MAN bouwvoertuigen

MAN TGS-kiptrailer voor offroad-gebruik op de bouwwerf

Uw voordelen

  • Concurrentieloze nuttige last
  • Optimale tractie
  • Opbouwvriendelijke chassisconstructie
  • Uitstekende rijstabiliteit
  • Maximale remkracht

Neem contact met ons op Naar de vrachtwagenconfigurator

MAN bouwvoertuigen – gebouwd voor zware klussen.

Of het nu gaat om een kiep-, afzet-, afrol- of kraanvoertuig – zonder lastdrager met hoge tractie bent u niets op de bouwwerf. Ze zetten vermogen om in een hoog koppel en leveren zo de kracht die u nodig hebt om zware machines en materialen te transporteren.

Met tal van intelligente innovaties, zoals de bijschakelbare voorwielaandrijving MAN HydroDrive ®, de stuurrem, de luchtvering voor op de bouwwerf of de MAN PriTarder ®, helpen MAN bouwvoertuigen u de concurrentie een stap voor te blijven. Meer nog dan in andere branches geldt in de bouwsector: tractie loont – en innovatie maakt het verschil.

Uw uitdaging. Onze oplossing.

Hoge concurrentiedruk

Hoewel de bouwsector al enkele jaren gestaag groeit, is de concurrentiedruk extreem hoog en nemen de eisen aan de voertuigen voortdurend toe. Wie hier wil de eerste zijn, moet scherp rekenen.

Concurrentieloze nuttige last

Dankzij stelselmatig lichte constructiewijze kunt u per rit meer lading vervoeren en meer omzet realiseren. Dit wordt bereikt door het combineren van lichtere chassis, motoren en aandrijvingen.

Onverhard terrein

Gladde ondergrond, modder, grind en steenslag – bouwwerven vormen zelfs voor ervaren automobilisten een uitdaging. Als u niet wilt vastlopen op ruw terrein, hebt u voertuigen met een krachtige aandrijving nodig die veel kunnen incasseren.

Optimale tractie

Voor bijzonder hoge tractie-eisen wordt de permanente of bijschakelbare aandrijving op alle wielen aanbevolen. Als u tijdelijk meer tractie nodig hebt, is de bijschakelbare voorwielaandrijving MAN HydroDrive® ideaal. Deze is, afhankelijk van de wielformule, ongeveer 400 kg lichter dan de klassieke aandrijving op alle wielen. Bovendien verbetert de offroad-functie van de geautomatiseerde MAN TipMatic®-transmissie de mobiliteit op onverharde wegen van uw MAN-bouwvoertuig.

Meer over MAN HydroDrive®

Meer over MAN TipMatic®

Krappe ruimtes

Smalle toegangswegen, moeilijk bereikbare bouwdelen, permanent ruimtegebrek. Op bouwwerven zijn behendige voertuigen nodig, die nauwkeurig kunnen manoeuvreren tussen bouwmachines en bouwmaterialen.

Hoge wendbaarheid

Door hun compacte ontwerp zijn MAN bouwvoertuigen eenvoudig te manoeuvreren. Bovendien hebben ze extra functies voor nog meer wendbaarheid aan boord: zoals de MAN stuurrem, die de achterwielen in de binnenbocht afremt en zo de kromtestraal verkleint. De gestuurde sleepas zorgt voor een betere wegligging en een kleinere draaicirkel.

Korte opbouwtijden

Het chassis moet zodanig zijn ontworpen dat opbouwen snel en goedkoop kunnen worden gerealiseerd.

Opbouwvriendelijke chassisconstructie

MAN vrachtwagens behoren tot de meest opbouwvriendelijke vrachtwagens op de markt: Een uitlaat aan de achter- of rechterkant creëert ruimte voor individuele opbouwen en de montage van extra steunen. Krachtafnemers met hoog vermogen leveren de nodige kracht voor de hydrauliek van uw kip- of kraanopbouw.

Onverharde terreinen

Wie met een volgeladen vrachtwagen door grindgroeven, bochtig en sterk hellend terrein moet rijden, heeft een extreem robuust voertuig nodig dat wordt gekenmerkt door een hoge rijstabiliteit.

Uitstekende rijstabiliteit

MAN vrachtwagens worden standaard geleverd met een solide en stabiel chassis dat op elke toepassing is voorzien. Optimale rijstabiliteit wordt verzekerd door perfect afgestelde onderstellen voor elke toepassing, zoals de MAN luchtvering voor op de bouwwerf met elektronische niveauregeling. Deze past de vering automatisch aan de belading aan. Bovendien voorkomt de rolstabilisatie CDC mogelijk kantelen van het voertuig bij het nemen van bochten en snelle remmanoeuvres.

