor een optimale vermogensontplooiing, dankzij het lagen motorgewicht profiteert u ook van een nog beter evenwicht bij het laadvermogen. En uiteraard wordt met een lichtere motor ook uw brandstofverbruik aanzienlijk verlaagd. Dat bespaart kosten en spaart het milieu. Extra milieuvriendelijkheid bereikt u door het gebruik van brandstoffen op basis van paraffine - en dat zonder aanpassingen of uitbreidingen.

Transmissie MAN TipMatic®

MAN TipMatic® met nieuwe, intelligente transmissiefuncties:

schakel een versnelling hoger wat efficiëntie betreft. Met de intelligente functies van MAN TipMatic®, die exact op maat van de nieuwe motorengeneratie D08 gemaakt zijn. De nieuwe transmissiefunctie berekent op basis van vorige rijsituaties automatisch de passende schakelstrategie. Voor optimaal rijcomfort bij lagere kosten.

De nieuwe generatie MAN TipMatic® breidt het beproefde, geautomatiseerde schakelsysteem uit met drie functies:

  1. Idle Speed Driving: laat u brandstofbesparend door moeilijk doorstromend verkeer glijden of een rotonde naderen. Door gelijkmatig, fijngevoelig naderen en manoeuvreren wordt de slijtage aan de koppeling duidelijk gereduceerd.
  2. Speed Shifting: maakt snel schakelen tussen de drie hoogste versnellingen mogelijk om hellingen duidelijk efficiënter te bedwingen.
    Trekkrachtonderbrekingen worden gereduceerd, het brandstofverbruik verlaagd.
  3. EfficientRoll: voor licht dalende snelweg- en landwegpassages. De transmissiefuncties maakt gebruik van de bewegingsenergie en maakt het mogelijk het ritme op topografisch afwisselingsrijke routes mee te nemen en daardoor brandstof te besparen.

MAN 7,5 T-vooras

Gewichtsoptimalisering van de 7,5 t-vooras:

nog belastbaarder: door het nieuwe, gepatenteerde Z-smeedprofiel van het aslichaam kon het gewicht van de vooras nog eens met 8,5 kg gereduceerd worden. Het resultaat: een hoger laadvermogen bij blijvende betrouwbaarheid en prestatie. Voor u betekent dat een ontlasting van uw budget - hoe meer u kunt laden, hoe minder ritten u moet ondernemen.

Ontdek de voordelen van de nieuwe MAN-aandrijving:

Lager gewicht:
Minder is meer! Profiteer van het beter evenwicht bij het laadvermogen dankzij het lagere gewicht.

Lager brandstofverbruik:
U kunt erop rekenen dat het moeite loont! Met een brandstofbesparing tot 5 % zult u als slotsom een positieve verbruiksbalans hebben.

Optimaal comfort:
De nieuwe, onderhoudsvriendelijke motorengeneratie en de intelligente transmissie met schakelpleziergarantie overtuigen niet enkel door meer kracht en kostenbesparing, maar verhogen ook uw persoonlijke comfortfactor duidelijk.

Verbeterde CO2-balans:
met efficiëntie richting klimaatbescherming! Economisch nut vormt bij ons een harmonie met duurzaam handelen: bij de nieuwe motorengeneratie kunt u indien gewenst ook milieuvriendelijke biodiesel tanken.

Nieuwe interieurs van de MAN TG-voertuigen

RIJDT GEWELDIG, HET NIEUWE HUIS

Het nieuwe interieur van de MAN TGM en TGL: Voelt aan zoals thuis.

Voel u ook onderweg overal zoals thuis - met de nieuw ingerichte interieurs cabines van onze MAN TGM- en TGL-voertuigen. Veel nieuwe functies maken de bediening eenvoudiger en intuïtiever. De ergonomische optimalisering van chauffeurswerkplaats en rustgedeelte alsook het nieuwe gesofisticeerde design zorgen ervoor dat u zich in uw rijdende thuis overal en altijd goed voelt.

De optioneel verkrijgbare, donkergrijze kleurvariant vergeeft bijna alles en valt vooral aan te raden bij smerige werkzaamheden.
Welke toepassing u ook verwacht: extra comfort en functionaliteit is in de cabines van de MAN TGM en TGL altijd aan boord.

Nieuw ingericht TG-interieur instrumentenbord

Instrumentenbord

Alles binnen handbereik: met het nieuw ingerichte middengedeelte van het instrumentenbord. Persoonlijke spullen bevinden zich dankzij extra opbergvakken altijd binnen handbereik. Elektronische aansluitingen, extra schakelpanelen en een contrastrijk kilmaatdisplay maken u het leven makkelijker.

Nieuw ingericht TG-interieur schakelaar- en bedieningsconcept voor een optimale en intuïtieve bediening

Intuïtief schakelaar- en bedieningsconcept

Perfect gepositioneerd: Om u het leven makkelijker te maken, hebben we het bedieningspaneel van onze MAN-cockpit volledig herwerkt. Alle schakelaars zijn nu volgens gebruiksfrequentie geplaatst, in functiegroepen samengebracht en daardoor nog intuïtiever te bedienen.

Nieuw ingericht TG-interieur contrastrijk kleurendisplay in hoge resolutie

Kleurendisplay in hoge resolutie.

Alles in één oogopslag: De nieuwe 4-inch-kleurendisplay in het hoofdinstrument verbetert de leesbaarheid en oriëntatie. Waarschuwingen en actuele verkeersmeldingen worden bijzonder benadrukt en kunnen daardoor nog sneller worden waargenomen. Voor maximale veiligheid en comfort van topklasse.

Nieuw ingericht TG-interieur bekerhouder voor warme en koude dranken

Nieuwe bekerhouder

Altijd binnen handbereik: Dankzij de nieuwe, flexibele houder zijn draken te allen tijde moeiteloos bereikbaar vanaf de chauffeurs- en bijrijdersstoel. De veerhouder binnenin garandeert een veilige neerzetmogelijkheid tijdens het rijden. Een schone zaak - ook in bochten of op moeilijk begaanbaar terrein.


De chauffeurswerkplaats ontdekken

Nieuw ingericht TG-interieur zwanenhalslamp voor flexibele verlichting

Zwanenhalslamp

Nieuwe feel goodsfeer in het rustgedeelte: De flexibel instelbare zwanenhalslamp dompelt uw "tweede woonkamer" in een aangenaam warme lichtkleur. Dankzij de buigzame hals doet ze bovendien uitstekend dienst als leeslamp.

Nieuw ingericht TG-interieur bereikbaar bedbedieningspaneel in het rustgedeelte

Bedbedieningspaneel

Uitrusten en laten bedienen: met het nieuwe bedbedieningspaneel kunt u vanaf het bed comfortabel de interieurverlichting, het raammechanisme en het schuifdak besturen. Eveneens geïntegreerd: wekker met LCD-display en stopcontact inclusief USB.

Nieuw ingericht TG-interieur opbergvak en meer opbergruimtemogelijkheden

Opbergvakken

Alle belangrijke zaken altijd binnen handbereik: de nieuwe, vaste opbergvakken aan de achterwand bieden voldoende plaats voor uw persoonlijke spullen die ook onderweg gewoon niet mogen ontbreken. Altijd comfortabel bereikbaar.


Het rustgedeelte ontdekken

U hebt nog vragen?

Neem dan contact met ons op! Bijkomende details vindt u bovendien in ons veelzijdige informatiemateriaal.