MAN drankenwagens

MAN TGM drankenwagen voor restaurant

Uw voordelen

  • Concurrentieloze nuttige last
  • Lage loshoogte door laag chassisframe
  • Intelligente voertuigstabilisatie
  • Luchtvering voor ladingveiligheid
  • Optimale wendbaarheid

Neem contact met ons op Naar de vrachtwagenconfigurator

MAN drankenwagens – hebben heel wat in hun mars

Hoog gewicht, verschillende soorten verpakkingen, containervarianten en palletformaten: Drankentransport vertegenwoordigt een bijzondere logistieke uitdaging. Een vooruitziend kostenbeheer is hierbij belangrijk.

Onze MAN drankenwagens bewerkstelligen economische vooruitgang: Met hun hoge nuttige last, lage laaddrempel en grote wendbaarheid zorgen MAN vrachtwagens voor een betrouwbaar en rendabel drankentransport.

Uw uitdaging. Onze oplossing.

Sterke concurrentie

Een intensieve concurrentie, fluctuerende grondstofprijzen en veranderende consumptiepatronen vormen groeiende uitdagingen en een hoge kostendruk voor de drankenindustrie.

Hoge nuttige last en efficiëntie

Met hun hoge nuttige last helpen MAN vrachtwagens u de kostendruk in de drankenindustrie tegen te gaan. MAN vrachtwagens behoren tot de lichtste op de markt door een consequente gewichtsoptimalisering van alle componenten. Innovatieve efficiëntiesystemen verminderen ook uw brandstofverbruik.

Wisselende beladingstoestanden

Drankbakken, kunststofverpakkingen, biervaten en leeggoed verschillen sterk in gewicht: Voortdurend veranderende beladingstoestanden vormen een uitdaging voor de bestuurder en het voertuig.

Variabele asbelasting

De hoge asbelastingsreserves van onze MAN drankenwagens compenseren op betrouwbare wijze ongelijke beladingstoestanden en zorgen zo voor voldoende tractie en veilig manoeuvreren.

Onstabiele vracht

Door hun hoge gewicht en gladde oppervlakken kunnen kratten en biervaten snel omvallen als ze hoog worden gestapeld. Hierdoor zijn ze moeilijk te transporteren, vooral in bochten en bij hoogteverschillen.

Intelligente voertuigstabilisatie

Naast de opbouwspecifieke ladingzekering zorgt het stabilisatiepakket met versterkte schokdempers en stabilisatoren op de voor- en achterassen ervoor dat uw gevoelige lading veilig naar zijn bestemming wordt vervoerd. Sensoren bewaken voortdurend de rijdynamiek. Als er risico op slippen of kantelen dreigt, worden afzonderlijke wielen selectief geremd en wordt het motorkoppel zo nodig verminderd. De actieve rolstabilisatie (CDC) van de TGX en TGS houdt de lading bovendien stevig op zijn plaats door de schokabsorptie actief aan te passen aan de betreffende rij- en laadsituatie.

Verschillende toegangswegen

Het drankentransport van de fabrikant naar het centrale magazijn, de supermarkt of de eindgebruiker vindt zowel via autosnelwegen en landwegen als binnen de bebouwde kom plaats. De toegangswegen zijn heel verschillend en kunnen, vooral in commerciële en residentiële gebieden, erg smal zijn.

Optimale wendbaarheid

Korte wielbasissen en gestuurde sleepassen zorgen voor een draaicirkel van maximaal 16,5 m zodat u zelfs op smalle toegangswegen zelfverzekerd achter het stuur kunt zitten. Daarnaast kunt u dankzij het schakelprogramma DM, RM van onze automatische transmissie MAN TipMatic® nauwkeuriger manoeuvreren in krappe ruimtes.

Meer over MAN TipMatic®

Risico op rugklachten

Rugpijn is een van de meest voorkomende lichamelijke klachten van beroepsbestuurders. En dat is niet gek. Ze hebben immers dagelijks te kampen met tijdsdruk, nacht- en ploegendienst en ongunstig verkeers-, weers- en zichtomstandigheden.

Ontspannen en veilig rijden

Ontlasting van de bestuurder is een uitrustingsprincipe bij MAN. De cockpit van onze vrachtwagens is consequent ontworpen voor ontspannen en geconcentreerd rijden. Alle cabines voldoen aan de wettelijke eisen voor crashveiligheid en bieden een optimale bescherming van de passagiers. Het spiegelconcept met hoofd- en groothoekspiegel, grote stoeprandspiegel en frontspiegel zorgt voor een optimaal zicht.

De correcte MAN voor uw toepassing

Ontdek onze topmodellen voor drankentransport.

