MAN telescoopplatformen

MAN TGM-telescoopplatform op bedrijfsterrein

Uw voordelen

  • Maximale stabiliteit
  • Optimale wendbaarheid
  • Opbouwvriendelijke chassisconstructie
  • Qua nuttige last geoptimaliseerde chassis

Neem contact met ons op Naar de vrachtwagenconfigurator

MAN telescoopplatformen – Maken indruk met hun podiumwaardige prestatie

Vrachtwagens met telescoopplatformen worden gebruikt voor het monteren van windturbines, het repareren van hoogspanningsleidingen of het schoonmaken van glazen gevels. Dankzij deze platformen kunt u werken op grote hoogten en op moeilijk bereikbare plaatsen. Ze moeten voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van stabiliteit en veiligheid op het werk. Werkhoogten tot 100 meter zijn immers niet ongebruikelijk in dit domein.

Dankzij MAN telescoopplatformen, uitgerust met krachtige motoren met een maximale veiligheid, rendabiliteit en stabiliteit, kunt u nog hogere zakelijke doelen stellen en deze in alle veiligheid realiseren.

Uw uitdaging. Onze oplossing.

Overhang bij het uitzwenken

Dankzij hun bereik van meer dan 40 meter bieden telescoopplatformen een indrukwekkende werkstraal. Bij het zwenken van de arm op grote hoogte bestaat echter het risico dat het werkplatform gaat overhangen en dat het voertuig kantelt. Daarom moet het chassis bijzonder stabiel zijn.

Maximale stabiliteit

Door een verfijnd samenspel van verschillende maatregelen bieden MAN telescoopplatformen u maximale stabiliteit bij hoge lastzwaartepunten.

Moeilijk te bereiken werkgebieden

Aangezien telescoopplatformen frequent worden gebruikt in open terrein, bv. in de buurt van hoogspanningsleidingen, of in de moeilijk bereikbare binnenstad, bv. in de buurt van glazen gevels, moeten de voertuigen goede prestaties leveren op verschillende oppervlakken en in krappe ruimtes.

Optimale wendbaarheid

MAN telescoopplatformen zijn uitzonderlijk wendbaar en veelzijdig inzetbaar dankzij hun korte wielbasissen en compacte bouwwijze. Daarnaast kunt u zelfs in zeer krappe ruimte manoeuvreren dankzij de individuele start- en schakelstrategieën van de MAN TipMatic®-transmissie. De bijschakelbare voorwielaandrijving MAN HydroDrive® ondersteunt u op moeilijk terrein en verschaft de nodige tractie – hij is bovendien 400 kg lichter dan een klassieke aandrijving op alle wielen. Voor aandrijving op alle wielen ondersteunen wij u met het schakelprogramma voor aandrijving op alle wielen van de MAN TipMatic Dx.

Meer over MAN TipMatic®

Meer over MAN HydroDrive®

Individuele op- en ombouwen

Ondanks het brede assortiment aan MAN telescoopplatformen zijn individuele opbouwen nodig voor bepaalde toepassingen. Deze moeten snel en goedkoop te realiseren zijn.

Opbouwvriendelijke chassisconstructie

MAN vrachtwagens worden standaard voorbereid op uw individuele opbouwwensen. Zo kunnen opbouwfabrikanten gemakkelijk opbouwen monteren dankzij de platte bovenkant van het frame met praktisch gatenrooster. Een uitlaat aan de achter- of rechterkant creëert ruimte voor de montage van hydraulische steunen. Cabines met dakverlaging en een helling van 10° of 16° zorgen voor een optimale bovenbouwcapaciteit.

Hoge gondelbelasting

Vrachtwagens met telescoopplatformen vervoeren niet alleen werknemers, maar ook de nodige materialen, gereedschappen en machines voor hun werk. Gondelbelastingen tot 600 kg zijn dan ook niet ongewoon. Het ontwerp van de chassis moet worden afgestemd op een zo groot mogelijke nuttige last.

Qua nuttige last geoptimaliseerde chassis

Dankzij stelselmatig lichte bouwwijze kunt u een maximale nuttige last behandelen. U geniet van een bijzonder voordelige nuttige last dankzij het lage chassisgewicht in combinatie met de krachtige MAN motoren.

De correcte MAN voor uw toepassing

MAN TGS vooraanzicht

MAN TGS – de krachtige

Hij is onze specialist voor veeleisende missies op grote hoogten. De MAN TGS combineert concurrentieloze nuttige last met krachtige motoren en veelzijdige aandrijvingsformules. De MAN TGS – een sterk type dat zich met volle kracht inzet voor uw bedrijfssucces.

MAN TGM vooraanzicht

MAN TGM – de allrounder

Hij is net zo veelzijdig als uw dagelijkse uitdagingen op grote hoogten. Dankzij zijn nieuwe motorgeneratie zorgt de MAN TGM voor nog meer transportprestatie en betrouwbaarheid op de weg. En is daarmee een robuuste, betrouwbare en efficiënte bedrijfspartner voor uw onderneming.

MAN TGL vooraanzicht

MAN TGL - de wendbare

Het woord ‘multitalent’ werd voor de TGL bedacht. Hij overtuigt zelfs in moeilijk toegankelijke werkgebieden. Met zijn hoge nuttige last, het lage brandstofverbruik en zijn extreme wendbaarheid zorgt de MAN TGL ervoor dat u zelfs in het drukke stadsverkeer of op krappe bouwwerven altijd de bocht kunt maken.

MAN vrachtwagens op maat met telescoopplatformen – inclusief branchespecifieke functies

Onze voertuigen zijn perfect afgestemd op uw behoeften. Ontdek hier onze voertuigconfiguraties voor de opbouw van telescoopplatformen.

MAN TGL 8.190 4×2 BB

MAN TGL 8.190 4×2 BB

Ons MAN TGL telescoopplatform, met compacte wielbasis/overhang van 3050 mm/1525 mm, is bijzonder wendbaar. Geschikt voor: De korte en smalle C-cabine. Perfect voor gebruik op de bouwwerf.

Hebt u nog vragen?

Neem dan contact met ons op! Meer informatie vindt u in de brochure.

Andere speciale toepassingen

U werkt niet alleen op grote hoogte, maar ook met zware lasten? Dan zijn de MAN voertuigoplossingen voor het volgende toepassingssegment ook interessant voor u.

Zwaar wegverkeer: MAN TGX-zwaarlasttrekker transporteert bagger

Zwaar wegverkeer

MAN vrachtwagen voor zwaar wegverkeer vindt de zwaartekracht opnieuw uit.

Naar de MAN zwaarlasttrekkers