MAN brandweer- en hulpverleningsvoertuigen

MAN TGM-brandweerwagen raast door het dorp

Uw voordelen:

  • Hoogste betrouwbaarheid
  • Toepassingsspecifieke schakelprogramma's
  • Bijschakelbare voorwielaandrijving MAN HydroDrive®
  • Royale cabines
  • Gebruiksklare voertuigoplossingen
  • Qua nuttige last geoptimaliseerde chassis

Neem contact met ons op Naar de vrachtwagenconfigurator

MAN brandweer- en hulpverleningsvoertuigen – compromisloze inzetbaarheid.

Brandweerlieden en hulpverleners in grote steden moeten gemiddeld 1000 keer per dag uitrukken om branden te blussen, milieurampen te vermijden of gewonden in veiligheid te brengen. Elke minuut telt als het gaat om een mensenleven te redden. Daarom moeten reddingsteams op hun voertuig kunnen rekenen.

MAN brandweer- en hulpverleningsvoertuigen hebben af fabriek al heel wat nuttige uitrusting aan boord voor blus-, reddings-, beschermings- en bergingswerkzaamheden. Helden, die dagelijks voor anderen door het vuur gaan, moeten in noodsituaties blindelings kunnen vertrouwen op MAN brandweer- en hulpverleningsvoertuigen.

Uw uitdagingen. Onze oplossingen.

Functionaliteit van de veiligheidsrelevante componenten

In noodgevallen moet elk beschikbaar brandweer- en hulpverleningsvoertuig onberispelijk functioneren. De veiligheidsrelevante componenten spelen een bijzonder belangrijke rol. Er staan namelijk mensenlevens op het spel.

Hoogste betrouwbaarheid

MAN brandweer- en hulpverleningsvoertuigen behoren tot de meest betrouwbare op de markt: Uit het TÜV-rapport blijkt sinds 2012 dat onze voertuigen een bijzonder laag percentage defecten voor alle veiligheidsrelevante componenten hebben. Bovendien zijn de voertuigen uitgerust met specifieke MAN motoren, die zorgen voor een constante werking, zelfs tijdens langere gebruiksperioden.

Meer over het TÜV-rapport Bedrijfsvoertuigen

Snel handelen

Gemiddeld ontvangt de brandweer of hulpverleningsdienst elke 30 seconden een noodoproep. De voertuigen moeten zo snel mogelijk ter plaatse zijn om de wettelijke opkomsttijd van 10 minuten te halen.

Toepassingsspecifieke schakelprogramma's

Snel ter plaatse: Onze hulpverleningsvoertuigen zijn uitgerust met een snelstartsysteem en het MAN TipMatic® EMERGENCY-schakelprogramma, dat de schakeltijden verkort en de acceleratie verbetert. Het OFFROAD-schakelprogramma zorgt voor topprestaties op ongebaande terreinen. Voor nauwkeurig manoeuvreren kunt u het schakelprogramma DM, RM gebruiken.

Meer over MAN TipMatic®

Universele offroad-capaciteit

Noodsituaties kunnen altijd en overal optreden. Daarom zijn er voertuigen nodig die zowel in open terrein als in het moeilijk bereikbare binnenstadgebied hun mannetje kunnen staan.

Bijschakelbare voorwielaandrijving

Onze bijschakelbare voorwielaandrijving, MAN HydroDrive® met elektronisch geregelde tussenbak, vergrendelingsbeheer en de verschillende veiligheidssystemen (bv. ESP) zorgen voor goede prestaties op de weg en op onverhard terrein. En dat zonder afname van de nuttige last of toename van het brandstofverbruik.

Meer over MAN HydroDrive®

Een voltallige bezetting

De hulpverleners die branden en natuurrampen bestrijden moeten ook de beschermings- en de bijbehorende reddingsuitrusting naar de gebruiksplaats transporteren.

Royale cabineoplossingen

Voor toepassingen met een maximale bezetting rust MAN uw brandweer- of reddingsvoertuig af fabriek uit met een dubbele of manschapscabine. Deze cabines bieden ruimte voor 6 (optioneel 7) of 9 hulpverleners inclusief apparatuur. Beide oplossingen zijn ook verkrijgbaar als verlengde variant met extra opslagruimte voor ademhalingsapparatuur.

Toepassingsspecifieke op- en ombouwen

Elke toepassing is anders en vraagt om andere op- en ombouwoplossingen. Ombouwen moeten in een handomdraai kunnen worden gerealiseerd zodat de voertuigen snel ter beschikking staan.

Gebruiksklare voertuigoplossingen

Of het nu gaat om een brandweerwagen, een uitrustings- en apparaatwagen of een draaibare brandweerladder - de MAN-brandweer en hulpverleningsvoertuigen worden met de juiste apparatuur geleverd, zodat er geen tijdrovende ombouwen nodig zijn. Krachtafnemers met hoog vermogen bieden u af fabriek de nodige kracht voor pompen, lieren en dynamo’s. Er is ook een radiovoorbereiding aan boord.

