Wie vandaag de dag in de vervoerssector actief is , opereert op moeilijk terrein.

Herkenbaar?

01.

OFF-

ROAD

In uw werk begeeft u zich op zowel asfalt als onverharde wegen. Vooral onbeladen draaien de wielen vaak door. Dat kost u: meer brandstof, meer tijd, en uw zenuwen.

02.

WIELSPIN

Het wordt nog vervelender en duurder wanneer uw truck zich in de modder vastrijdt en de sleepdienst moet komen. In de volgende uren werkt niets meer – behalve uw hartslag.

03.

OVER

DE TOP

De bergen roepen, maar u komt niet vooruit. Zelfs een bescheiden helling maakt het opwaarts rijden op een grindweg tot een gigantische opgave. In plaats van meters te maken, maakt uw truck bokkensprongen. Daar heeft werkelijk niemand iets aan!

Wauw!

Problemen met de tractie?

Meer tractie in een handomdraai!

Schakel MAN HydroDrive® in.

MAN HydroDrive®

ingeschakeld!

MAN HydroDrive-schakelaar

MAN

HydroDrive®

MEER TRACTIE.
MEER FLEXIBILITEIT.
MEER VEILIGHEID.

STRAAT

MODDER

HELLING

MAN HydroDrive®
Onverhard en glad wegdek. Hellingen en heuvelachtige routes. Remmen bij afdaling. Kiepen en go.

MAN HydroDrive (niveau 1)

Uw voertuig heeft meer tractie nodig. Schakel MAN HydroDrive® in.

De standaardaandrijving is voor deze terreinen niet meer toereikend. Schakel naast MAN HydroDrive® tevens de differentieelblokkering in.

Terug op het asfalt? Vanaf ca. 30 km/h schakelt MAN HydroDrive® zichzelf uit!

Meer tractie in een handomdraai!

MAN HydroDrive® is ideaal voor omstandigheden waarin de vooras korte tijd meer tractie nodig heeft.

De extra aandrijving zorgt voor een merkbaar betere spoorvastheid met een maximaal koppel van 14.580 Nm. Probleemloos toepasbaar in grind- of zandgroeven, op bouwterreinen, op bos- en veldwegen, en op drassige of gladde ondergronden.

Snel extra vermogen voor hellingen!

MAN HydroDrive® in combinatie met de differentieelblokkering is uw back-up voor routes met een voornamelijk bergachtige topografie. De hydrostatische aandrijving zorgt voor aanzienlijk meer tractie, zelfs bij hellingen met een onverhard wegdek.

In situaties met mogelijk te weinig tractie volstaat een draai aan de schakelaar en u beschikt over een optimale aandrijving – zowel in de vooruit- als in de achteruitversnelling.

Efficiënt remmen - met veiligheid!

Bergafwaarts werkt MAN HydroDrive® met een ingeschakelde motorrem ook op de vooras en stabiliseert op deze manier het voertuig. Meer veiligheid voor u. Minder slijtage van uw remmen. En in combinatie met de MAN PriTarder®, een slijtagevrije retarder die rechtstreeks op de motor werkt, staat u met MAN HydroDrive® altijd de hoogste remkracht ter beschikking.

De aandrijving die meedenkt!

MAN HydroDrive® schakelt automatisch uit zodra een rijsnelheid van ca. 30 km/h is bereikt. Als vervolgens de snelheid weer onder de 22 km/h zakt, schakelt de hydrostatische aandrijving automatisch weer in. Een controlelampje in de bestuurdersdisplay geeft aan wanneer MAN HydroDrive® is geactiveerd.

MAN HydroDrive®
Efficiëntie in elk component.

MAN HydroDrive-chassis

MAN HydroDrive® is een hydrostatische voorwiel aandrijving voor aanvullende tractie en meer flexibiliteit.

Bij gelijktijdig laag brandstofverbruik en een hoog laadvermogen kan uw voertuig probleemloos ingezet worden voor doeleinden die met enkel een achterwielaandrijving niet voltooid kunnen worden. Zo bespaart u kostbare tijd en geld.

Krachtafname achter op de transmissie

U schakelt MAN HydroDrive® eenvoudig in via de draaischakelaar. De krachtafnemer achter op de transmissie met geïntegreerde koppeling voor de hydraulische pomp wordt in gang gezet en functioneert zonder vertraging – zelfs tijdens het rijden onder belasting.

Tank en koeler in het chassis

Anders dan bij de meeste bedrijfsvoertuigfabrikanten, monteert MAN de hydraulische tank en het oliekoelreservoir rechtstreeks in het chassis. De voordelen: meer ruimte aan de zijkant van het chassis – vooral voor Euro 6 voertuigen een wezenlijk voordeel!

