MAN landbouwvoertuigen

MAN TGS landbouwvrachtwagen in landelijke omgeving

Uw voordelen

  • Krachtig, efficiënt, betrouwbaar
  • Hoge tractie en wendbaarheid
  • Motor met hoog koppel
  • Bodemvriendelijke landbouwbanden

Neem contact met ons op Naar de vrachtwagenconfigurator

MAN landbouwvoertuigen – Oogsten uw succes.

Klimaatafhankelijke oogstfluctuaties, stijgende energie- en loonkosten, hoge productiviteitsdruk, dalende prijzen – de landbouwsector kent heel wat uitdagingen. De betrouwbare MAN vrachtwagens, met hoge tractie en milieu- en bodemvriendelijk karakter, laten uw werk tussen het veld en de verwerkingsfabriek zo efficiënt mogelijk verlopen.

MAN vrachtwagens kunnen met bepaalde uitrusting zoals LOF (land- of bosbouwtrekker) worden gebruikt voor een betere oogst en tal van privileges en financiële voordelen.

Uw uitdaging. Onze oplossing.

Onbeperkte beschikbaarheid

Door de inzet van moderne technologie is het werk in de landbouwsector enorm vereenvoudigd. Betrouwbare voertuigen met hoge beschikbaarheid zijn nog altijd één van de belangrijkste oogsthulpmiddelen. Als voertuigen door technische problemen uitvallen, krijgt u echter te maken met dramatische omzetverliezen.

Bovengemiddelde betrouwbaarheid

Dankzij onze bijzonder betrouwbare en duurzame vrachtwagens realiseert u uw oogstdoelstellingen vol vertrouwen: Uit TÜV-rapporten blijkt dat onze MAN vrachtwagens sinds 2012 goed scoren. Zo scoren onze voertuigen met hun veiligheidsrelevante onderdelen zoals carrosserie, chassis, verlichtingssysteem, remsysteem, aandrijflijn en zichtsysteem.

Meer over het TÜV-rapport Bedrijfsvoertuigen

On- en offroad-geschiktheid

Landbouwvoertuigen moeten niet alleen overtuigen in het veld, maar ook op de weg. Tegenwoordig rijden landbouwvoertuigen vaker op de weg dan in het veld, vanwege het almaar grotere aantal bedrijven en de toegenomen transportafstanden tot de verwerkingsfabrieken.

Hoge tractie en wendbaarheid

Wendbaar en helemaal thuis in het veld, snel en zelfverzekerd op de weg. Er zijn MAN landbouwvoertuigen met naar keuze permanente of bijschakelbare aandrijving op alle wielen of innovatieve voorwielaandrijving MAN HydroDrive®. Zo geniet u met één druk op de knop van meer tractie, voor goede prestaties op elk terrein. Bovendien verbetert de offroad-functie van de MAN TipMatic®-transmissie het gedrag van uw MAN vrachtwagen op onverharde wegen. De MAN stuurrem, die uniek is in deze voertuigklasse, helpt u eenvoudig manoeuvreren in krappe ruimtes. Deze remt de achterwielen in de binnenbocht af ​​en verkleint zo de draaicirkel.

Meer over MAN HydroDrive®

Meer over MAN TipMatic®

Productie van biologische levensmiddelen

De vraag naar biologische levensmiddelen neemt snel toe: De biologische landbouw onderscheidt zich door een milieuvriendelijke productie met een zo laag mogelijk energieverbruik.

Milieuvriendelijke motortechnologie

MAN vrachtwagens ondersteunen ecologische landbouw met zuinige en emissiearme motoren. Met onze nieuwste motorgeneraties kunt u biodiesel tanken en uw oogst milieuvriendelijk binnenhalen. Maar zelfs met klassieke dieselmotoren bespaart u tot 5% op uw brandstofkosten. Dit is mogelijk dankzij de nieuwe, ééntraps turbocompressor, die een optimale vermogensafgifte combineert met een verhoogde efficiëntie.

Bodemverdichting met minder succesvolle oogst als gevolg.

Door de inzet van machines verloopt het werk in de landbouwsector efficiënter en is de oogst aanzienlijk verbeterd. Aan de andere kant oefenen deze machines echter een grotere mechanische belasting uit op de bodem. Door de constante blootstelling van de bodem aan zware landbouwmachines verdicht de bodem, wat leidt tot een aanzienlijke daling van de oogst.

Bodemvriendelijke voertuigcomponenten

MAN vrachtwagens proberen de bodem zoveel mogelijk te sparen bij het binnenhalen van uw oogst. Door een combinatie van lichtere chassis, motoren en aandrijvingen behoren MAN vrachtwagens tot de lichtste op de markt. Bovendien zijn de assen en vering zodanig afgesteld dat ze een hoge grondspeling garanderen en zo uw bodem beschermen. De bredere banden van MAN landbouwvoertuigen bieden een groter contactoppervlak en zorgen voor een gelijkmatige verdeling van de as- en wielbelasting.

De correcte MAN voor uw toepassing

Ontdek onze topmodellen voor de landbouw.

MAN TGS vooraanzicht

MAN TGS – de krachtige

Hij is onze specialist voor veeleisende missies op het gebied van landbouw. De MAN TGS combineert concurrentieloze nuttige last met krachtige motoren en veelzijdige aandrijvingsformules. De MAN TGS is een sterk type dat zich met volle kracht inzet voor uw bedrijfssucces in de landbouw.

MAN TGM vooraanzicht

MAN TGM – de allrounder

Hij is net zo veelzijdig als uw dagelijkse uitdagingen tussen het veld en de verwerkingsfabriek. Dankzij zijn nieuwe motorgeneratie zorgt de MAN TGM voor nog meer transportprestatie en betrouwbaarheid in het veld en op de weg. En is daardoor een betrouwbaar en efficiënt oogsthulpmiddel.

MAN vrachtwagens op maat voor de landbouwsector – inclusief branchespecifieke functies

Onze voertuigen zijn perfect afgestemd op uw behoeften. Ontdek hier onze voertuigconfiguraties voor de landbouw.

MAN TGS 18.510 4_4 BLS landbouwtrekker op binnenweg

MAN TGS 18.510 4x4 BLS

Deze TGS-trekker biedt het hoogste niveau van flexibiliteit. Dankzij de permanente aandrijving op alle wielen functioneert hij perfect op akkers, in velden en in weiden.

Hebt u nog vragen?

Neem dan contact met ons op! Meer informatie vindt u in de brochure.

Extra toepassingssegmenten in de landbouw

U bent niet alleen actief in de landbouw, maar ook in de bosbouw? Dan zijn de MAN voertuigoplossingen voor het volgende toepassingssegment ook interessant voor u.

Bosbouw: MAN TGS korte houtvrachtwagen, volgeladen met boomstammen

Uw voordelen

MAN vrachtwagens voor de bosbouw zijn uit bijzonder stevig hout gesneden.

Naar de MAN bosbouwvoertuigen