MAN tank- en silovoertuigen

MAN TGS tankvoertuig op binnenweg in landelijke omgeving

Uw voordelen

  • Kostenbesparende efficiëntietechnologieën
  • Tankspecifieke voorbereidingen
  • Hoogste veiligheidsnormen
  • Uitstekende wendbaarheid

Contact met ons opnemen Naar de Vrachtwagenconfigurator

MAN tank- en silovoertuigen – boordevol intelligente oplossingen

Of het nu gaat om brandstof, industriegas of levensmiddelen zoals melk en meel – MAN voertuigen zijn de perfecte keuze voor transport van zowel vloeistoffen als silotransporten. Dankzij hun lage brandstofverbruik zijn ze bijzonder zuinig in gebruik en onderhoud.

Als expert in uw branche weet u zelf hoe strikt de kwaliteits- en veiligheidsvoorschriften voor uw transporten zijn. Onze MAN vrachtwagens staan ​​voor uitstekende voertuigveiligheid en combineren bovendien dynamische kilometrages met uitstekende wegligging en voorbeeldig comfort.

Uw uitdaging. Onze oplossing.

Zo groot mogelijk laadvolume

Bij het transport van benzine, diesel, stookolie en gas telt alleen wat er in de tank zit. Er wordt immers gefactureerd op basis van de geleverde hoeveelheid. Daarom geldt: Hoe meer lading een voertuig kan tanken, hoe hoger de inkomsten. Elke extra liter betekent extra opbrengsten.

Hoog laadvermogen

Wij concentreren stelselmatig op lichte bouwwijze zodat u een groter volume per rit kunt tanken. Volgetankt en met een branchespecifieke uitrusting bieden onze tank- en silovoertuigen dan ook heel wat voordelen op de weg. Dit betekent voor u: een hoge toename van de nuttige last en daaruit resulterende extra inkomsten.

Hoge concurrentiedruk

Op de markt voor het transport van gevaarlijke stoffen geldt een hoger veiligheidsniveau dan in andere transportsectoren. Er heerst een grote concurrentiedruk. Als u in de strijd om de volgende opdracht een streepje voor wilt hebben, moet u niet alleen uw nuttige last verhogen, maar ook uw brandstofverbruik verlagen.

Kostenbesparende efficiëntietechnologieën

Met onze brandstofbesparende maatregelen brengen we de kosten terug om uw concurrentievoordeel te vergroten: De elektronische schakeltransmissie MAN TipMatic® berekent de optimale schakelstrategie op basis van verschillende parameters. De GPS gestuurde cruise control MAN EfficientCruise® detecteert hellingen en dalingen tot drie kilometer van tevoren en zorgt op elk moment voor een zuinige rijstijl. Zo kunt u uw brandstofverbruik duidelijk verlagen.

Meer over MAN TipMatic®

Meer over MAN EfficientCruise®

Nuttige last versus veiligheid

In de harde sector van het zware goederentransport scoren opbouwoplossingen met een zo laag mogelijk leeggewicht. Maar vooral het transport van vloeistoffen en gassen vraagt om stevige opbouwen, die maximale veiligheid garanderen.

Extra klasse is standaard

We voldoen aan uw hoge eisen voor veilige en efficiënte opbouwen. MAN levert reeds af fabriek vele oplossingen op maat, bv. voor melk- en tankvoertuigen. MAN Individual levert professionele en technische oplossingen die perfect voldoen aan uw individuele klantbehoeften.

Hoge eisen en strenge voorschriften

De veiligheid van alle verkeersdeelnemers is een topprioriteit in het wegverkeer. Met toenemende verkeersdichtheid nemen de eisen aan vrachtwagenbestuurders toe – zowel in de stad als op de autosnelweg. Voor het transport van gevaarlijke stoffen gelden bijzonder hoge veiligheidseisen, het is dan ook een van de strengst gereguleerde transportdomeinen.

Hoogste veiligheidsnormen

Naast een digitale tachograaf beschikken MAN vrachtwagens voor het transport van gevaarlijke stoffen ook standaard over een brandwerende plaat, een noodstopschakelaar voor de accu en een tankwagenaansluiting. Bovendien garanderen talrijke intelligente veiligheidssystemen in alle MAN vrachtwagens, zoals de Adaptive Cruise Control, het Lane Guard System, het geavanceerde noodstopsysteem en de aandachtsassistent MAN AttentionGuard de grootst mogelijke bescherming voor uw bestuurders en andere weggebruikers.

Meer over de Adaptive Cruise Control

Meer over het Lane Guard System

Meer over het geavanceerde noodstopsysteem

Meer over de aandachtsassistent

Beperkte toegangswegen

In de stad, in kleine steden en dorpen zijn de wegen soms bijzonder krap en bochtig. Dan hebt u voertuigen nodig die u gemakkelijk kunt besturen en manoeuvreren.

