MAN straatreinigings- en strooivoertuigen

TG-familie sneeuwruimers

Uw voordelen:

  • Kostenbesparende multifunctionaliteit
  • Krachtige hulpaandrijvingen
  • Schakelmogelijkheden op maat
  • Krachtige aandrijfvarianten
  • Hoog laadvermogen

Neem contact met ons op Naar de vrachtwagenconfigurator

MAN straatreinigings- en strooivoertuigen – reinigingsactiviteiten met vlekkeloze resultaten.

Ongeveer 31,7 miljoen kilometer aan wegen, autosnelwegen en voetpaden over de hele wereld moet worden ontdaan van afval, vuil, bladeren en sneeuw – een gigantische taak waarvoor MAN vrachtwagens optimaal zijn voorbereid. De voortdurend toenemende hoeveelheid plastic bekers en kartonnen dozen is een bijzondere uitdaging voor de gemeentelijke schoonmaakdiensten, vooral in grote steden.

MAN straatreinigings- en winterdienstvoertuigen, uitgerust met veeg-, zuig-, sproei- en strooisystemen en sneeuwploegen, helpen u om de stad te bevrijden van de sporen van het dagelijkse leven en het weer.

Uw uitdagingen. Onze oplossingen.

Toepassingsspecifieke opbouwen

Straatreiniging is geen eenduidig begrip – voor elk gebied zijn er andere opbouwen nodig: Terwijl veegmachines worden ingezet voor normaal vuil, worden bladeren verwijderd met zuigmachines, stof met stofblazers en sneeuw met sneeuwruimers. Aangezien gemeentelijke voertuigen met toepassingsspecifieke opbouwen normaal gesproken slechts seizoensmatig worden ingezet, staan ze de rest van het jaar ongebruikt in het magazijn.

Kostenbesparende multifunctionaliteit

Het MAN combichassis, dat u voor zowel straatreiniging als winterdienst kunt gebruiken, is uniek op de markt. De opbouwen kunnen heel gemakkelijk worden gewisseld. Met de multifunctionele oplossing behoort een onderbenutte vloot tot het verleden. Voor wie de voorkeur geeft aan afzonderlijke individuele oplossingen, zijn er onze veegmachine- en strooipakketten af ​​fabriek.

Energie-intensieve veeg- en ruimmachines

De veegmachines en strooivoertuigen moeten op elk moment over voldoende energie beschikken om 24 uur per dag klaar te staan.

Krachtafnemers met hoog vermogen

In plaats van een afzonderlijke opbouwmotor, die extra uitlaatgassen produceert en de nuttige last beperkt, leveren de tot 640 pk sterke MAN-motoren het nodige vermogen voor krachtafnemers die de reinigingsaggregaten onderweg van energie voorzien.

Grote snelheidsfluctuaties

De ritten van gemeentelijke straatreinigingsbedrijven worden gekenmerkt door constante omschakeling tussen hoge snelheden op de weg en zeer lage snelheden tijdens het vegen of sneeuwruimen. Een permanente belasting die de motor en de transmissie zwaar op de proef stelt.

Schakelstrategie op maat

Ons MAN TipMatic®-schakelprogramma Sweeper, dat speciaal is ontwikkeld voor straatreiniging, past de schakeltijden en het motortoerental automatisch aan de rij- of reinigingsmodus aan. Dit spaart de motor en transmissie en bespaart tegelijkertijd brandstof. Afhankelijk van de toepassing hebt u de keuze tussen aandrijving met en zonder hydrostaten.

Meer over MAN TipMatic®

Extreme weersomstandigheden

Veegmachines en strooivoertuigen werken bij wind en weer. Ze moeten net zo goed presteren op met olie verontreinigde wegen als op natte bladeren, sneeuw of ijs.

Krachtige aandrijfvarianten

Voor bijzonder hoge tractie-eisen wordt de permanente of bijschakelbare aandrijving op alle wielen aanbevolen. Als u slechts af en toe hogere tractiekracht nodig hebt, is de bijschakelbare hydrostatische MAN HydroDrive® voorwielaandrijving ideaal voor u. Want in vergelijking met de klassieke aandrijving op alle wielen is hij 400 kg lichter en verbruikt hij aanzienlijk minder brandstof.