Zo groot mogelijke nuttige last

Een brandweer- en hulpverleningsvoertuig heeft tussen 1000 en 5000 l blusmiddel aan boord. Daarbij komen nog negen brandweerlieden, die met hun volledige uitrusting in totaal 1000 kg kunnen wegen. Hierbij komen nog extra hulpverleners en apparatuur. Het ontwerp van brandweerwagenchassis moet worden afgestemd op een zo groot mogelijk nuttige last.

Qua nuttige last geoptimaliseerde chassis

We richten ons stelselmatig op lichte bouwwijze om de maximale hoeveelheid blusmiddel en uitrusting te kunnen transporteren. De combinatie van lichtere chassis, motoren en aandrijvingen maakt MAN vrachtwagens de lichtste op de markt.

De correcte MAN voor uw toepassing

Ontdek onze topmodellen voor brand- en reddingstoepassingen.

MAN TGX vooraanzicht

MAN TGX – de zuinige

Met zijn volledig op efficiëntie en prestatie gerichte aandrijving haalt de TGX voor u nog meer uit elke druppel brandstof. Hij brengt u betrouwbaar en zuinig naar elke locatie.

MAN TGS vooraanzicht

MAN TGS – de krachtige

Hij is onze specialist voor veeleisende toepassingen. De MAN TGS combineert concurrentieloze nuttige last met krachtige motoren en veelzijdige aandrijvingsformules. De MAN TGS – een sterk type dat zich met volle kracht inzet voor het redden van mensenlevens.

MAN TGM vooraanzicht

MAN TGM – de allrounder

Hij toont zich zo veelzijdig als uw dagelijkse reddingswerkzaamheden. Dankzij zijn nieuwe motorgeneratie zorgt de MAN TGM voor nog meer transportprestatie en betrouwbaarheid op de weg. En is daardoor een betrouwbare en efficiënte mobiele werkkracht.

MAN TGL vooraanzicht

MAN TGL – de wendbare

Het woord ‘multitalent’ werd voor de TGL bedacht. Met zijn hoge nuttige last, het lage brandstofverbruik en zijn extreme wendbaarheid zorgt de MAN TGL ervoor dat u zelfs in het drukke stadsverkeer zo snel mogelijk ter plaatse bent.

MAN vrachtwagens op maat voor brandweer- en hulpverleningsdiensten – inclusief branchespecifieke functies

Onze voertuigen zijn perfect afgestemd op uw behoeften. Ontdek hier onze voertuigconfiguraties voor brandweer- en hulpverleningsdiensten.

MAN TGM 13.290 4x4 BL-FW

MAN TGM 13.290 4x4 BL-FW

Het multitalent van de MAN TGM-serie is speciaal ontworpen voor brandweertoepassingen. Natuurlijk zijn de MAN chassis ook verkrijgbaar in versies met aandrijving op vier wielen, zowel permanent als bijschakelbaar, en met enkele banden - voor een maximale mobiliteit.

MAN TGL 8.220 4x2 BB, MLF

MAN TGL 8.220 4x2 BB, MLF

Onze volgens DIN gecertificeerde TGL-brandweerwagen heeft een chassis van de 7,5 ton klasse. Hij is op de eerste plaats verkrijgbaar met wegaandrijving en is uitgerust met de ideale cabine voor troepen of ploegen. Dankzij de krachtafnemer voor de brandblusserpomp (FPN) is de MAN TGL-brandweerwagen ook opgewassen tegen grote branden.

MAN TGS 33.480 6x6 BB, GTLF 16.000

MAN TGS 33.480 6x6 BB, GTLF 16.000

De chassis van de TGS-serie zijn net zo veelzijdig als het toepassingsbereik ervan. Met een vermogen van 480 pk en permanente aandrijving op alle wielen verschaft de MAN TGS 33.480 6x6 BB de maximale tractie om elke vorm van gevaar uit de weg te gaan.

Hebt u nog vragen?

Neem dan contact met ons op! Meer informatie vindt u in de brochure.

Andere gemeentelijke toepassingssegmenten

Naast brandweer, reddingsdiensten en rampenbestrijding behoren ook afvalverwijdering, straatreiniging en winterdienst tot de gemeentelijke taken. Ontdek hier andere MAN voertuigoplossingen voor gemeentelijk gebruik.

MAN TGS-achterlader op binnenweg

Afvalverwijdering

MAN vrachtwagens voor afvalverwijdering zijn schoonmakers met verzameldrift.

MAN TG gemeentelijke voertuigen

Straatreiniging

Straatreinigingsvoertuigen zijn streetworkers die instaan voor de netheid op straat.