MAN vrachtwagens voor afvalophaling

MAN TGS achterlader op binnenweg

Uw voordelen

  • Maximale laadvermogen
  • Zuinige motoren
  • Schakelverhoudingen
  • Uitstekende opbouwmogelijkheden
  • Beste wenkbaarheid in elke laadtoestand
  • Verschillende krachtafnemers

Neem contact met ons op Naar de vrachtwagenconfigurator

MAN vrachtwagens voor afvalophaling – Afvalophaling tot een hoger niveau getild.

De wereldbevolking produceert dagelijks miljoenen tonnen afval. Dit is een enorme uitdaging voor de afvalsector die naast het klassieke huishoudafval ook waardevolle grondstoffen, bouwwerfafval, grofvuil, elektronisch afval, bio-afval en fecaliën moet verwerken.

Wij bieden u een breed scala aan voertuigen op maat voor een veilige afvalinzameling. Ze zijn efficiënt, krachtig en betrouwbaar en voorzien optimaal in het volledige spectrum van logistieke afvalinzameltaken.

Uw uitdaging. Onze oplossing.

Toename van de afvalproductie

Volgens prognoses van milieudeskundigen zal de hoeveelheid afval de komende jaren blijven stijgen.

Maximale laadvermogen

Dankzij stelselmatig lichte constructiewijze kunt u meer afval per rit meenemen. MAN vrachtwagens behoren tot de lichtste op de markt door inzet van voertuigcomponenten met een licht gewicht.

Hogere transportkosten

Door afname van het aantal stortplaatsen en thermische behandelingsinstallaties worden de transportroutes tussen verzamelgebieden en losplaatsen steeds langer. Door het hogere brandstofverbruik nemen de transport- en daarmee ook de afvoerkosten toe.

Zuinige motoren

Dankzij bijzonder zuinige motoren besparen we brandstof voor u. Een verder voordeel: U kunt onze motoren ook bijtanken met milieuvriendelijke biodiesel.

Start-Stop systeem

De ritten van gemeentelijke afvalophalingslbedrijven worden gekenmerkt door korte afstanden, en permanent starten, schakelen, remmen en stoppen. Een langdurige belasting die zowel bestuurder als voertuig op de proef stelt.

Schakelverhoudingen op maat

Ons MAN TipMatic® COLLECT-programma, dat speciaal is ontwikkeld voor de afvalinzamelbranche, verkort de schakeltijden van de geautomatiseerde transmissie en optimaliseert zo uw prestatie per rit. Positief neveneffect: U bespaart ook brandstof. Schakelverhoudingen op maat voor achter- en zijladers zorgen voor een verdere toename van uw transportefficiëntie.

Meer over MAN TipMatic®

Afvalspecifieke structuur

Er is afval in alle kleuren en maten – en voor elk type afval is er een optimale laadvariant. De achterlader ledigt de afvalcontainers via een achterbed in de opbouw. Met de frontlader worden containers boven de cabine geheven en achter de cabine in de verzamelcontainer geledigd. De zijlader ledigt de containers via een grijparm aan de rechterkant van het chassis.

Uitstekende opbouwmogelijkheden

MAN vrachtwagens behoren tot de meest opbouwvriendelijke vrachtwagens op de markt. Onze ingenieurs hebben ruimte gecreëerd voor een breed scala aan laadvarianten door een gewijzigde opstelling van de uitlaatgastechniek en van de diesel- en AdBlue-tanks. Krachtafnemers met hoog vermogen bieden u af fabriek de nodige kracht voor de hydrauliek van het bed en de pers, die gemakkelijk door de bestuurder kan worden bediend door middel van een handbediening.

Toenemend verkeer

In de komende jaren zal de hoeveelheid auto's wereldwijd blijven toenemen, met als resultaat nog meer files. Hierdoor wordt het voor bestuurders van vrachtwagens voor afvalophaling steeds moeilijker om zich aan hun routeschema te houden.

Geoptimaliseerde werkprocessen

Wij laten uw werkprocessen efficiënter verlopen zodat u op schema kunt blijven ondanks de verkeerstoename. De ECAS luchtvering met elektronische niveauregeling is een speciaal kenmerk van MAN. De niveauregeling past de vering automatisch aan de betreffende laadtoestand aan. Bovendien kan de opbouw automatisch omhoog en omlaag worden gebracht, waardoor laden en lossen eenvoudiger wordt.