Optimale wendbaarheid

Onze voertuigen, met korte wielbasissen en gestuurde sleepassen, maken indruk met hun bijzonder kleine draaicirkel. Bij het manoeuvreren in krappe ruimtes wordt u ondersteund door de schakelprogramma’s DM, RM van onze automatische transmissie MAN TipMatic®.

Meer over MAN TipMatic®

De correcte MAN voor uw toepassing

Ontdek onze topmodellen voor het vloeistof- en gastransport.

MAN TGL vooraanzicht

MAN TGL

De MAN TGL is onze allrounder voor korteafstands- of distributieverkeer. Met zijn hoge nuttige last, het lage brandstofverbruik en zijn extreme wendbaarheid zorgt de MAN TGL ervoor dat zelfs in het drukke stadsverkeer alles op wieltjes loopt.

MAN TGM vooraanzicht

MAN TGM

De MAN TGM is net zo veelzijdig als uw dagelijkse uitdagingen. Dankzij zijn nieuwe motorgeneratie zorgt de MAN TGM voor nog meer transportprestatie en betrouwbaarheid op de weg. En is daardoor een robuuste, betrouwbare en efficiënte partner voor het transport van vloeistoffen en gassen.

MAN TGS vooraanzicht

MAN TGS

De MAN TGS is onze specialist voor veeleisende missies. Hij combineert immers een concurrentieloze nuttige last met krachtige motoren en veelzijdige aandrijvingsformules. De MAN TGS – een sterk type dat zich met volle kracht inzet voor uw bedrijfssucces in vloeistof- en gastransport.

MAN TGX vooraanzicht

MAN TGX

De MAN TGX is onze expert voor het bijzonder zuinige transport van vloeistoffen en gassen. Met zijn volledig op efficiëntie en prestatie gerichte aandrijving haalt de TGX voor u nog meer uit elke druppel brandstof: méér afstand, méér koppel en méér kracht.

MAN vrachtwagens op maat voor het transport van vloeistoffen en gassen - inclusief branchespecifieke functies

Onze voertuigen zijn perfect afgestemd op uw behoeften. Ontdek hier onze voertuigconfiguraties voor het transport van vloeistoffen en gassen.

MAN TGM 18.290 4_2 BL frame met tankopbouw in landelijke omgeving

MAN TGM 18.290 4×2 BL

Het MAN TGM-chassis voldoet aan de ADR-voorschriften en is perfect voorbereid op het transport van stookolie.

MAN TGS 18.420 4_2 BLS-TS trekker met tanksilo in de nacht

MAN TGS 18.420 4×2 BLS-TS

De MAN trekker met tanksilo is uitgerust met een uitgebreide ADR-uitrusting en is een bijzonder rendabele partner voor de toelevering van tankstations.

MAN TGX 18.500 4x2 BL trekker met silocompressor op binnenweg met bergen op de achtergrond

MAN TGX 18.500 4x2 BL

De trekker met silo is onmiddellijk inzetbaar. Dankzij de silocompressoren kunt u poederachtige en fijnkorrelige stoffen, zoals meel, eenvoudig naar hun bestemming transporteren.

MAN TGS 26.460 6_2-2LL melkwagen op boerderij

MAN TGS 26.460 6×2-2LL

De melkwagen heeft af fabriek een vrije rechtervoertuigzijde en is dus perfect voorbereid op de montage van containers die moeten worden opgehaald of geleverd.

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact met ons op! Meer informatie vindt u in de brochure.


Rechtstreeks richting toekomst - Met MAN vrachtwagens

De nieuwe MAN CitE
De nieuwe MAN CitE

Een avant-gardistisch uiterlijk, gecombineerd met de efficiëntie van ergonomie en veiligheid. Daarenboven innovatiekracht, aangedreven door schone en stille elektromobiliteit.

Meer over de MAN CitE
De nieuwe MAN eTGM
De nieuwe MAN eTGM

De nieuwe milieuvriendelijke MAN eTruck is op geen enkele manier inferieur qua nuttige last en efficiëntie ten opzichte van vergelijkbare modellen met interne verbrandingsmotoren. Het voertuig combineert klimaatbescherming met prestaties en is de toekomst in het afleveringsverkeer in de binnenstad.

Meer over de MAN eTGM

Verdere toepassingssegmenten op het gebied van langeafstands- en distributieverkeer

U bent niet alleen actief in het transport van vloeistoffen en gassen, maar ook op andere gebieden van langeafstands- of distributieverkeer? Dan zijn de MAN voertuigoplossingen voor de volgende toepassingssegmenten ook interessant voor u.

Drankentransport: MAN TGM drankenwagen voor restaurant

Dranken

MAN vrachtwagens voor drankentransport hebben heel wat in hun mars.

Levensmiddelentransport: MAN TGS aanhangercombinatie voor koeltransport op binnenweg

Levensmiddelen

MAN vrachtwagens voor levensmiddelentransport maken indruk met hun efficiëntie à la carte.

Stukgoederentransport: MAN TGL met kofferopbouw in woongebied naast rivier

Stukgoederen

MAN vrachtwagens voor stukgoederentransport zitten vol met efficiëntie.