MAN zwaarlasttrekkers

MAN TGX zwaarlasttrekker transporteert bagger

Uw voordelen:

  • Motoren met hoog koppel
  • Kostenbesparende efficiëntietechnologieën
  • Maximaal nuttige en opleggerlast
  • Hoogste continuremvermogen
  • Concurrentieloze betrouwbaarheid
  • Oplossingen op maat af fabriek

Neem contact met ons op Naar de vrachtwagenconfigurator

MAN-zwaarlasttrekkers – Vinden de zwaartekracht opnieuw uit.

Het transport van zware vliegtuigturbines, tranformatoren en scheepsdiesels is het paradepaardje van de logistieke branche. Naast XXL-vrachten komen bij het transport van zware lasten heel wat andere grote uitdagingen kijken: Strenge voorschriften en een buitensporige bureaucratie inspanning. ‘s nachts rijden bij slecht zicht.

En lange omwegen, omdat niet alle routes geschikt zijn voor zwaar wegverkeer. Wij bieden af fabriek branchespecifieke MAN-zwaarlasttrekkers tot 250 t om u een toppositie in de ‘Champions League’ te garanderen.

Uw uitdagingen. Onze oplossingen.

Hoge tractie

Vervoer van zware lasten is zwaar werk voor de bestuurder en het voertuig. De loodzware vracht wordt meestal in langzaam tempo en onder politiebegeleiding naar zijn bestemming gebracht. Deze inspanning vereist bijzondere krachtige vrachtwagens die zelfs bij lage snelheden een maximale tractie bieden.

Motor met hoog koppel

Met 640 pk heeft de nieuwe MAN D38-zescilindermotor precies het vermogen onder de motorkap dat u nodig hebt. Door de tweetraps turbo-oplading van de motor is het volledige koppel van 3000 Nm al vanaf 930 toeren per minuut volledig beschikbaar. En als u bij het starten tijdelijk meer tractie nodig hebt, verhoogt de standaard omvormerschakelkoppeling het koppel kortstondig.

Ondeelbare lading

Kraanarm, metalen silo of windturbineschoep – bij zwaar wegverkeer zijn de ladingen zo groot of zo zwaar dat speciale voertuigen nodig zijn om uw zware vracht betrouwbaar en veilig naar zijn bestemming te brengen.

Maximaal vermogen en nuttige last

Wij ondersteunen uw activiteit in zwaar wegverkeer met zwaarlasttrekkers die tot een van de lichtste op de markt behoren, en het maximale motorvermogen van onze krachtige D38-motor. Zo kunt u zware en ondeelbare ladingen zo rendabel en efficiënt mogelijk transporteren. Uw voordeel: Ze verplaatsen moeiteloos een maximum aan zware vracht.

Verschillende beladingstoestanden

Niet elke vrachtwagen op de weg is volledig beladen. Afhankelijk van de orderpositie en de inzetplanning maken ook deelladingen en ritten zonder lading deel uit van het dagelijkse transport. Dat is niet alleen onrendabel, maar ook belastend voor het milieu en de vervoersinfrastructuur.

Kostenbesparende efficiëntietechnologieën

Onze geautomatiseerde transmissie MAN TipMatic® zorgt ervoor dat u in elke laadtoestand kosteneffectief onderweg bent. Zo controleert het Heavy-Duty-programma voortdurend uw huidige totale treingewicht en berekent daaruit de juiste schakelstrategie. Positief neveneffect: Uw brandstofverbruik neemt af.

Meer over MAN TipMatic®

Slijtingsvrije en vlotte ritten bergaf

Het is een hele klus om een 250-tonner van tot 50 meter lang veilig en snel van een helling te laten rijden. De bestuurder moet volledig kunnen vertrouwen op de remkracht van zijn voertuig om zichzelf en anderen niet in gevaar te brengen.

