Technologie & competentie

MAN TipMatic® ‒ de nieuwe generatie

Efficiëntie opvoeren: MAN TipMatic®

De nieuwe generatie MAN TipMatic®-transmissies verlaagt het brandstofverbruik en verhoogt het rijcomfort. Met de individuele optrek- en schakelstrategieën biedt MAN de telkens optimale aandrijving voor de verschillende gebruiksdoeleinden van de voertuigen, bijvoorbeeld weg-, zwaartransport-, terrein- of hulpverleningsvoertuig. Afhankelijk van het toepassingsgebied zijn er verschillende schakelfuncties en -programma's. De transmissiefuncties zijn precies afgestemd op de combinatie met de D08-, D15-, D26- en D38-motoren. De bediening is bijzonder eenvoudig en kan volautomatisch of afhankelijk van het schakelprogramma ook handmatig via de tiphendel op het stuurwiel plaatsvinden. De bestuurder wordt niet afgeleid en kan zich zo volledig op het verkeer concentreren.

Nieuwe schakelfuncties voor meer comfort, efficiëntie en veiligheid

De nieuwe schakelprogramma's en extra transmissiefuncties van de MAN TipMatic® verlagen het brandstofverbruik en verhogen het rijcomfort en de veiligheid aanzienlijk.

SmartShifting is een doorontwikkeling van de SpeedShifting-functie. Terwijl de MAN TipMatic® bij SpeedShifting sneller tussen de drie hoogste versnellingen 10, 11 en 12 schakelt, combineert SmartShifting een nieuw snel schakelproces in alle versnellingen. Zo kan de transmissie bijvoorbeeld op een helling sneller terugschakelen, de vaart blijft behouden en de vrachtwagen bespaart brandstof.

Ook nieuw is het gebruik van de elektronisch geregelde motorrem bij de zogenaamde opschakelondersteuning (OSO), die met name op hellingen zeer snelle versnellingssprongen van maar liefst drie versnellingen toelaat, en de op basis van de actuele rijsituatie nog intelligenter opererende schakellogica. Hier bepaalt de software op basis van gegevens zoals gaspedaalstand, voertuigmassa en berekende rijweerstand de telkens optimale schakelsnelheid. Deze schakelsnelheid is niet per se de hoogste, het is veel meer het optimale compromis tussen schakelsnelheid, comfort en materiaalslijtage.

Idle Speed Driving maakt het comfortabel rijden bij een stationair toerental mogelijk. Met deze functie kan de bestuurder de vrachtwagen zeer nauwkeurig en fijngevoelig rangeren of comfortabel laten "meestromen" in het langzaam rijdende verkeer op de snelweg. Na het optrekken rijdt het voertuig met een laag stationair toerental van ongeveer 600 tpm verder zonder dat de bestuurder het gaspedaal hoeft in te trappen. Als het motorkoppel bij een stationair toerental onvoldoende is, schakelt de MAN TipMatic® terug. Zodra de bestuurder het rempedaal intrapt, wordt de koppeling geopend.

De MAN TipMatic® garandeert de keuze van de optimale versnelling enerzijds met de lastdetectie. Hier kiest hij bij ritten zonder lading of bij maximale belading altijd automatisch de optimale versnelling voor het wegrijden. Anderzijds zorgen de grote transmissiespreiding en de softwarefunctie voor hellingdetectie voor een uitstekend wegrijgedrag.

De vrijschommelfunctie van de MAN TipMatic® vergemakkelijkt het wegrijden als de vrachtwagen zich eens heeft vastgereden in de sneeuw of op een vochtige, losse ondergrond. Hierbij kiest ze automatisch de geschikte versnelling om het koppel op de aandrijfwielen te reduceren en zodoende het doordraaien te onderdrukken. De chauffeur kan de vrachtwagen zo eenvoudiger "vrijschommelen".


Schakelprogramma's voor elke toepassing

Individuele schakelprogramma's van de MAN TipMatic® bieden voor verschillende toepassingsgebieden een hogere rijveiligheid en een lager brandstofverbruik.

Alles weergevenAlles verbergen