MAN Individual

MAN Truck Modification bouwt individuele oplossingen op maat

Wij maken voor u de MAN, die u nodig hebt. Precies die.

Brochure Neem contact op

MAN Individual - Geen standaard. Alles op maat

De toepassingen waar onze vrachtwagens worden ingezet, zijn talrijk, net zoals uw eisen. Bij MAN Individual optimaliseren wij onze standaardvoertuigen voor uw bijzondere behoeften, precies zoals u het wenst. Wij maken de MAN die u nodig heb. Precies die.

MAN Individual levert oplossingen op maat. Wij optimaliseren op basis van ons modelgamma het standaardvoertuig exact volgens uw eisen en speciale wensen. Wij ontwerpen, maken en bouwen uw persoonlijke MAN - alles door één leverancier, alles op maat, niets standaard.

Bespreek uw wensen met ons en wij realiseren deze. Want een ding staat vast: niemand kent onze voertuigen beter. Wijzigingen aan serievoertuigen kun je maar beter overlaten aan degene die deze voertuigen heeft gemaakt: wij.

60% Complete
0000
/
0000

Van specialisten voor specialisten

Een klant met extravagante wensen?

U bent opbouwfabrikant en u doet uw uiterste best voor de wensen van uw klanten? Er past echter geen standaardchassis bij uw speciale opbouw?

Persoonlijke oplossingen

MAN Individual helpt bij uw speciale persoonlijke wens en levert u precies het chassis dat u nodig hebt. Op deze wijze hoeft u zich niet bezig te houden met aanpassingen, maar kunt u zich richten op uw kernactiviteiten, de opbouw.

Speciaal voertuig gezocht?

U bent eindgebruiker en stelt persoonlijke eisen aan uw voertuig, maar het standaardmodel voldoet hier niet aan?

Met ons maatwerk is het mogelijk

MAN Individual biedt u oplossingen op maat. Zonder daarbij de voordelen van een serieproduct uit het oog te verliezen zoals één competente leverancier, maximale betrouwbaarheid, robuustheid, MAN-garantie in ruime zin, support en toelevering van reserveonderdelen wereldwijd.

Bijzondere speciale voertuigen?

Hebt u om uw gewenste speciale voertuig te kunnen realiseren een complete voertuigoplossing nodig, waarbij vanaf de cabine tot aan de assen met uw persoonlijke eisen rekening wordt gehouden?

Alles kan

Het MAN Individual-team kan bogen op tientallen jaren ervaring bij het maken van speciale voertuigen. Zo zijn wij in staat om uw persoonlijke wensen perfect op elkaar af te stemmen en zonder problemen om te zetten in een systeemcombinatie van goede kwaliteit.

De drie zuilen van onze competentie

TGX Lion Pro Edition

Voertuigverfijning van MAN voor uw MAN

Inspireer uzelf en anderen - elke dag en tijdens elke rit. Creëer de individuele ideale weldadige atmosfeer aan boord - voor uw werk achter het stuur en tijdens de pauzes. En u rijdt met een MAN die op het eerste gezicht onmiskenbaar van u is, zowel aan de binnenkant als de buitenkant.

MAN Individual biedt u talrijke mogelijkheden om het interieur optimaal vorm te geven, maar ook voor verfijning van de buitenkant van uw vrachtwagen: van speciale folies, rvs-elementen en in het oog springende ledverlichting aan de buitenkant tot het persoonlijke lederen interieur en de op maat gemaakte inbouwkasten met microgolfoven en koffieapparaat, ledverlichting met variabel instelbare kleuren, integratie van multimedia en tv, hangmat en nog veel meer.

Individuele designdetails, comfortabel op maat gemaakt interieur en een exclusief exterieur met meer zichtbaarheid, mogelijk gemaakt bij en door MAN: uw persoonlijk contactpersoon bij MAN Individual adviseert en begeleidt u van de offerte tot realisatie en overdracht van het voertuig.

TGX D38 trekker zware lasten

Opbouwonafhankelijke modificaties

Met MAN Individual krijgt u een transportoplossing geheel naar uw wensen. Met meer dan 30 jaar ervaring in personalisatie van bedrijfsvoertuigen is de vereiste expertise in huis en kunnen wij u ook de flexibiliteit bieden waarmee wij samen tot een oplossing komen. Ons aanbod: individuele specifieke oplossingen of totaaloplossingen, speciaal toegespitst op uw wensen. Alles in eigen huis en volgens de hoogste MAN-kwaliteitsstandaard.

