MAN koelwagens

MAN TGS-aanhangercombinatie voor koeltransport op binnenweg

Uw voordelen

  • Concurrentieloos laadvermogenvoordeel
  • Milieuvriendelijke motortechniek
  • Intelligente voertuigstabilisatie
  • Luchtvering voor ladingveiligheid

Neem contact met ons op Naar de vrachtwagenconfigurator

MAN vrachtwagen voor levensmiddelentransport – efficiëntie à la carte

Of het nu gaat om verse of diepvriesproducten – het transport van levensmiddelen is een temperatuurgevoelige aangelegenheid en vanwege de strenge hygiëne- en milieueisen een bijzondere logistieke uitdaging. MAN vrachtwagens voor levensmiddelentransport combineren krachtige koelaggregaten met maximale nuttige last,

hoge wendbaarheid, eenvoudige laadbaarheid en voorbeeldige milieuvriendelijkheid – zo geeft u alle concurrenten in koeltransport het nakijken.

Uw uitdaging. Onze oplossing.

Geen onderbreking van de koelketen

Het transport van temperatuurgecontroleerde goederen is een gevoelige aangelegenheid. Vlees, vis, zuivel- of diepvriesproducten moeten immers zonder uitzondering optimaal gekoeld op hun bestemming aankomen. De koelwagen moet perfect voorbereid zijn op zijn taak om aan de kwaliteitseisen voor het transport van gevoelige levensmiddelen te voldoen.

Branchespecifieke uitrusting

MAN werkt nauw samen met alle toonaangevende fabrikanten van koelmachines. Of u nu kopschotunits met dieselaandrijving of dynamo- en compressoraandrijving of ondervloerunits zoekt, wij bieden u optimale oplossingen voor een perfect functionerende koelwagen. Hiervoor bieden we een speciale interface voor de montage van extra aggregaten. Zo zijn veel voertuigvarianten voorbereid op de montage van een FRIGOBLOCK-dynamo. Zo komt uw vracht altijd temperatuurveilig aan op de bestemming.

Hoogtekritische toegangswegen

De bezorging in de binnenstad en in woonwijken wordt gekenmerkt door permanent stoppen en starten, krappe toegangswegen en een gebrek aan parkeerplaatsen. En het wordt nog erger. Voertuigen met koelopbouwen zijn vaak te hoog voor poortdoorgangen en ondergrondse leverzones.

Uitstekende geschiktheid voor de binnenstad

Wij bieden u standaard aangepaste cabines voor koeltransport – zodat zelfs toegangswegen met hoogtebeperkingen u niet tegenhouden. Voor speciale gevallen bieden wij ook dakuitsparingen aan. Korte wielbasissen en gestuurde sleepassen zorgen voor een kleine draaicirkel en helpen u bijzonder goed manoeuvreren in dicht stadsverkeer.

Complexe techniek

Vanwege de complexe, geïsoleerde opbouw en het koelaggregaat zijn opbouwen voor koelwagens, in vergelijking met andere gesloten opbouwen, technisch complexer, met andere woorden tijdrovend en duur.

Optimale opbouwvoorbereiding

MAN vrachtwagens voor voedingsmiddelentransport zijn al af fabriek voorbereid op de installatie van koelaggregaten. De elektrische componenten in de cabine, zoals de regeleenheid voor externe gegevensuitwisseling (KSM) en de Fleet Management System Interface 2.0 (FMS) zijn al in het voertuig geïntegreerd.

Harde concurrentiestrijd

De concurrentie in deze branche is bijzonder zwaar aangezien de marges voor koeltransport hoger zijn dan voor andere goederen in het levensmiddelentransport. Als u in de strijd om de volgende opdracht een streepje voor wilt hebben, moet u een betere transportprestatie bieden dan uw concurrenten.

Concurrentieloze nuttige last

Elke kilo minder voertuiggewicht betekent meer omzet voor u. Wij concentreren ons stelselmatig op lichte bouwwijze bij het ontwikkelen van onze voertuigen zodat u meer levensmiddelen per rit kunt transporteren. Dankzij een concurrentieloze nuttige last genereren MAN voertuigen voor levensmiddelentransport winst voor u.

De correcte MAN voor uw toepassing

Ontdek onze topmodellen voor levensmiddelentransport.

MAN TGL vooraanzicht

MAN TGL

De MAN TGL is onze allrounder voor korteafstands- of distributieverkeer van temperatuurgevoelige goederen. Met zijn hoge nuttige last, het lage brandstofverbruik en zijn extreme wendbaarheid zorgt de MAN TGL ervoor dat u zelfs in het drukke stadsverkeer altijd de bocht kunt maken.