Maximale remkracht

Dankzij twee innovatieve remtechnieken remmen MAN zwaarlasttrekkers betrouwbaar in gevaarlijke situaties. Terwijl de motorrem Turbo EVBec® in het lagere toerentalbereik een maximale remkracht biedt, zorgt de retarder voor maximale remkracht bij lage snelheden. Zo staat een heuse remkracht van maar liefst 900 kW tot uw beschikking.

Beperkte uitvaltijden

Transport van zware lasten moet enkele weken op voorhand worden voorbereid. Orders moeten worden opgesteld, routes gepland, wegen afgesloten en politiebescherming georganiseerd. Als een voertuig uitvalt, leidt dit niet alleen tot hoge inkomstenverliezen, maar ook tot aanzienlijke organisatorische meerkosten.

Uitstekende betrouwbaarheid

MAN zwaarlasttrekkers helpen u om zware lasten tijdig op hun bestemming te krijgen. MAN vrachtwagens behoren immers tot de meest betrouwbare op de markt en behalen volgens het TÜV-rapport 2012 goede resultaten.

Naar het TÜV-rapport Bedrijfsvoertuigen

Snelle beschikbaarheid

Individuele ombouwen moeten tot een minimum worden beperkt om uw voertuig zo snel mogelijk klaar te hebben en winst te laten maken.

Af fabriek op maat gemaakt

Wij bieden branchespecifieke zwaarlasttrekkers als standaard voertuigen. De nodige uitrusting voor zwaar vrachtverkeer is ook af fabriek verkrijgbaar. Dit betekent voor u: geen maatwerkproducten en geen aan- en ombouwen achteraf.

De correcte MAN voor uw toepassing

Ontdek onze topmodellen voor zwaar vrachtverkeer.

MAN TGX vooraanzicht

MAN TGX – de zuinige

Met zijn volledig op efficiëntie en prestatie gerichte aandrijving haalt de TGX voor u nog meer uit elke druppel brandstof: méér afstand, méér koppel en méér kracht. En bewijst dat ook met XXL-vracht ambitieuze winstdoelstellingen kunnen worden gerealiseerd.

MAN TGX EfficientLine 3 vooraanzicht

MAN TGS – de krachtige

Hij is onze specialist voor bijzonder veeleisende missies. De MAN TGS combineert concurrentieloze nuttige last met krachtige motoren en veelzijdige aandrijvingsformules. De MAN TGS is een sterk type dat zich met volle kracht inzet voor uw bedrijfssucces.

MAN-vrachtwagens voor zwaar vrachtverkeer – inclusief branchespecifieke functies

Onze voertuigen zijn perfect afgestemd op uw behoeften. Ontdek hier onze voertuigconfiguraties voor zwaar vrachtverkeer.

MAN TGX 26.500 6_2/4 BLS-zwaarlasttrekker

MAN TGX 26.500 6×2/4 BLS

‘Safety first’ is het motto in dit TGX-voertuig met drie assen. Tenslotte zijn de modernste veiligheids- en rijassistentiesystemen zoals EBA2, ACC en LGS IV en gasontladingskoplampen en extra koplampen al aan boord.

Hebt u nog vragen?

Neem dan contact met ons op! Meer informatie vindt u in de brochure.

Verdere toepassingssegmenten van zwaar vrachtverkeer

U vervoert niet alleen zware lasten op de weg, maar ook op bouwwerven? Dan zijn de MAN voertuigoplossingen voor de volgende toepassingssegmenten ook interessant voor u.

Beton

MAN vrachtwagens voor betontransport combineren concurrentievoordeel met krachtige prestaties.

Bouwterrein

MAN vrachtwagens voor de bouwwerf zijn gemaakt voor zware klussen.

Speciaal transport: MAN TGS personenwagentransporter geladen met personenwagens op binnenweg

Speciaal voor langeafstandsverkeer

MAN vrachtwagens voor autotransport brengen uw voertuigen naar hun bestemming.