MAN TGS

Voorbereiding voor onze partner

Voor onze partners bereiden wij bij MAN Individual exact het chassis voor dat voor de betreffende speciale opbouw nodig is. Daarmee worden kostbare aanpassingen voorkomen en kunt u zich richten op uw kernactiviteiten. U krijgt een chassis op maat, zodat u als opbouwfabrikant aan elke wens van de klant kunt voldoen, zonder verlies van de voordelen van een standaardchassis. Een door ons gemodificeerd chassis doet op het gebied van kwaliteit, comptabiliteit en garantie niet onder voor een standaardchassis.

Uw MAN - zo persoonlijk zoals uw bedrijf

Wij bouwen uw MAN Truck precies volgens uw behoeften en wensen. Alleen bij ons krijgt u alles uit één hand en in de originele MAN-kwaliteit: van individuele aanpassingen aan de cabine, chassis, aandrijflijn en voertuigelektronica tot en met exclusieve verfijningen aan het ex- en interieur. Indien gewenst kan het MAN Individual-team uw MAN Truck voorzien van extra camerasystemen voor meer veiligheid in het wegverkeer. Bovendien plannen en realiseren wij voor u specifieke voertuigoplossingen gericht op de meest uiteenlopende toepassingsgebieden.

Wij maken uw vrachtwagen uniek

Wij verfijnen uw MAN Truck volledig volgens uw eisen en wensen: Met MAN Individual maakt u uw voertuig uniek - van de buitenkant tot en met het design en het aangename comfort in de gehele cabine.

Uw MAN - gepersonaliseerd aan de buiten- en binnenkant

Enthousiasme vanaf het eerste moment, dag en nacht: wij bieden u talloze mogelijkheden aan om het uiterlijk van uw voertuig persoonlijk vorm te geven. Voor uw interieur bieden wij u onder andere:

  • individuele cabinefolie en speciale stickers
  • rvs-beugel met ledverlichting op het dak, voorkant en zijkanten
  • verlichtingsaccenten aan de bodemplaat, radiator en het MAN-logo
  • rvs-treeplanken

Aan de binnenkant trekt u met MAN Individual uw persoonlijke stijl naadloos door: van hoogwaardige tot sportieve designaccenten, maar ook exclusieve details voor entertainment en comfort. Wij bieden u een breed scala accessoires aan waarmee u de inrichting van de cabine persoonlijk kunt opwaarderen. Bijvoorbeeld:

  • lederen stuurwiel en gepersonaliseerd lederen interieur met gekleurde siernaden
  • draaibare bijrijdersstoel
  • ledverlichting met apart instelbare lichtkleur
  • neerlaatbaar 15,6” led-tv inclusief DVB-T2-antenne
  • kastoplossingen op maat, bijvoorbeeld met microgolfoven en koffieapparaat
  • afneembare hangmat, bekleding aan de onderkant van het bed voorzien van geborduurde leeuw, tafel, enzovoort

Profiteer van onze uitgebreide voertuigverfijningen uit één hand: ons MAN Individual-team helpt u bij het verwezenlijken van uw wensen bij interieur en bij het realiseren van een onderscheidende aanblik van uw MAN-vrachtwagen - als uniek voertuig of als speciale editie voor uw bedrijf.

Klantgerichte voertuigaanpassing

Ons omvangrijke portfolio met modificaties voor MAN-vrachtwagens is op bijna alle eisen toegesneden. Wij realiseren, afhankelijk van de wensen, individuele aanpassingen of systeemcombinaties. Onze modulaire competentie is opgebouwd uit de volgende modules: cabine, chassis, aandrijflijn en elektronica.

Afbeelding MAN XL cabine

Cabine

Wij hebben in elke cabine gezorgd voor maximaal wooncomfort en voldoende opbergruimte. Maar ook andere speciale wensen voeren wij graag individueel voor u uit. Aan de binnen- of buitenkant, alles is mogelijk. Of het nu een dakuitsparing, cabine-halveringen of -verlengingen, cabineruiten, zitbanken of slaapbanken betreft - elke klantgerichte modificatie aan een cabine behoort tot onze kernactiviteiten.

