MAN voertuigtransporter

MAN TGS personenwagentransporter geladen met personenwagens op binnenweg

Uw voordelen

  • Innovatieve assistentiesystemen - voor meer veiligheid en efficiëntie
  • Maximale nuttige en opleggerlast
  • Optimale bovenbouwcapaciteit
  • Beste wenkbaarheid in elke laadtoestand
  • Grootste bestuurderscabine op de markt

Contact met ons opnemen Naar de Vrachtwagenconfigurator

MAN voertuigtransporters – brengen uw voertuigen naar hun bestemming.

Jaarlijks worden wereldwijd rond 80 miljoen personenvoertuigen geproduceerd. Ze worden via voertuigtransporters naar de dealer getransporteerd. Een krachtige vrachtwagen plus aanhangwagen met een laag leeggewicht en een hoge nuttige last vormen hier een team met grote trekkracht.

Wij ondersteunen u met branchespecifieke voertuigoplossingen af ​​fabriek om uw poleposition in autotransport veilig te stellen. Deze zijn verkrijgbaar in de varianten lang-lang, lang-kort, oplegger, chassis of transporter.

Uw uitdaging. Onze oplossing.

Hoge veiligheidseisen

Omdat de veel pk's eisende vracht een waarde kan hebben tussen de honderdduizend en een miljoen euro, afhankelijk van het model en de voertuigklasse, speelt naast de bestuurders- en verkeersveiligheid ook de veiligheid van de te vervoeren voertuigen een belangrijke rol.

Moderne veiligheids- en assistentiesystemen

MAN autotransporters zijn uitgerust met moderne veiligheids- en assistentiesystemen. De actieve rolstabilisatie (CDC) voorkomt dat de lading wankelt en heen en weer slingert door de schokabsorptie actief aan te passen aan de betreffende rij- en laadsituatie.

De zware eisen van autotransport

Bij een gemiddeld gewicht van 1500 kg per auto moet een volledig beladen voertuigtransporter een totaalgewicht van 15 ton van A naar B transporteren.

Maximale nuttige en opleggerlast

Onze vrachtwagens zijn uitgerust met een extra voorloopas zodat u ondanks het hoge voertuiggewicht een maximaal aantal voertuigen kunt opladen. Deze ontlast de aandrijfas van het gewicht van de voertuigen en voorkomt zo een overschrijding van de toegestane asbelasting.

Lucratieve markt

Voertuigtransport is een uiterst lucratieve nichemarkt, waar een groot aantal aanbieders strijden om de volgende opdracht.

Kostenbesparende efficiëntiesystemen

We hebben onze voertuigen uitgerust met innovatieve efficiëntiesystemen die u helpen om uw kosten aanzienlijk te verlagen en de concurrentie te verslaan. Zo bespaart onze GPS-gestuurde cruise control MAN EfficientCruise® maar liefst 6% brandstof voor u. Verder bespaart onze MAN TipMatic® elektronische schakeltransmissie ook nog eens ongeveer 9% voor u.

Meer over MAN EfficientCruise®

Meer over MAN TipMatic®

Maximale benutting van de ruimte

De beschikbare ruimte op het laadniveau moet optimaal worden benut om zoveel mogelijk voertuigen te transporteren.

Optimale bovenbouwcapaciteit

Wij bieden u speciale cabines zodat u meer voertuigen kunt laden en dus zuiniger onderweg bent. Dankzij hun dakverlaging van 190 mm en hun helling van 16° hebben ze een optimale bovenbouwcapaciteit. Wie een totaaloplossing zoekt, kiest het Transporter Chassis 6x2 LL af fabriek.

Lange afstanden

Bestuurders van voertuigtransporters leggen vaak grote afstanden af en brengen zo gemakkelijk verschillende dagen op de weg door. De meeste van de getransporteerde auto's worden immers geëxporteerd. Ofwel leveren ze de voertuigen direct uit ofwel fungeren ze als transfer shuttle voor verder transport per spoor, schip of vliegtuig.