Smalle toegangswegen

Op smalle toegangswegen en volledig volgeparkeerde opritten zijn er behendige afvalophalinglvoertuigen nodig, die nauwkeurig kunnen manoeuvreren.

Optimale wendbaarheid

Een gestuurde voorloop- of sleepas zorgt, afhankelijk van de toepassing, voor optimale wendbaarheid in elke laadtoestand. Bovendien helpt de aangepaste transmissiesoftware de geautomatiseerde transmissie van de MAN TipMatic® te manoeuvreren in besloten ruimtes.

Meer over MAN TipMatic®

De correcte MAN voor uw toepassing

Ontdek onze topmodellen voor afvalinzameling.

MAN TGS vooraanzicht

MAN TGS

Hij is onze specialist voor moeilijke missies op het gebied van afvalophaling. De MAN TGS combineert concurrentieloos laadvermogen met krachtige motoren en veelzijdige aandrijvingsformules. De MAN TGS – een sterk type dat zich met volle kracht inzet voor afvalinzameling.

MAN TGM vooraanzicht

MAN TGM

Hij toont zich zo veelzijdig als uw dagelijkse afvalophalingswerkzaamheden. Dankzij zijn nieuwe motorgeneratie zorgt de MAN TGM voor nog meer transportprestatie en betrouwbaarheid op de weg. En is daardoor een robuuste, betrouwbare en efficiënte specialist in afvalinzameling.

MAN TGL vooraanzicht

MAN TGL

Het woord ‘multitalent’ werd voor de TGL bedacht. Met zijn hoge nuttige last, het lage brandstofverbruik en zijn extreme wendbaarheid zorgt de MAN TGL ervoor dat u zelfs in het drukke stadsverkeer of op smalle bouwwerven probleemloos afval kunt inzamelen.

MAN vrachtwagens op maat voor afvalophaling en straatreiniging – inclusief branchespecifieke functies

Onze voertuigen zijn perfect afgestemd op uw behoeften. Ontdek hier onze voertuigconfiguraties voor afvalophaling.

TGM 26.320 6x2-4 BL

TGM 26.320 6x2-4 BL

Het afvalverzamelvoertuig met achterlader begint de inzamelroute met een laadvoordeel van 1000 kg in de 26 ton klasse – en biedt de bestuurder tegelijkertijd een comfortabele toegang tot de C-cabine (optioneel met middenzit en cabineverlenging) met slechts twee treden.

TGS 26.360 6x2-4 LL

TGS 26.360 6x2-4 LL

Snelle ophaling, goede wegligging: In de uitvoering met zijlader biedt MAN alle nodige uitrusting zoals een stuurbare sleepas, een speciale transmissiesoftware en een vrije rechterkant af fabriek.

TGS 35.440 8×2-6 BL

MAN TGS 35.440 8×2-6 BL

Onze TGS frontlader, uitgerust met een krachtafnemer aan de vliegwielzijde en een klantspecifieke speciale module (KSM), kan grote hoeveelheden afval laden en plaatsbesparend samenpersen.

TGS 35.510 8x4-4 BL

TGS 35.510 8x4-4 BL

De MAN TGS 35.500 8x4-4 BL is een wendbaar vierassig chassis (drieassige opstelling) voor opbouwfuncties met een groot benodigd vermogen (krachtafnemer aan de vliegwielzijde OMSI Sandwich PTO voor vermogen- en koppelintensieve opbouwfuncties).

Hebt u nog vragen?

Neem dan contact met ons op! Meer informatie vindt u in de brochure.

Verdere toepassingssegmenten op het gebied van ophaling en reiniging

Naast afvalophaling behoren ook straatreiniging en winterdienst tot de gemeentelijke taken. Ontdek hier de MAN voertuigoplossingen voor dit toepassingssegment.

Straatreiniging: MAN TG-voertuigen maken de autosnelweg sneeuwvrij

Straatreiniging

MAN straatreinigingsvoertuigen bieden een scala aan reinigingsactiviteiten met vlekkeloze resultaten.

Naar de MAN reinigingsvoertuigen