Afbeelding TGX chassis

Chassis

Het chassis vormt met de motor de technische basis van ieder voertuig. Wij dragen zorg voor: fijnafstelling van de assen en wijzigingen aan de wielbasis, uitbreidingen voor extra assen, verplaatsen van voor- en naloopassen, uitrusting met mechanische of hydraulische systemen of het aanpassen van de wielbases. En wanneer het om speciale opbouwen gaat, natuurlijk ook aanvullende uitrustingen of andere voorbereidingen.

Afbeelding TGX aandrijflijn

Aandrijflijn

Optimaal afgestemd op uw individuele eisen integreren wij gespecialiseerde aandrijvingen; handgeschakelde-, geautomatiseerde- of volautomatische schakeltransmissie, retarder om slijtagevrij te remmen of voor voertuigen met op- of aanbouwen voorzien van aandrijving of met een lage werksnelheid.

Elektronica

Wij rusten uw MAN Truck uit met precies die elektronische componenten die u voor uw ideale voertuig nodig hebt: van extra verlichting, waarschuwingssystemen en radiotechniek tot extra contactdozen, accu-onderhoudssystemen of een exclusief infotainment en specialistische elektronicaoplossingen. Daartoe behoren bijvoorbeeld ook de mogelijkheid tot programmeren van de snelheid en toerental, controle-indicaties voor rij-instructeur of brandweertechnische aanvullende uitrustingen.

Segmentspecifieke competenties

Wij bereiden uw MAN optimaal voor op zijn speciale gebruiksdoeleinde. Omdat geen enkel bedrijf hetzelfde is.

TGS wissellader

Het standaard voertuig wordt conform de klantwens modulair of individueel gemodificeerd. Wij maken al meer dan 100 jaar vrachtwagens en kennen de eisen van onze klanten in alle toepassingen.

MAN Individual organiseert het perfecte samenspel tussen de afzonderlijke onderdelen. Met onze professionaliteit en ervaring, ons netwerk met specialisten en de uitgebreide MAN Service bieden wij aan onze klanten niet alleen op maat gemaakte oplossingen voor de specifieke persoonlijke eisen, maar ook voor het complete voertuig. MAN-kwaliteitsborging inbegrepen; van totstandkoming van de offerte, naar constructie tot uiteindelijke realisatie. En ook daarna houdt onze service nog lang niet op. Maak gebruik van ons wereldwijde servicenetwerk - garantie in ruime zin, onderhoud en levering van reserveonderdelen.

Voorbeelden van onze systeemoplossingen:

Brandweer & hulpdiensten - personeelscabine
- dubbele cabine
- verlenging cabine
Afvalverwijdering - Allison-automatische transmissie
- schuifdeur links/rechts
Levensmiddelen, langeafstands- en distributieverkeer - dakuitsparing voor koelwagens
Speciale toepassingen, langeafstandsverkeer - personenautotransportwagen incl. cabine en chassis
Land- en bosbouw - cabineruiten
- houthakselaar
Bouwterrein en beton:: - plat dak
- voorbereiding betonpomp
- voorbereiding kraanopbouw
Vloeistoffen en gassen, langeafstands- en distributieverkeer: - optimalisatie van nuttige last
- maximale veiligheid bij vloeistof- en gastransporten
Straatreiniging - voorbereiding voor veegmachine
Langeafstands- en distributieverkeer: - wisselsystemen (BDF (Duitse vereniging voor langeafstandsgoederenverkeer), hydraulisch, mechanisch)
- trekker TGM/TGL
- Voith Retarder
Speciale voertuigen - voorbereiding telescoopplatform
- 5-asser
- speciale brandstoftanks
- voorbereiding olieveldgebruik
- B-double
- verschillende as- en wielbasisconfiguraties

Veiligheid in zicht: MAN camera-bochtsysteem (VAS) & BirdView

Met de innovatieve camerasystemen hebt u in bochten en tijdens het rangeren het verkeer altijd veilig in de hand: neem afscheid van veiligheidsrisico’s zoals dode hoek en niet zichtbare gebieden.