Veiligheidskritische remmanoeuvres

Hoewel moderne vrachtwagens zijn uitgerust met continuremmen kunnen ze het toch moeilijk krijgen op steile hellingen. Daardoor kan de remweg langer worden en een veiligheidskritisch niveau bereiken.

Maximale remkracht

Met twee innovatieve remtechnieken remmen MAN bouwvoertuigen betrouwbaar in gevaarlijke situaties. De motorrem TurboEVBec® creëert een maximale remkracht in het hoogste toerentalbereik. Aan de andere kant verschaft de hydrodynamische continurem MAN PriTarder® een ​​enorm remvermogen van 620 kW al vanaf lage rijsnelheden.

De correcte MAN voor uw toepassing

Ontdek onze topmodellen voor bouwwerfverkeer.

MAN TGX vooraanzicht

MAN TGX

De MAN TGX is onze expert voor efficiënt bouwwerftransport. Want met zijn volledig op efficiëntie en prestatie gerichte aandrijving haalt hij voor u nog meer uit elke druppel brandstof. En hij brengt u niet alleen betrouwbaar van bouwwerf naar bouwwerf, maar ook naar uw winstdoelstelling.

MAN TGS vooraanzicht

MAN TGS

De MAN TGS is onze specialist voor moeilijk terrein. Hij combineert immers een concurrentieloze nuttige last met krachtige motoren en veelzijdige aandrijvingsformules. De MAN TGS – een sterk type dat zich met volle kracht inzet voor topprestaties op de bouwwerf en voor uw bedrijfssucces.

MAN TGM vooraanzicht

MAN TGM

De MAN TGM is net zo veelzijdig als uw dagelijkse bouwuitdagingen. Dankzij zijn nieuwe motorgeneratie zorgt hij voor nog meer transportprestatie en betrouwbaarheid op uw bouwwerf. En is daardoor een robuuste, betrouwbare en efficiënte bedrijfspartner voor uw bedrijf.

MAN TGL vooraanzicht

MAN TGL

De MAN TGL baant zich altijd en overal een weg, zelfs op de smalste bouwwerven.
Met zijn hoge nuttige last, het lage brandstofverbruik en zijn extreme wendbaarheid zorgt hij ervoor dat u zelfs op smalle bouwwerven altijd de bocht kunt maken.

Onze voertuigen voor bouwwerfverkeer – inclusief branchespecifieke functies

Onze voertuigen zijn perfect afgestemd op uw behoeften. Ontdek hier onze voertuigconfiguraties voor bouwwerfverkeer.

MAN TGL 8.220 4x2 BL driezijdige kiepwagen in zandgroeve

MAN TGL 8.220 4x2 BL

Dankzij zijn korte wielbasis van 3600 mm en de smalle C-cabine is deze compacte en wendbare MAN TGL driezijdige kiepwagen ideaal voor bijzonder smalle bouwwerven. Dankzij het lage leeggewicht is ook een maximale belading mogelijk.

MAN TGM 18.290 4x2 BL kraankiepwagen op de bouwwerf

MAN TGM 18.290 4x2 BL

Onze kraankiepwagen uit de middelste serie is gewichtsgeoptimaliseerd en universeel inzetbaar. Dankzij het lage leeggewicht is een maximale belading mogelijk. De luchtvering op de achteras zorgt ook voor een zeer goed rijcomfort in elke laadtoestand.

MAN TGS 28.510 6x4-4 BL-kraankiepwagen op de bouwwerf

MAN TGS 28.510 6x4-4 BL

De MAN TGS-kraankiepwagen is een tractieprofessional. Het chassis met aandrijving op alle wielen, met bestuurbare hefbare sleepas en aandrijving op alle wielen aan de vooras, bereikt elke bouwwerf en voelt zich zelfs op veeleisend terrein helemaal thuis. Door de gestuurde sleepas is het voertuig zeer goed wendbaar.

Hebt u nog vragen?

Neem dan contact met ons op! Meer informatie vindt u in de brochure.

Extra toepassingssegmenten in de bouwbranche

U bent niet alleen actief in bouwwerfverkeer, maar ook in betontransport? Dan zijn de MAN voertuigoplossingen voor het volgende toepassingssegment ook interessant voor u.

Beton: MAN TGS-mixeroplegger voor offroad-gebruik op de bouwwerf

Beton

MAN betonwagens en -pompen overtuigen met hun perfecte mix van vermogen en tractie.

Naar de MAN betonvoertuigen