Meer over MAN HydroDrive®

Zware uitrusting

Straatreinigings- en strooivoertuigen begeven zich met zware uitrusting op de weg. De grote verzamelcontainer voor aangeveegd vuil is onmisbaar. Bovendien is er een watertank nodig om het vuil weg te spoelen. In de winter wordt dan weer strooimateriaal vervoerd.

Hoge nuttige last

MAN chassis hebben een laag gewicht – en kunnen daarom des te meer gewicht op de schouders nemen. Dankzij de combinatie van lichtere chassis, motoren en aandrijvingen bieden MAN-chassis een gunstige nuttige last – en behoren daardoor tot de lichtste op de markt.

De correcte MAN voor uw toepassing

Ontdek hier onze topmodellen voor straatreiniging en winterdienst.

MAN TGS vooraanzicht

MAN TGS – de krachtige

Hij is onze specialist voor veeleisende reinigingsmissies. De MAN TGS combineert concurrentieloze nuttige last met krachtige motoren en veelzijdige aandrijvingsformules. De MAN TGS – een krachtige schoonmaker die zich met volle kracht inzet voor uw bedrijfssucces.

MAN TGM vooraanzicht

MAN TGM – de allrounder

Hij toont zich zo veelzijdig als uw dagelijkse reinigingswerkzaamheden. Dankzij zijn nieuwe motorgeneratie zorgt de MAN TGM voor nog meer transportprestatie en betrouwbaarheid op de weg. En is daardoor een robuuste, betrouwbare en efficiënte streetworker.

MAN TGL vooraanzicht

MAN TGL – de wendbare

Het woord ‘multitalent’ werd voor de TGL bedacht. Met zijn hoge nuttige last, het lage brandstofverbruik en zijn extreme wendbaarheid zorgt de MAN TGL ervoor dat u zelfs in het drukke stadsverkeer vlot en probleemloos schoon schip kunt maken.

MAN-vrachtwagens op maat voor straatreiniging – inclusief branchespecifieke functies

Onze voertuigen zijn perfect afgestemd op uw behoeften. Ontdek hier onze voertuigconfiguraties voor straatreiniging.

MAN TGL 12.250 4×2 BL

MAN TGL 12.250 4×2 BL

Onze TGL-veegmachine, uitgerust met MAN TipMatic® SWEEPER, MAN-veegmachinepakket, hydraulische turbineaandrijving en een extreme wendbaarheid, zorgt ervoor dat u zelfs in krappe ruimtes schoon schip kunt maken.

MAN TGM 18.250 4×2 BL

MAN TGM 18.250 4×2 BL

Ons TGM veegvoertuig, uitgerust met MAN veegmachinepakket en digitale asbelastingsindicator in de cabine voor luchtgeveerde assen, overtuigt met constant goed rijcomfort in zowel beladen als lege toestand.

MAN TGM 13.250 4×4 BL

MAN TGM 13.250 4×4 BL

Onze TGM combivoertuig, uitgerust met winterdiensthydrauliek, combi-apparaat voor opbouwwissel, bijschakelbare aandrijving op alle wielen en ESP, is een robuuste, betrouwbare en efficiënte streetworker.

MAN TGS 28.420 6x4-4 BL

MAN TGS 28.420 6x4-4 BL

Ons TGS strooivoertuig, uitgerust met een hydraulisch systeem met twee circuits voor voor- en achterapparaat, kipperbak en frontaanbouwplaat, is een echte allrounder en bewijst zijn nuttige last als 3-asser en zijn wendbaarheid als 2-asser.

Hebt u nog vragen?

Neem dan contact met ons op! Meer informatie vindt u in de brochure.

Andere gemeentelijke toepassingssegmenten

Naast straatreiniging behoort ook afvalverwijdering tot de gemeentelijke taken. Ontdek hier de MAN voertuigoplossingen voor dit toepassingssegment.

MAN TGS achterlader op binnenweg

Afvalverwijdering

MAN vrachtwagens voor afvalverwijdering zijn schoonmakers met verzameldrift.

Naar de MAN-vrachtwagens voor afvalverwijdering