Camera-bochtsysteem (VAS)

Tijdens afslaan, rangeren of rijstrookwisseling ontstaan regelmatig gevaarlijke situaties. Want de bestuurder van een vrachtwagen kan daarbij met name het gedeelte aan de rechterkant van zijn voertuig niet volledig overzien: ondanks een blik in de dodehoek- en stoeprandspiegel blijft de ‘dode hoek’ aanwezig. Andere verkeersdeelnemers, maar ook objecten zijn dan vanuit de bestuurdersstoel niet zichtbaar.

Met ons camera-bochtsysteem (VAS) heeft u nu ook veilig zicht op het tot nog toe niet zichtbare deel naast uw voertuig. Met de aan de buitenkant van de cabine geplaatste 150° groothoekcamera neemt u nu ook de ‘dode hoek’ waar. Stuur naar keuze de camerabeelden door naar de MAN Media Truck (MMT) op het dashboard of naar het beeldscherm dat op de A-stijl aan de bijrijderskant is gemonteerd.

Voor nog meer veiligheid bieden we voor uw camera/monitor-systeem een uitbreiding met extra ultrasoon sensoren: De vier aan de voor- en zijkant gemonteerde sensoren registreren continue de onmiddellijke omgeving. Ze registreren betrouwbaar elk object dat zich binnen een afstand tot ca. twee meter van de cabine bevindt. U wordt onmiddellijk door een optisch signaal gewaarschuwd indien een verkeersdeelnemer het voertuig nadert. Bevindt zich tijdens het wegrijden een obstakel binnen de gevarenzone, dan volgt er een akoestische waarschuwing.

MAN BirdView: 360° camerasysteem

Vanuit vogelperspectief hebt u in één oogopslag een compleet beeld van wat er zich rondom uw voertuig afspeelt, inclusief alle ‘dode hoeken’. Dit is mogelijk dankzij het krachtige camera-hulpsysteem MAN BirdView.

Vier HD-camera’s met visoogobjectief geven u via het beeldscherm in de cabine 360° zicht rondom op de onmiddellijke omgeving van het voertuig. U voert veilig moeilijke rijmanoeuvres uit dankzij het volledig overzicht. U minimaliseert het risico dat u een andere verkeersdeelnemer of obstakel tijdens het nemen van een bocht over het hoofd ziet.

MAN BirdView wordt automatisch geactiveerd zodra uw voertuig langzamer dan 15 km/u rijdt. Bovendien wordt het omgevingsbeeld op uw beeldscherm aangepast aan de situatie. Het systeem houdt rekening met bijvoorbeeld de huidige snelheid, het inschakelen van een richtingaanwijzer of de keuze van de versnelling. Via het beeldscherm behoudt u daardoor in elke rijsituatie het optimale overzicht om op de centimeter nauwkeurig te manoeuvreren en veilig af te slaan.

MAN Individual - Hier worden ideeën realiteit

Met meer dan 30 jaar ervaring bij het maken van speciale voertuigen is het MAN Individual-team zonder twijfel het juiste contactpunt om uw persoonlijke wensen snel en kwalitatief probleemloos om te zetten. En hierbij bestaan nagenoeg geen beperkingen voor onze klanten.

Afhankelijk van de complexiteit realiseren wij uw speciale wens direct aan de band, aan een met voor dit doel ontwikkelde speciale band of wij maken gebruik van ons netwerk met gecertificeerde speciaalombouwers. Dankzij de eigen kwaliteitsborging conform DIN EN ISO 9001 profiteert u ook bij zeer individuele oplossingen van de hoogste standaard, zoals u van MAN gewend bent.

Competentie uit één hand – wij pakken het persoonlijk op

In het MAN Individual-team komt alles bij elkaar. Ongeacht hoe ongewoon uw wens ook is: U hebt altijd uw eigen MAN-contactpersoon, die u tijdens alle projectfasen begeleidt - vanaf de offerte tot en met in ontvangst nemen van uw voertuigoplossing op maat.

MAN Service zoals u die kent

Ons internationale MAN Service-netwerk garandeert wereldwijde ondersteuning en toelevering van reserveonderdelen, waar u zich ook bevindt. Ondanks de speciale oplossing op maat geniet u bij uw plaatselijk MAN Partner altijd de service zoals u die kent. Met volledige MAN-garantie en garantie in ruime zin.

U hebt nog vragen?

Neem dan contact met ons op! Meer informatie vindt u in onze uitgebreide brochure.