MAN TGL vooraanzicht

MAN TGL – de wendbare

Hij is onze allrounder voor professioneel drankentransport. Met zijn hoge nuttige last, het lage brandstofverbruik en zijn extreme wendbaarheid zorgt de MAN TGL ervoor dat u zelfs in het drukke stadsverkeer altijd de bocht kunt maken, zonder risico’s voor uw drankenlevering.

MAN TGM vooraanzicht

MAN TGM – de allrounder

Hij is net zo veelzijdig als uw dagelijkse uitdagingen bij het leveren van dranken. Dankzij zijn nieuwe generatie motoren zorgt de MAN TGM voor nog meer vervoersprestatie en betrouwbaarheid op de weg. En is daardoor een robuuste, betrouwbare en efficiënte bedrijfspartner voor drankentransport.

MAN TGS vooraanzicht

MAN TGS – de krachtige

De TGS is onze specialist voor veeleisende missies. De MAN TGS combineert een hoge nuttige last met krachtige motoren en veelzijdige aandrijvingsformules. De MAN TGS – een sterk type dat zich met volle kracht inzet voor uw bedrijfssucces in drankentransport.

MAN TGX vooraanzicht

MAN TGX - de zuinige

De MAN TGX is onze expert voor het bijzonder zuinige transport van mineraalwater, vruchtensappen en dergelijke. Want met zijn volledig op efficiëntie en prestatie afgestemde aandrijving haalt de TGX voor u nog meer uit elke druppel brandstof: méér afstand, méér koppel en méér kracht. En brengt u daarmee betrouwbaar naar uw winstdoelstelling.

MAN vrachtwagens voor drankentransport – inclusief branchespecifieke functies

Onze voertuigen zijn perfect afgestemd op uw behoeften. Ontdek hier onze voertuigconfiguraties voor drankentransport.

MAN TGM 15.290 4_2 LL drankenwagen levert restaurants

MAN TGM 15.290 4 × 2 LL

De 15-tonner, die is uitgerust met de ruimste cabine van zijn klasse, combineert nuttige last optimaal met hoge wendbaarheid. Vanwege de grote verscheidenheid aan wielbasissen kunnen alle standaard opbouwlengten worden gerealiseerd. De lage frameconstructie vereenvoudigt handmatig laden en lossen bij huis-aan-huis-levering.

MAN TGM 18.290 4x2 LL

MAN TGM 18.290 4x2 LL

De MAN TGM-drankenwagen combineert hoge nuttige last met een grote verscheidenheid aan wielbasissen en biedt u de keuze uit verschillende opbouwlengten.

MAN TGS 26.470 6_2-4 LL drankenwagen in magazijn

MAN TGS 26.470 6×2-4 LL

Deze TGS-drankenwagen, met grote verscheidenheid aan wielbasissen voor alle gangbare opbouwlengten, voorasbelastingen van 7,5 t tot 8,2 t en een aandrijflijn met een totaal treingewicht van tot 40 t, is een betrouwbare partner in drankentransport.

Hebt u nog vragen?

Neem dan contact met ons op! Meer informatie vindt u in de brochure.


Rechtstreeks richting toekomst - Met MAN vrachtwagens

De nieuwe MAN CitE
De nieuwe MAN CitE

Een avant-gardistisch uiterlijk, gecombineerd met de efficiëntie van ergonomie en veiligheid. Daarenboven innovatiekracht, aangedreven door schone en stille elektromobiliteit.

Meer over de MAN CitE
De nieuwe MAN eTGM
De nieuwe MAN eTGM

De nieuwe milieuvriendelijke MAN eTruck is op geen enkele manier inferieur qua nuttige last en efficiëntie ten opzichte van vergelijkbare modellen met interne verbrandingsmotoren. Het voertuig combineert klimaatbescherming met prestaties en is de toekomst in het afleveringsverkeer in de binnenstad.

Meer over de MAN eTGM

Verdere toepassingssegmenten op het gebied van langeafstands- en distributieverkeer

U bent niet alleen actief in drankentransport, maar ook op andere gebieden van langeafstands- of distributieverkeer? Dan zijn de MAN voertuigoplossingen voor de volgende toepassingssegmenten ook interessant voor u.

Levensmiddelentransport: MAN TGS-aanhangercombinatie voor koeltransport op binnenweg

Levensmiddelen

MAN vrachtwagens voor levensmiddelentransport maken indruk met hun efficiëntie à la carte.

Vloeistof- en gastransport: MAN TGS-tankvoertuig voor silo’s

Vloeistoffen en gassen

MAN vrachtwagens voor vloeistof- en gastransport zitten boordevol goede ideeën.

Stukgoederentransport: MAN TGL met kofferopbouw in woongebied naast rivier

Stukgoederen

MAN vrachtwagens voor stukgoederentransport zitten vol met efficiëntie.