Technologie & competentie

MAN AttentionGuard – de attentie-assistent voor uw vrachtwagen

De MAN AttentionGuard herkent de eerste tekenen van verslappende aandacht bij de bestuurder en wijst hem daarop. Voor maximale veiligheid op de weg.

Op eentonige wegen zoals snel- of autowegen kan de bestuurder vermoeid raken en kan zijn concentratie minder worden. Een aanzienlijk grotere kans op ongevallen is het gevolg.

Verhoging van de actieve veiligheid

De attentie-assistent MAN AttentionGuard herkent opvallende veranderingen in het rijgedrag vroegtijdig en waarschuwt de bestuurder, voordat het gevaarlijk wordt. De waarschuwing wordt via een optisch en akoestisch signaal gegeven. Ongevallen kunnen zo proactief worden voorkomen.

Functie en bediening

MAN AttentionGuard analyseert vanaf een snelheid van 60 km/h continu rijparameters zoals rijgedrag of rijstrookoverschrijdingen en trekt zo betrouwbare conclusies ten aanzien van de aandacht van de bestuurder. Voorwaarde is dat de truck is uitgerust met het Lane Guard System (LGS), een veiligheidssysteem dat in de gaten houdt of de rijstrook wordt aangehouden.

Wanneer de MAN AttentionGuard eerste tekenen van ongeconcentreerdheid of oververmoeidheid registreert, wordt de melding “Drive carefully! (Rij voorzichtig!)“ acht seconden lang voor de bestuurder op het display weergegeven. Dit gaat gepaard met een akoestisch signaal, dat eenmalig via de luidsprekers op de bestuurderswerkplek te horen is. Vervolgens verdwijnen de waarschuwingen automatisch zonder dat een bevestiging noodzakelijk is.

De MAN AttentionGuard is net als het Lane Guard System (LGS) altijd ingeschakeld bij het starten van de motor. Ook ‘s nachts is zijn werking altijd gegarandeerd.