Hydraulische pomp met regelkleppenblok en hydraulische oliekoeler met eigen ventilator

De krachtafnemer brengt de hydraulische hogedrukpomp in beweging. Via een regelkleppenblok regelt een intelligent systeem de druk en brengt deze druk naar de wielnaafmotoren – en dat met maximaal 420 bar.

Koppel van de cilinder in de wielnaafmotoren

De draaibeweging van de wielnaafmotoren ontstaat doordat een aantal cilinders onder druk worden gezet, terwijl er tegelijkertijd olie kan wegstromen bij de overige cilinders. In de onder druk staande cilinders drukt de olie de zuiger naar buiten. De zuigerrollen zetten zich af op de nokkenring en er ontstaat een koppel van maximaal 14.580 Nm, dat de voorwielen aandrijft.

MAN HydroDrive-krachtafnemer
Meer tractie in een handomdraai!
MAN HydroDrive extra aandrijving
De extra aandrijving is zodanig ruimtebesparend gemonteerd dat er geen waardevolle constructieruimte aan het chassis voor de opbouw verloren gaat.
MAN HydroDrive-cilinder
De slijtage van de componenten van de MAN HydroDrive® componenten is uiterst gering, dit in tegenstelling tot voertuigen met conventionele aandrijving op alle wielen.

MAN HydroDrive®
3 voordelen die voor zich spreken.

HOGER
LAADVERMOGEN

In vergelijking met een aandrijving op alle wielen weegt een truck met MAN HydroDrive® tot 400 kg minder. Trucks beschikken daardoor over meer laadvermogen. MAN vergroot daarmee de inzetbaarheid van wegvoertuigen en maakt voor sommige transportbedrijven de aanschaf van een aanvullende vrachtwagen die beschikt over aandrijving voor alle wielen, overbodig.

LAGER
BRANDSTOFVERBRUIK

De MAN HydroDrive®-aandrijving wordt naadloos in het chassis ingebouwd.

Dat is in het bijzonder voor opbouwfabrikanten een belangrijk voordeel. De intelligente, lichte constructie bespaart brandstof, en dat elke dag opnieuw. Dit zijn besparingen die zich opstapelen en een positieve uitwerking hebben op uw totale bedrijfskosten.

MINDER
SLIJTAGE

De hydraulische pomp en de wielmotoren produceren geen wrijving. Bij de aandrijving op alle wielen daarentegen draaien de overbrengingselementen van de voorste asaandrijving ook uitgeschakeld mee.

De hydrostatische aandrijving onderscheidt zich positief op het gebied van onderhoud en slijtage.

MAN HydroDrive®
10 jaar MAN HydroDrive®. Technologie die voortstuwt.

Al in 2005 presenteerde MAN als eerste truckfabrikant de hydrostatische voorwielaandrijving voor vrachtwagens.

Koller Transporte-Kies-Erdbau (grind/grondwerken) was een van de eerste die de MAN HydroDrive® testte. Vandaag de dag kan het bedrijf niet meer zonder dit systeem voor het volbrengen van zijn veeleisende taken in grindgroeven en op bouwterreinen.

MAN HydroDrive®
10 jaar MAN HydroDrive®. Technologie die voortstuwt.

Mijn MAN met HydroDrive® is de beste truck die ik in al die 30 jaar dat ik chauffeur ben, bestuurd heb. Twee tot drie keer per dag zou ik zonder de HydroDrive® zeker gestrand zijn. Bij regen zou zonder dit systeem in onze inzet alles vast staan.“

Rudolf Reumann,
chauffeur

MAN HydroDrive®
10 jaar MAN HydroDrive®. Technologie die voortstuwt.

Met de MAN HydroDrive® hebben wij uitsluitend positieve ervaringen opgedaan. Wij konden slijtage en het brandstofverbruik verminderen en konden bovendien gebruikmaken van het voordeel van een hoger laadvermogen ten opzichte van de aandrijving op alle wielen resp. de 6x4-varianten-“

Günther Mayer,
ondernemer

TECHNOLOGIE

CHAUFFEUR

ONDERNEMER

MAN HydroDrive®
Onze experts adviseren u graag.

Wij zijn graag bereid u een MAN HydroDrive®-voertuig te demonstreren en zowel het systeem als de technologie nader uit te leggen.

MAN HydroDrive®
In één oogopslag.

Ervaar MAN HydroDrive® in het gebruik. Uitgebreide informatie is te vinden in onze productbrochure.

MAN HydroDrive-brochure MAN HydroDrive®
[PDF Download]