MAN bosbouwvoertuigen

MAN TGS korte houtvrachtwagen volgeladen met boomstammen

Uw voordelen

  • MAN HydroDrive® voor maximale efficiëntie en tractie op aanvraag
  • Uitstekend rijgedrag bij hoge lastzwaartepunten
  • Maximale wendbaarheid
  • Krachtige hulpaandrijvingen

Neem contact met ons op Naar de vrachtwagenconfigurator

MAN bosbouwvoertuigen – uit bijzonder robuust hout gesneden.

Voertuigen in de hout- en bosbouwsector moeten veeleisende klussen klaren: Moeilijke transportroutes en hoge lasten maken houttransport tot een extreme uitdaging. In deze branche krijgt u veelvuldig te maken met onverharde boswegen en smalle kronkelwegen.

Hierbij komen ladingen, die afhankelijk van de soort hout, de lengte, de diameter en de vochtigheidsgraad van de stammen zeer sterk kunnen variëren. De krachtige en robuuste MAN vrachtwagens voor bosbouw met grote trekkracht zitten vol met efficiëntie.

Uw uitdaging. Onze oplossing.

Moeilijke transportroutes

Onverharde wegen, vochtige ondergrond en hellend terrein kenmerken het transport in de bosbouw en stellen daarom zeer speciale eisen aan de offroad-geschiktheid van de gebruikte voertuigen.

Uitstekend offroad-vermogen

Voor bijzonder hoge tractie-eisen wordt de permanente of bijschakelbare aandrijving op alle wielen aanbevolen. Als u slechts af en toe op onverhard terrein rijdt, is de bijschakelbare hydrostatische voorwielaandrijving MAN HydroDrive® de ideale oplossing. Hij is, afhankelijk van de wielformule, ongeveer 400 kg lichter dan een klassieke aandrijving op vier wielen en hij bespaart brandstof. Daarnaast optimaliseren verschillende functies van de MAN TipMatic®-transmissie de offroad-geschiktheid van uw voertuig: bijvoorbeeld de offroad-modus, de EasyStart-wegrijhulp of de vrijschakelfunctie.

Meer over MAN HydroDrive®

Meer over MAN TipMatic®

Krappe ruimtes

Vrachtwagens voor gebruik in de bosbouw kunnen, afhankelijk van de houtsoort, een totale voertuiglengte van meer dan 25 meter bereiken. Naast rijvaardigheid is een maximum aan behendigheid nodig om een dergelijk voertuig zelfverzekerd door het bos te manoeuvreren.

Hoge wendbaarheid

Naast hun compacte bouwwijze met korte wielbasissen, smalle cabines en optionele gestuurde sleepassen, hebben MAN vrachtwagens nog andere intelligente functies aan boord die de wendbaarheid aanzienlijk vergroten. Bijvoorbeeld de MAN stuurrem, die uniek is in deze voertuigklasse. Deze remt de achterwielen in de binnenbocht af, waardoor de draaicirkel wordt verkleind en u dus bijzonder gemakkelijk kunt manoeuvreren. Er zijn brede cabines en lange wielbasissen verkrijgbaar, afhankelijk van het toepassingsprofiel.

Hoge lastzwaartepunten

In de bosbouw wordt afgerekend per kubieke meter en niet per gewicht. Daarom worden zoveel mogelijk houtblokken op elkaar gestapeld voor het transport naar de zagerij. Dit leidt tot hoge lastzwaartepunten, die de rijeigenschappen beïnvloeden.

Uitstekend rijgedrag

De MAN rolstabilisatie voor hoge belasting houdt uw houtlevering stevig in het gareel door de demping actief aan te passen aan de respectieve rij- en laadsituatie. Dankzij de MAN luchtvering voor gebruik op de bouwwerf met elektronische niveaucompensatie ECAS kunnen onder alle beladingstoestanden optimale rijeigenschappen worden bereikt. Met behulp hiervan kan de chassishoogte worden geregeld en wordt het laden en lossen voor u eenvoudiger.

Mobiele houtverwerking

Houttransport draait niet alleen om het transporteren van boomstammen vanuit het bos naar de houtzagerij. Vaak wordt het geoogste hout al van takken ontdaan of in stukken gehakt. Hiervoor worden krachtige mobiele hakselaars gebruikt.

Krachtafnemers met hoog vermogen

Voor mobiele houtverwerking is een krachtafnemer met een concurrentieloos koppel van 8000 Nm beschikbaar aan de tussenbak. Hij wordt aangedreven door motoren tot 500 pk met een maximumkoppel van 2500 Nm. De MAN motoren kunnen ook worden getankt met biodiesel als u de milieu-impact van uw arbeidsintensieve processen wilt minimaliseren.

De correcte MAN voor uw toepassing

Ontdek onze topmodellen voor de bosbouw.

MAN TGX vooraanzicht

MAN TGX – de zuinige

De MAN TGX is onze expert voor efficiënt houttransport. Want met zijn volledig op efficiëntie en prestatie gerichte aandrijving haalt hij voor u nog meer uit elke druppel brandstof. En hij voert u niet alleen betrouwbaar door woud en bos, maar ook naar uw winstdoelstelling.

MAN TGS vooraanzicht

MAN TGS – de krachtige

Daardoor is hij onze specialist voor veeleisende houttransporten. De MAN TGS combineert immers een concurrentieloze nuttige last met krachtige motoren en veelzijdige aandrijfformules. Een sterk type dat zich met volle kracht inzet voor uw bosbouwbedrijf.

MAN vrachtwagens op maat voor de bosbouwsector – inclusief branchespecifieke functies

Onze voertuigen zijn perfect afgestemd op uw behoeften. Ontdek hier onze voertuigconfiguraties voor de bosbouw.

MAN TGS 26.510 6_4H-4 BL korte houtvrachtwagen naast gestapelde boomstammen

MAN TGS 26.510 6×4H-4 BL

Met zijn korte houtlaadkraan en korte houtopbouw heeft dit TGS-chassis alles aan boord wat u nodig hebt voor efficiënt houttransport in het bos en op grote verkeerswegen. MAN HydroDrive® biedt u op aanvraag de nodige tractie.

Hebt u nog vragen?

Neem dan contact met ons op! Meer informatie vindt u in de brochure.

Extra toepassingssegmenten in de bosbouw

U bent niet alleen actief in de bosbouw, maar ook in de landbouw? Dan zijn de MAN voertuigoplossingen voor het volgende toepassingssegment ook interessant voor u.

Landbouw: MAN TGS landbouwvrachtwagen in landelijke omgeving

Landbouw

MAN vrachtwagens voor de landbouw zwoegen voor uw succes.

Naar de MAN landbouwvoertuigen