XXL-comfort

Wij bieden u, naast de grootste cabine van Europa, een breed scala aan comfortabele cabinevarianten om ervoor te zorgen dat uw bestuurders zich thuis voelen tijdens lange reizen. Optimale bewegingsvrijheid, royale opbergmogelijkheden, comfortabele bedden en andere voorzieningen brengen comfort naar een ongekend niveau.

De correcte MAN voor uw toepassing

Ontdek onze topmodellen voor het voertuigtransport.

MAN TGX vooraanzicht

MAN TGX

De MAN TGX is onze expert voor voertuigtransport over lange afstanden. Met zijn volledig op efficiëntie en prestatie gerichte aandrijving haalt hij voor u nog meer uit elke druppel brandstof. Daarom is hij optimaal geschikt voor grensoverschrijdende voertuigtransporten.

MAN TGS vooraanzicht

MAN TGS

De MAN TGS is onze specialist voor veeleisende voertuigtransporten. Hij combineert immers een concurrentieloze nuttige last met krachtige motoren en veelzijdige aandrijvingsformules. De MAN TGS is een krachtige en betrouwbare krachtpatser die uw voertuigen veilig naar hun bestemming brengt.

MAN vrachtwagens op maat voor het voertuigtransport – inclusief branchespecifieke functies

Onze voertuigen zijn perfect afgestemd op uw behoeften. Ontdek hier onze voertuigconfiguraties voor voertuigtransport.

MAN TGS 23.460 6x2/2 LL-u voertuigtransporter onbeladen op binnenweg

MAN TGS 23.460 6x2/2 LL-u

Onze TGS-voertuigtransporter, met Hendrickson 17,5” voorloopas, cabineverlaging, dakverlaging met dakhelling van 16°, veiligheidspakket met ACC en MAN EfficientCruise® met Efficient Roll, heeft alles in huis om voertuigen te transporteren.

MAN TGS 18.460 4x2 LL op parkeerplaats

MAN TGS 18.460 4x2 LL

Onze TGS-kort-langcombinatie met plat dak, 16° dakhelling en 190 mm dakverlaging is een solide oplossing voor uw voertuigtransport.

MAN TGS 23.420 6x2/2 LL-u voertuigtransporter beladen met personenauto

MAN TGS 23.420 6x2/2 LL-u

Met een cabinehoogte van 2720 mm en een extra Hendrickson-voorloopas is ons TGS-chassis de ideale basis voor individuele voertuigtransporters.

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact met ons op! Meer informatie vindt u in de brochure.

Extra toepassingssegmenten in langeafstandsverkeer

U bent niet alleen actief in voertuigtransport, maar ook in andere domeinen van langeafstandsverkeer? Dan zijn de MAN voertuigoplossingen voor de volgende toepassingssegmenten ook interessant voor u.

Standaardtransport: MAN TGX trekker met oplegger in de nacht op een bergachtige binnenweg

Standaard

MAN vrachtwagens voor standaardtransport bieden u een totale efficiëntie.

Volumetransportwagen: MAN TGX volumetransportwagen in magazijn

Volume

MAN vrachtwagens voor volumetransport bieden u maximale ruimte voor uw lading.

Levensmiddelentransport: MAN TGS aanhangercombinatie voor koeltransport op binnenweg

Levensmiddelen

MAN vrachtwagens voor levensmiddelentransport maken indruk met hun efficiëntie à la carte.

Drankentransport: MAN TGX drankenwagen voor magazijn

Dranken

MAN vrachtwagens voor drankentransport hebben heel wat in hun mars.

Vloeistof- en gastransport: MAN TGS tankvoertuig voor silo’s

Vloeistoffen en gassen

MAN vrachtwagens voor vloeistof- en gastransport zitten boordevol goede ideeën.