MAN TGM vooraanzicht

MAN TGM

De TGM is net zo veelzijdig als uw dagelijkse uitdagingen. Dankzij zijn nieuwe motorgeneratie zorgt de MAN TGM voor nog meer transportprestatie en betrouwbaarheid op de weg. En is daardoor een robuuste, betrouwbare en efficiënte partner voor levensmiddelentransport.

MAN TGS vooraanzicht

MAN TGS

De MAN TGS is onze specialist voor veeleisende missies. Hij combineert een grote nuttige last met krachtige motoren en veelzijdige aandrijvingsformules. De MAN TGS - een sterk type dat zich met volle kracht inzet voor uw bedrijfssucces in levensmiddelentransport.

MAN TGX vooraanzicht

MAN TGX

De MAN TGX is onze expert voor het bijzonder zuinige transport van levensmiddelen. Met zijn volledig op efficiëntie en prestatie gerichte aandrijving haalt de TGX voor u nog meer uit elke druppel brandstof: méér afstand, méér koppel en méér kracht.

MAN vrachtwagens voor levensmiddelentransport – inclusief branchespecifieke functies

Onze voertuigen zijn perfect afgestemd op uw behoeften. Ontdek hier onze voertuigconfiguraties voor levensmiddelentransport.

MAN TGL 12.220 4x2 BL koelwagen op parkeerplaats

MAN TGL 12.220 4x2 BL

De MAN TGL-koelwagen, uitgerust met de ruimste cabine in zijn klasse, biedt een hoge wendbaarheid, een grote verscheidenheid aan wielbasissen voor alle gangbare opbouwoplossingen en een lage laaddrempel dankzij de lichte bouwwijze, voor gemakkelijk handmatig laden en lossen. Het voertuig is al af fabriek voorbereid op de installatie van koelsystemen op de motor.

MAN TGM 15.290 4x2 LL koelwagen voor supermarkt

MAN TGM 15.290 4x2 LL

Deze MAN TGM-koelwagen onderscheidt zich door een hoge wendbaarheid, een lage laaddrempel en een grote verscheidenheid aan wielbasissen voor alle gangbare opbouwlengten. Het voertuig is af fabriek voorbereid op de installatie van koelsystemen op de motor.

TGM 18.320 4x2 BL

MAN TGM 18.320 4x2 BL

Het voertuig, dat in de fabriek is voorbereid op de installatie van koelsystemen op de motor, wordt ook gekenmerkt door een grote verscheidenheid aan wielbasissen voor alle gangbare opbouwlengten.

MAN TGS 26.470 6x2-2 LL-aanhangercombinatie voor koeltransport op binnenweg

MAN TGS 26.470 6x2-2 LL

Deze MAN TGS-aanhangercombinatie voor koeltransport is, dankzij een grote verscheidenheid aan wielbasissen voor alle standaard opbouwlengten, mogelijke voorasbelastingen van 7,5 t tot 8,2 t en een aandrijflijn met een totaal treingewicht van maximaal 40 t, een betrouwbare partner voor het transport van gekoelde goederen.

Hebt u nog vragen?

Neem dan contact met ons op! Meer informatie vindt u in de brochure.


Rechtstreeks richting toekomst - Met MAN vrachtwagens

De nieuwe MAN CitE
De nieuwe MAN CitE

Een avant-gardistisch uiterlijk, gecombineerd met de efficiëntie van ergonomie en veiligheid. Daarenboven innovatiekracht, aangedreven door schone en stille elektromobiliteit.

Meer over de MAN CitE
De nieuwe MAN eTGM
De nieuwe MAN eTGM

De nieuwe milieuvriendelijke MAN eTruck is op geen enkele manier inferieur qua nuttige last en efficiëntie ten opzichte van vergelijkbare modellen met interne verbrandingsmotoren. Het voertuig combineert klimaatbescherming met prestaties en is de toekomst in het afleveringsverkeer in de binnenstad.

Meer over de MAN eTGM

Verdere toepassingssegmenten op het gebied van langeafstands- en distributieverkeer

U bent niet alleen actief in levensmiddelentransport, maar ook op andere gebieden van langeafstands- of distributieverkeer? Dan zijn de MAN voertuigoplossingen voor de volgende toepassingssegmenten ook interessant voor u.

Drankentransport: MAN TGM-drankenwagen voor restaurant

Dranken

MAN vrachtwagens voor drankentransport hebben heel wat in hun mars.

Vloeistof- en gastransport: MAN TGS-tankvoertuig voor silo’s

Vloeistoffen en gassen

MAN vrachtwagens voor vloeistof- en gastransport zitten boordevol intelligente ideeën.

Stukgoederentransport: MAN TGL met kofferopbouw in woongebied naast rivier

Stukgoederen

MAN vrachtwagens voor standaardtransport bieden u een totale efficiëntie.